Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 22.september 2023

Hola!

Været

Siste uke var ei god og varm uke på solskinnsøya Lanzarote! Sånn blir det de neste dagene også, med temperaturer mellom 25-28 grader på dagen, og deilige 20-22 grader på natta. Dette forteller det norske meteorologiske instituttet på nettsiden yr.no .

Tid for spansk «veiavgift»

Min regning på bilavgiften. Foto: Lanzaroteposten

Så er tiden kommet for å betale den årlige «veiavgiften», Impuesto Vehículos Tracción Mecánica. Hver kommune sender ut kravet til alle bileiere, og man har to frister : 34,08 euro før 20.oktober, og 35,78 euro hvis man betaler før 20.november.
Dette gjelder for Tias kommune. Det kan være forskjellige satser i de andre kommunene, også hvis man eier en bil med større motorytelse.

Det kan noen ganger være vanskelig å få betalt regningen!
Man kan ikke betale ved å møte opp i rådhuset, men bak på regningen står det navn på fem banker man kan betale regningen i.
Min bank er ikke med der, og jeg har de siste årene hatt problemer med å betale i de andre bankene, fordi jeg ikke har konto der..?

Man kan ordne med et fast trekk via kommunen, men det står også på baksiden av regningen at man kan betale med kredittkort ved å gå til SEDE ELECTRÓNICA på nettsiden til kommunen. Det er en enkel måte å gjøre det på, enten man har norsk eller spansk bankkort.

Mer enn 60 000 besøkte håndverksmessen i Mancha Blanca

Foto: artesaniadelanzarote.com

Kanariøyenes største håndverksmesse ble arrangert for 34. gang i landsbyen Mancha Blanca i forrige uke, sammen med festen for øyas skytshelgen Jomfru Dolores.

Over 100 utstillere fra alle Kanariøyene, og også fra Chile deltok, og i følge arrangørene kom det over 60 000 personer for å se, og kanskje kjøpe noe på utstillingen. Det er rekord!

Å fly til Lanzarote…

Foto: turismolanzarote.com

Det går alltid et eller to fly til Lanzarote, bruker jeg å si. Mange vil helst fly direkte fra Norge til Lanzarote, og tilbake, og tilbudene finner man her.
Denne artikkelen er skrevet med utgangspunkt i Norge. Svenske og danske lesere kan bruke sine egne lands reiseoperatører ved å skrive .se eller .dk bak navnet, f.eks apollo.se  eller tui.dk .

Allerede 30.september starter Vitalreiser opp med sesongens første direktefly fra Bergen, med Widerøes jetfly, og flyr hver uke fram til 6.april 2024. TUIs gjester henger seg på dette flyet fra 7.oktober.

Fra Oslo flyr TUI direkte til Lanzarote to dager i oktober, og så hver lørdag fra 4.november fram til 30.mars 2024. Apollo hekter seg på Norwegians direktefly fra 4.november, og flyr fram til 20.april 2024.

Norwegian flyr direkte fra Oslo fra 4.november, med siste tur 27.april 2024. Fra Bergen flyr Apollo flere ganger i uken til Lanzarote med Lufthansa via Frankfurt, og lander på Lanzarote allerede kl.13.25. Start er 4.november.

Det spanske lavprisselskapet Vueling flyr fra Oslo via Barcelona til Lanzarote i oktober. Deretter stopper dette tilbudet. Det spanske selskapet Iberia flyr fra Oslo via Madrid til Lanzarote seks dager i uka, hvor bagasjen sjekkes inn på Gardemoen, og hentes ut på Lanzarote.

Det fransk/nederlandske selskapet Transavia flyr flere ganger i uka fra Amsterdam til Lanzarote. Fra Trondheim og andre byer i Norge flyr KLM direkte til Amsterdam. Dette kan med litt oppfinnsomhet kombineres. Nordover går dette helt fint.
Husk at Transavia flyr fra Tromsø til Amsterdam. Les mer om Transavias fly til og fra Norge i flysmart24.no.

Sist jeg var i Norge fløy jeg fra Lanzarote til Amsterdam med Transavia, og videre direkte til Trondheim med KLM.
Returen gikk fra Trondheim til London (Gatwick) med Norwegian, og videre med Britisk Airways til Lanzarote. Det britiske lavprisselskapet  easyJet har også flere fly fra Gatwick til Lanzarote.

Norwegian flyr til mange byer på det spanske fastlandet, og derfra flyr flere selskaper til Lanzarote.

Både Norwegian og SAS flyr fra Oslo til Gran Canaria. Derfra til Lanzarote tar det 40 minutter med Binter eller Canaryfly.

Når man bestiller flybilletter, bestill alltid direkte fra flyselskapene. Det advares mot å bruke såkalte reiseportaler, som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere. Å bruke et reisebyrå kan også være til stor hjelp.

Dette er et skjønnsomt utvalg med flytilbud til og fra Lanzarote. Det finnes flere kombinasjoner, så skriv gjerne om det på Facebook.

Hovedstaden Arrecife har fått en ivrig fotograf som ordfører!

Yonathan de León ble valgt til ny ordfører i hovedstaden Arrecife i mai. Han elsker byen sin, og har med seg kameraet sitt hele tiden!
Resultatet kan man se på ordførerens Facebook-side, som er full av vakre bilder fra hovedstaden.

Sist lørdag kom det to store cruiskip til Lanzarote, «Anthem of the Seas» og «MSC Virtuosa» med tilsammen 14 000 passasjerer! Og den godeste Yonathan var på plass med kameraet sitt:

Store og små båter i Arrecife. Foto: Yonathan de Leon

Yonathan får det travelt hvis han skal fotografere alle 240 cruiseskipene som kommer til Lanzarote denne vinteren!
Vil man se flere bilder fra Arrecife, gå til Yonathans Facebookside, som ligger HER.

Bil-rally i Yaiza

Denne helgen arrangeres Yaiza III RallySprint i området fra Las Casitas ved landsbyen Uga og Las Breñas mellom Playa Blanca og Femés. Strekningen på litt over åtte kilometer skal kjøres tre ganger, frem og tilbake.

I billøpet arrangeres Kanariøy-mesterskapet, mesterskap i provinsen Las Palmas, og Lanzarote-mesterskapet.

Tidspunktene og startstedene finner man HER

Arrecife en Vivo, Levende Arrecife

I dag fredag 22.september starter kanskje Spanias beste gatemusikkfestival, Arrecife en Vivo, Levende Arrecife!

Fra og med i dag og de neste tre fredagene vil hovedstaden syde av liv og musikk fra fire forsjellige scener i sentrum av byen. Alle konsertene er gratis, og man blir geleidet fra den ene scenen til den neste av veivisere med store pekefingre:

Foto: turismolanzarote.com

Her er programmet:

Og i morgen lørdag er det en jubileumskonsert, 10 år med Arrecife en Vivo, med forskjellige artister. Her må det kjøpes billetter.

Les mer om festivalen, og man kan også kjøpe biilletter til jubileumskonserten HER.

Fin festdag

Onsdag feiret «Tre rustne herrer og ei koldjomfru»  fødselsdagen til redaktøren på restauranten La Cañada i Puerto del Carmen!

Fire trøndere rundt bordet! Fra v. Ola, Ole, Trond og Åse. Foto: Lanzaroteposten

Min søster og svoger sendte disse vakre rosene fra Trøndelag:

Foto: Lanzaroteposten

Til alle som sendte hilsener, takker og bukker jeg! Med 5-6 forskjellige plattformer å holde styr på håper jeg at jeg leste alle meldingene; det ble en fornøyelig lesestund!

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på fredag er det fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen fra kl.19. Det er ikke mange skandinaviske gjester ennå, men i de neste dagene vil det ankomme flere fra det høye nord!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.  Hjertelig velkommen!

Lanzaroteposten på lørdag

Mandag 25.september er det 31 år siden den lokale kunstneren Cesar Manrique døde i en bilulykke på Lanzarote.
I morgen lørdag fortelles historien om hva som egentlig skjedde denne triste dagen i 1992.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast