nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 3.oktober 2023

Åtte båter med 388 flyktninger om bord inn til Lanzarote det siste døgnet, sju flyktninger antas druknet
Foto: Salvamento Maritimo

Det siste døgnet ble dramatisk da en av gummibåtene med 50 flyktninger om bord sank omtrent 78 kilometer øst for Lanzarote.
Tilfeldigvis var en marokkansk fiskebåt i nærheten, og fikk plukket opp 41 av flyktningene som lå i vannet. Mannskapet på fiskebåten varslet nødetatene på Lanzarote, og da redningsbåten kom fant de ytterligere to personer som lå i vannet.

Etter at flyktningene kom inn til Lanzarote, ble det klart at sju personer var savnet: Tre menn, tre kvinner og et fire år gammelt barn.

I alt kom det fra søndag til i går mandag åtte båter inn til øya, med 388 flyktninger om bord.

Les mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

To nye selskaper skal ta hånd om bagasjen på flyplassen på Lanzarote

Hittil har det sveitsiske selskapet Swissair tatt seg av bagasjen til passasjerene på flyplassen på Lanzarote. Nå har flyplass-eier Aena bestemt at man ikke lenger vil bruke Swissair, og har hyret inn to andre selskaper til å gjøre jobben.
Det er det belgiske selskapet Aviapartner og det spanske selskapet Groundforce som nå tar over.

De nye selskapene lover at 80 prosent av deres kjøretøyer vil bli elektriske, og bagasjen vil bli levert 20 prosent raskere enn tidligere.

Hvorfor det er skifte av selskaper på flyplassen sier meldingen ingen ting om, men Swissair har lenge vært involvert i flere arbeidskonflikter på Lanzarote.

Franske turister til Lanzarote har firedoblet seg de siste ti årene
Adjø, Paris! Foto: pixabay.com

Franske turister flokker til Lanzarote som aldri før. I 2012 kom det 48 000 franske turister til øya, og i fjor kom det 185 000 turister fra Frankrike. Tilsammen kom det 775 000 franske turister til Kanariøyene i fjor.
Tallene er utarbeidet av statistikkinstituttet ISTAC på Kanariøyene.

Den viktigste grunnen til at turist-tallene fra Frankrike har økt er at flyselskapene virkelig har satset på forbindelsen mellom Frankrike og Lanzarote. Flyselskapene Binter, easyJet, Voltea, Vueling, Transavia og Ryanair flyr flere ganger i uka fra forskjellige franske byer til Lanzarote.
Vi ønsker franske turister bienvenue à Lanzarote!

Fotballagene UD Lanzarote og Yaiza leder på tabellen for 3.divisjon på Kanariøyene
Tabell fra Lanzarote Fotball Club

To av øyas fotballag seiler i medvind for tiden!
Øverst ligger UD Lanzarote, som har bedre målforskjell enn nabolaget Club Deportivo Unión Sur Yaiza i 3.divisjon på Kanariøyene. Det tredje laget fra Lanzarote, San Bartolomé C.F. ligger på 16.plass.

Neste kamp for Yaiza er borte mot Santa Úrsula på Tenerife 7.oktober, og neste kamp for UD Lanzarote er hjemme mot UD Ibarra 8.oktober, som ligger på 11.plass. Kampen spilles i Arrecife. Les mer om laget HER.

Et tonn kokain inn til Lanzarote, båt ble tatt av politiet mellom Kapp Verde-øyene og Kanariøyene
De seks arresterte føres bort fra fiskebåten ved kai i Arrecife. Foto: diariodelanzarote.com/EFE

En fiskebåt fra det sør-amerikanske landet Guyana, «Mathieu» ble oppdaget mellom Kapp Verde-øyene og Kanariøyene siste uke. På dekket av fiskebåten lå det 40 pakker med kokain, til sammen et tonn som var på vei til Spania.

Etter et samarbeide med det spanske og portugisiske politiet og USAs anti-narkotikabyrå (DEA), ble fiskebåten stanset av en spansk patruljebåt. Mannskapet på seks ble arrestert, og fiskebåten ble slept inn til havnen i Arrecife på Lanzarote.

Hvorfor Arrecife ble valgt som havn for beslaget vites ikke.

Sjømannskirken på Lanzarote informerer

Det nærmer seg sesongstart, og dette er siste uken med reduserte åpningstider.

Denne uken har vi åpent tirsdag og torsdag fra 11:00 til 14:00.
I åpningstiden kan du låne bøker fra vårt flotte bibliotek. Etter pandemien er vi i stort behov av litt nye bøker, så hvis du vil legge igjen en bok eller to når du reiser, er vi svært takknemlige!

Kafeen er åpen. Vi selger vafler, smørbrød, pølse i brød, kaffe/te og mineralvann. Tirsdag har vi nystekte rosinboller, og torsdag nybakte brød. I tillegg lager Merethe eplekake til i dag tirsdag for å feire at vi straks er i gang igjen!
Kirkerommet er åpent for lystenning og/eller en stille stund. På terrassen vår med flott havsutsikt, er det duket for gode samtaler.

Fra neste uke av, er det normale åpningstider, og vi kan ønske staben vår velkommen til en flott høstsesong med et variert program.

Rosinboller venter på deg! Foto: Sjømannskirken

Husk at det er forhåndsbestilling av rosinboller til tirsdager, og hjemmebakt brød til torsdager. Bestilling går via met@sjomannskirken.no eller +34 620 866 829/+47 904 160 63.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet; ikke alle sjåfører vet hvor Sjømannskirken ligger, dessverre. Kirken er godt skiltet.

VELKOMMEN HJEMOM!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast