Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 20.oktober 2023

Hola!

Været

Natt til fredag kommer det litt regn, sier værmeldingen for Lanzarote.
Utover fredagen blir det opphold, men lørdag ettermiddag og søndag formiddag vil det regne litt igjen, og det er på tide! Jeg tror siste gang det kom ei skikkelig skur på øya var i april, så vi må ut og virkelig kjenne på dråpene!

Temperaturen vil holde seg rundt 25-26 grader, så det blir ikke kaldt, akkurat!  Og etterpå skinner sola igjen!

Laks fra Trøndelag hos Mercadona-butikken i Puerto del Carmen!

Trønder-laks fra Nærøysund kommune på Trøndelagskysten ligger i fiskedisken hos butikken Mercadona i Puerto del Carmen!

Foto: Lanzaroteposten

Et kilo laks koster 9,95 euro, litt over 100 norske kroner. Kuttet opp i stykker koster en kilo 20,75 euro.
Og leverandør er Emilsen Fisk og SinkaBerg-Hansen A/S i Nærøysund, som distribuerer fisken sin via Lerøy Seafood:

Foto: Lanzaroteposten

Biler velter…igjen

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr. 210:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet plutselig på ringveien rundt hovedstaden Arrecife, like ved bensinstasjonen Cepsa I følge politiet ble det ingen skade på sjåføren og passasjeren.

Er det kjedelig på solskinnsøya Lanzarote?

Neppe, for de neste dagene byr på triatlon, redningsmesterskap, marsj mot kreft, heksekonserter, klassisk dans fra flere land, ny versjon av «Svanesjøen», sol og sommer. Kan det bli bedre?

Ocean Lava, triatlon i morgen lørdag 21.oktober i Puerto del Carmen

Det årlige arrangementet Ocean Lava er i gang lørdag med svømming, løping og sykling. Start og innkomst er ved Nasjonenes Plass i Matagorda i Puerto del Carmen. Start er kl.08.00 med de forskjellige klassene, og med egen klasse for barn som starter kl.09.45.

Premieutdeling foregår på Nasjonenes Plass i Matagorda kl.16. Mer informasjon, også om veistengninger finner man på nettsidene til Ocean Lava.

Det blir trafikale utfordringer denne dagen. Blant annet vil hovedgata i Puerto del Carmen, Strandpromenaden bli stengt flerer steder, og det samme vil LZ-40 være fra fra kl.07 til 13.30, fra rundkjøringen ved restauranten El Toro fram til rundkjøringen til Matagorda. Flere sidegater vil også bli stengt til forskjellige tider. Følg skiltingen!

Samtidig som det arrangeres triatlon, er det også World Rescue Challenge 2023, hvor nødetater fra hele verden konkurrerer i å løse «trafikkulykker» på en rask og ordentlig måte. Dette foregår i området fra Playa de los Pocillos til Nasjonenes Plass i Matagorda.

Caminamos Contra El Cancer, marsj mot kreft i Mancha Blanca

Mancha Blanca i Tinajo kommune vil bli farget rosa søndag 22.oktober. Da går man mot kreft, og arrangør er AFOL, kreftforeningen på Lanzarote. Det er start kl.10.
Flere opplysninger finnes på nettsiden til AFOL HER.

Konsertserie i Mirador de Haria

Haria kommune nord på Lanzarote inviterer til intim-konserter en kveld i de neste fire månedene, en konsertserie de har kalt «En samling av måner og hekser».
Fra lørdag 21.oktober til 13.januar neste år arrangeres det mini-konserter for et publikum på maks 55 gjester, fordi konsertsalen i Mirador de Haria er ikke så veldig stor. Dette er stedet hvor de i vår bygget utsiktsplattformene av glass.
Artistene er fra Kanariøyene; blant annet kommer Canarias Gospel Choir, et kor som består av studenter fra alle Kanariøyene.
Hver konsert starter kl.20, og det koster 20 euro per billett.

Det er ingen parkeringsplasser ved utsiktsplassen Mirador de Haria. Derfor er det satt opp buss som betales av kommunen, som går fra bak kirken i landsbyen Haria. Etter konsertene går bussen tilbake dit.

Mer informasjon, og billetter kan kjøpes HER. Det meldes i skrivende stund at første konsert er utsolgt.

Klassisk dans fra mange land fredag 27.oktober i Arrecife

Fredag 27.oktober arrangeres en klassisk danseforestilling i teateret El Salinero i hovedstaden Arrecife kl.20. De som skal opptre er danse-ensembler fra Canada, Hellas, Israel, Tyskland og Italia.

Billettene koster 10 euro, og kan kjøpes via nettet ved å klikke HER. I følge arrangørene anbefales det å kjøpe billetter tidlig, fordi man venter fullt hus!

Man kan lese mer om danserne og se bilder ved å klikke HER.

Hva med en moderne utgave av «Svanesjøen»?

Lørdag 28.oktober viser det spanske dansekompaniet LaMov en moderne utgave av «Svanesjøen#, som de har kalt «El Lago», innsjøen.
Dansekompaniet er fra Zaragoza på det spanske fastlandet, og har turnert verden rundt med forskjellige nye utgaver av «Nøtteknekkeren», «Askepott» og «Tornerose».

Stedet er hovedscenen i Jameos del Agua nord på Lanzarote. Billetter kan bestilles HER . Vil man ha en «gastromomisk opplevelse» samtidig, klikker man på «Inngang med cocktail» når man bestiller billett.

Her kan man se et lite utdrag fra forestillingen:

Hvor er Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten er ei nettside med adressen https://lanzaroteposten.com/ , altså ei egen nettside du IKKE behøver å lete etter ved å gå via Facebook. Nettsiden er faktisk den nettsiden du er på nå når du leser dette.

Flere lesere har kontaktet meg og sier at de noen ganger ikke finner siste utgave av Lanzaroteposten, fordi det er mange andre meldinger på Facebooksidene hvor Lanzaroteposten finnes… og da kan Lanzaroteposten «drukne».

Det er fint at aktivitetene på de forskjellige FB-sidene er stor, men det enkle er noen ganger det beste:
Gå direkte til Lanzaroteposten.com , akkurat som man finner nettsidene NRK.no og VG.no. Der finner du altså den siste utgaven av Lanzaroteposten liggende helt øverst på nettsiden, hele tiden. Ikke verst!

Det er godt å være norsk…på Lanzarote!

Foto: Lanzaroteposten

En stor takk og klem til Ragnhild og Ingvar L for sjokolade som ble brakt til døra mi i går! Helt greit å være norsk…og like sjokolade når man er på Lanzarote!

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Forrige fredag kom det 20 gjester for å spise nydelig fårikål og dessert-kompott. I dag fra kl.19 er det en helt vanlig fredagspils, helt uten velkomstkomite, allsang, dans og andre ablegøyer…man setter seg rett og slett ned ved et bord, hilser pent på de andre gjestene, og dermed er man i gang! Ikke farlig i det hele tatt!

Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Siste uke presenterte vi informasjon hvordan det er å kjøre bil på Lanzarote. I morgen tar vi for oss reglene for hvordan syklister og bilister sammen skal kunne leve side om side ute på veiene. I morgen lørdag, altså, i Lanzaroteposten.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast