nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 19.september 2023

Politisk parti foreslår å begrense besøkende til øya La Graciosa
Øya La Graciosa, fotografert fra Lanzarote. Foto: Terje Jansson

Det sosialistiske partiet PSOE på Lanzarote foreslår å begrense tilgangen på turister til naboøya La Graciosa.
Representanter for partiet sier at over en halv million personer besøker La Graciosa hvert år, flest om sommeren, og dette er en uholdbar situasjon. Turistene «sliter ned» det naturlige miljøet på øya, hevder politikerne.
Det blir også foreslått en avgift for de besøkende, lik den som byen Venezia krever inn for dagsbesøk; der koster det fem euro å besøke byen.

Matprisene steg med 12,6 prosent på Kanariøyene siden august i fjor
Hiperdino-butikk i Costa Teguise på Lanzarote. Foto: hiperdino.es

Prisstigningen på mat og alkoholfri drikke var på 12.6 prosent siden august i fjor på Kanariøyene. Prisen på sukker har gått opp med nesten 35 prosent, matolje og matfett med 27 prosent, og poteter med 25 prosent.
Det var den norske nettavisen Canariajournalen som meldte dette først.

Men ikke alt har gått opp: Prisene innen offentlig transport har gått NED med nesten 18 prosent, og klær og sko har gått ned med 6,5 prosent. Strøm, gass, vann og andre boutgifter falt med nesten 15 prosent i snitt.

Å overnatte på hotell og andre overnattingssteder gikk opp med nesten åtte prosent, og det samme gjorde et besøk på en restaurant. Prisene på alkohol og tobakk gikk opp med nesten seks prosent det siste året.

Tallene er hentet fra Spanias statistiske institutt.

Fotballaget UD Las Palmas drakk kaffe, mistet flyet til Sevilla 
Fly fra Binter. Foto: Cabildo de Lanzarote

Fotballaget UD Las Palmas rykket i år opp til La Liga, den øverste serien i spansk herrefotball. Sist lørdag skulle laget fly fra Las Palmas på Gran Canaria til Sevilla med det lokale flyselskapet Binter. Der skulle Las Palmas møte Sevilla i den femte serierunden søndag.

På flyplassen gikk laget til Las Palmas for å drikke kaffe, fordi de fikk beskjed om at Binter-flyet ville bli kraftig forsinket. Det som deretter skjedde er at flyet likevel ikke ble forsinket, og dro til rett tid til Sevilla, uten fotballaget.
På flyplassen satt 15 spillere og to fysioterapeuter igjen, og lurte på hvordan de nå skulle komme seg til fastlandet. Resultatet var at fotballklubben chartret et privat fly, slik at spillerne kom seg av gårde, noe forsinket.

Sevilla vant kampen 1-0…det ble kanskje for mye kaffe på UD Las Palmas?

Campingplassen ved Papagayostrendene holdes åpen fram til 1.oktober
Campingplassen ved Papagayo. Foto: Cabildo de Lanzarote

Den eneste offentlige campingplassen på Lanzarote finnes ved de fantastiske Papagayo-strendene sør på Lanzarote.
I følge myndighetene har det vært en hektisk aktivitet på campingplassen i hele sommer. Derfor har regjeringen bestemt at campingplassen skal holde åpent fram til 1.oktober, 14 dager lenger enn tidligere bestemt.

Speiderne er i gang igjen på Lanzarote: Alltid beredt!

I dag tirsdag 19.september starter speiderne opp igjen sin aktivitet på Lanzarote.

Møteplassen er Finchy Fitness Gym i Playa Blanca, bak Natura Palace Hotel. De alle yngste (5-10,5 år) møter kl.17-18.30, og blir delt opp i to grupper, Bevere og Unger (Beavers and Cubs). Fra kl.18 til 19.30 møter de eldre (10,5-18 år). Det er tre perioder; høst, vinter og vår, og det koster 40 euro per periode. For uniform vil det være et utlegg på 20 euro.

For å registrere interesserte speidere, ta gjerne kontakt via eposten 1stLanzaroteScouts@gmail.com .

Sjømannskirken på Lanzarote er i gang igjen
Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken på Lanzarote åpner for kaffe og vafler i dag tirsdag kl.11-14.

Fram til 9.oktober vil kirken holde åpent hver tirsdag og torsdag fra 11-14. Biblioteket og kirkerommet er også tilgjengelig.

Husk at det er forhåndsbestilling av rosinboller til tirsdager, og hjemmebakt brød til torsdager. Bestilling går via met@sjomannskirken.no eller +34 620 866 829/+47 904 160 63.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet; ikke alle sjåfører vet hvor Sjømannskirken ligger, dessverre.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast