nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 14.november 2023

Nytt internasjonalt sykkelritt på Lanzarote i september neste år
Foto: Club La Santa

Et nytt internasjonalt sykkelritt, Vuelta Ciclista skal arrangeres på Lanzarote 28. og 29.september 2024.

Dette ble annonsert siste uke i Madrid av presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort. Rittet har blitt lagt inn i kalenderen til Den internasjonale sykkelunionen.
Arrangør er det danske sportshotellet Club La Santa på vestkysten av Lanzarote.

420 000 syklister besøkte Kanariøyene i 2022, hvorav 40 prosent reiste til Lanzarote. Det nye sykkelrittet vil besøke alle de sju kommunene på øya. Rittet blir over to dager, og ha en lengde på 190 kilometer.

Første dag er løypa på 115 kilometer, og syklistene starter i Club La Santa, videre gjennom Famara, Teguise, Los Valles, Haria, Mirador del Rio, Ye, Arrieta, Costa Teguise, Arrecife, Güime, Montaña Blanca, Conil, og Hoya Limpia.
Andre dag er lengden 75 kilomet, med start i Puerto del Carmen, videre Hoya Limpia, Conil, Tegoyo, La Geria, Las Casitas, Femés, Playa Blanca, La Hoya, Yaiza, Timanfaya, Mancha Blanca og Tinajo, før man returnerer til Club La Santa.

Man kan lese mer om dette rittet, og registrere seg for å delta HER.

Spesiell julefeiring i hovedstaden Arrecife
Iglesia de San Ginés i Arrecife. Foto: wikipedia.org

I år er det 225 år siden prestegjeldet San Ginés Obispo ble opprettet, som ble begynnelsen på byen og etter hvert hovedstaden Arrecife.

Noen år tidligere kom en franskmann til Lanzarote fra en liten by som heter Clermont-Ferrand, som ligger sør i Frankrike.
I 1798 ble han utnevnt til skytshelgen i Arrecife, etter at han før sin død hadde ledet et offentlig kontor i byen, og hjalp tydeligvis innbyggerne med mye og mangt.

Derfor skal denne julen markeres spesielt. Det skal arrangeres et julemarked, og flere jubileumsfeiringer rundt bukta Charco San Ginés midt i byen.
Bystyret melder om at et fullpakket program skal presenteres snart.

Husleien for boliger med langtidsleie øker
Ill.: pixabay.com

Den gjennomsnittlige husleien for boliger med langtidsleie i provinsen Las Palmas, som Lanzarote tilhører, har økt til en kvadratmeterpris på 10,47 euro.
Dette gjør at provinsen er den femte dyreste i Spania når det gjelder leie av boliger over lang tid, skriver den kanariske regjeringen i en melding.
Regjeringen peker også på at mangelen av boliger for langtidsleie skyldes den enorme økningen av ferieboliger, noe som vil ble regulert i fremtiden.

I samme melding står det at Kanariøyenes brutto nasjonalprodukt (BNP er summen av alle varer og tjenester som produseres i et land i løpet av et år) vil øke til to prosent i 2024. Dette er mer enn BNP for Spania, som vil ligge på 1,7 prosent.

Tias kommune med Puerto del Carmen får økonomisk hjelp til å forbedre sin energi-effektivitet
Rådhuset i Tias. Foto: Tias kommune

Den kanariske regjeringen gir økonomisk hjelp til 30 kommuner på Kanariøyene, slik at de kan forbedre sin energi-effektivitet.
Hver kommune får 2,2 millioner euro til dette arbeidet, og Tias kommune er den eneste kommunen på Lanzarote som får et bidrag.

Skulptur-utstilling på flyplassen på Lanzarote
Foto: La Voz de Lanzarote

Den lokale kunstneren Cesar Corujo Saavedra stiller ut 30 skulpturer med tittelen «My Winds» i utstillingshallen til Terminal 2 fram til 10.desember. Terminal 2 er terminalen for lokal-flyene.
Kunstneren bruker ulike materialer, som tre, stein, jern og andre elementer, forteller han til lokalavisen.

Kunstneren har mottatt flere priser for sine bidrag til karnevalene på øya, og har også vært scenograf og kunstnerisk leder av teater i Valladolid, Bilbao og Madrid på fastlandet.

Sjømannskirken informerer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast