nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 23.oktober 2023

Bil kjørte inn i flere søyler på Avenidaen i Puerto del Carmen
Stor utrykning på Avenidaen! Foto: Hans Langeland

En bil dundret inn i søylene til tre pergolaer på Avenidaen i Puerto del Carmen. Ulykken skjedde ved 07-tiden søndag morgen, og brannvesenet hadde et svare strev med å sikre pergolaene slik at de ikke var til fare for gående på fortauet.

I meldingen står det ingen ting om hvordan det gikk med sjåføren.

To sprøyter tatt!
Tegning: Morten Hjerpsted

Sist fredag stakk redaktøren innom legesenteret i Puerto del Carmen for å høre om det var muligheter for å få den siste og femte koronavaksinen, og den nye influensavaksinen.
Resepsjonisten sa først at man måtte bestille time, men hun tittet på datamaskinen sin, og sa plutselig: Du kan få vaksinene nå!

Jeg spurte også om når langtidsferierende som ikke var knyttet til det spanske helsevesenet kunne få vaksine, og svaret var at først var det innbyggerne sin tur. Senere kunne det komme en mulighet for alle andre, akkurat som det var under selve pandemien, mente resepsjonisten. Kanskje lurt å stikke innom et av legesentrene og spørre?

Det lokale flyselskapet Binter tilbyr rimelige øyhopping-billetter
Foto: Binter Canarias

Det lokale flyselskapet Binter Canarias har introdusert et nytt produkt som heter «Airpass Explorer«, hvor passasjerer kan fly fra øy til øy for 40 euro per strekning.
Det er noen regler som må følges; man kan kjøpe minimum tre strekninger, og maks åtte strekninger, og det må være minst fire overnattinger mellom første og siste strekning, og 24 timer mellom hver flytur.

Man kan lese mer om dette gode tilbudet på Binters nettside ved å klikke HER.

Redaktøren i den norske nettsiden flysmart24.no, Knut-Erik Mikalsen laget en egen artikkel om hvorfor folk måtte stoppe på Lanzarote, og tok «en prat» med redaktøren i Lanzaroteposten om akkurat dette. Resultatet kan du lese ved å klikke HER.

Turister fra USA og Canada til Lanzarote økte med 17 prosent i årets åtte måneder
Foto: Freepik.com

Nye markeder for Lanzarote øker! Nesten 5 000 turister fra Canada og USA besøkte Lanzarote i årets første åtte månedene. Dette er en økning på 17 prosent fra samme tidspunkt i fjor.
Turistmyndighetene på Lanzarote har vært på flere besøk i Nord-Amerika det siste året, og den promoteringen de har gjort «over there», begynner å bære frukter!

72 flyktninger inn til Lanzarote torsdag; totalt 256 flyktninger siste uke
Arkivfoto: Salvamento Maritimo

Torsdag ettermiddag ble en gummibåt med 34 flyktninger om bord funnet.

Dette var den femte båten som kom til Lanzarote den siste uken. Senere på dagen kom det enda en båt med 38 flyktninger om bord.  I følge det lokale Røde Kors var alle 256 flyktninger ved god helse.

Siste uke kom det i alt 788 flyktninger til Kanariøyene, hvorav 80 var barn, og 45 kvinner. De andre båtene kom til øyene El Hierro og Tenerife.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Kjørte motorsykkel fra Røros til Lanzarote!

Siste uke dukket det opp to store motorsykler med norske skilter som var parkert utenfor Las Vistas i Puerto del Carmen.

Foto: Lanzaroteposten

På fredagspilsen spurte Lanzaroteposten om noen visste hvem som eide syklene, og da dukket et smilende ektepar opp: Lisbeth og Oddgeir fra Røros!
De hadde brukt fire uker sørover, og planen er å være på øya til jul. Så parkeres syklene hos slekt som bor på øya, før de kommer ned igjen i mars, og kjører nordover til Røros på sommerføre til våren. Til sammen blir dette omtrent 9 000 km tur/retur!
Om enkelte kroppsdeler ble såre? Det spurte redaktøren aldri om…

Ekteparet har selvfølgelig dannet sin egen motorsykkelklubb på Røros:

Foro: Lanzaroteposten
Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har snart skrevet 1700 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32, og sende en valgfri sum.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast