nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 20.september 2023

Guardia Civil klager over bruken av mannskap når eks-statsministeren er på ferie på Lanzarote
Familien Zapatero ferierer i Famara. Foto: lokalavisen/FB

For noen år siden kjøpte den tidligere spanske statsministeren José Luis Zapatero et feriehus i «norskebyen» i Famara på vestkysten av Lanzarote.
Dette betyr utfordringer for den lokale politistyrken Guardia Civil. Når Zapatero kommer til Lanzarote, må Guardia Civil stille med 24 timers vakthold ved boligen, og også politi som følger ham når han og familien beveger seg utenfor boligen.

Siste helg var det avslutning på den største religiøse festen Romeria de los Dolores i landsbyen Mancha Blanca. Da bestemte Zapatero at han ville utvide oppholdet sitt på øya. Dermed måtte Guardia Civil plassere flere av sine mannskaper i Famara, mannskaper som ellers skulle sørge for sikkerheten til publikum i Mancha Blanca,
Nå krever politiets fagforening UnionGC at politiet blir styrket med flere ansettelser.

Turistmyndighetene på Lanzarote er bekymret for ulovlige aktiviteter 
Det kreves autoriserte guider på turistbussene. Foto: amandabus.com

Siste uke hadde representanter for turistmyndighetene et møte med presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort.
På agendaen stod ulovlige aktiviteter innen turistindustrien, som ulovlig utleie av ferieboliger, ulovlig utleie av biler fra private, og ikke minst sightseeing-turer på øya med ikke-autoriserte guider.
Nå krever turistsjefene at regjeringen foretar flere undersøkelser og kontroller innen disse aktivitetene, slik at de som driver ulovlig blir tatt.

Flere biler på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

Ved utgangen av august var det registrert 142 367 kjøretøy på Lanzarote. Det er en økning på 4 000 kjøretøy på ett år.

Tallet på kjøretøy har økt med omtrent 0,3 prosent hver måned. Av de 142 000 kjøretøy som er registrert, er 95 000 personbiler, og 31 000 er varebiler og lastebiler. Resten er busser, motorsykler og traktorer.

På Lanzarote er det 88 000 personer som har sertifikat, Det viser at tallet på leiebiler også er ganske stort.

Fly for fem euro med Canaryfly
Foto: canaryfly.es

Det lokale flyselskapet Canaryfly lanserer på nytt salg av flybilletter mellom øyene til fem euro, pluss skatt og avgifter.
Dette er prisen dersom man er resident, men selskapet skriver i en pressemelding at også andre vil få rimelige tilbud.

Man kan bestille og kjøpe disse billettene på nettsiden canaryfly.es fram til søndag 24.september, og reisen må foretas mellom 1.november til 31.desember.

Ny overvåkingsbåt for øyene nord for Lanzarote er innkjøpt
President Oswaldo Betancort og miljøvernminister Samuel Martin ved den nye miljøbåten. Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote har kjøpt inn en ny båt som skal utføre overvåkings- og inspeksjonsarbeid ved de små øyene og holmene nord for Lanzarote. Dette gjelder øya La Graciosa, og holmene Alegranza, Montaña Clara, Roques del Este og Roque del Oeste, som samlet kalles Chinijo-øyene.

Disse øyene har en miljørikdom som vi alle må ta vare på. Vi hadde to fartøy som begge krevde kompliserte reparasjoner hvert år, og som holdt fartøyene ute av drift i lange perioder. Derfor hastet det med å anskaffe et nytt, moderne og raskt fartøy som vil hjelpe oss i å bevare det naturlige miljøet i området, og samtidig bevare det rike dyrelivet som er så viktig, sa miljøvernministeren ved overleveringen av den nye båten.

Regjeringen på Lanzarote har investert 290 000 euro i den nye båten.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen.

Siste uke var det tre gjester der, så det er plass til flere!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast