nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 18.september 2023

Tusenvis av publikummere besøkte konserten med Juanes i Mancha Blanca
Fra konserten på lørdag i Mancha Blanca. Kirken i landsbyen, hvor Lanzarotes skytshelgen Jomfru Dolores «bor», sees til høyre.
Foto: La Voz de Lanzarote

Tusenvis av personer møtte opp lørdag kveld for å høre og se artisten Juanes fra Columbia spille sine hits fra scenen i Mancha Blanca, vegg i vegg med kirken i landsbyen, der Lanzarotes skytshelgen holder hus,
Etter konserten med Juanes ble det et fantastisk droneshow, som avsluttet Fiestas de Los Dolores. I følge ordføreren i Tinajo ble det satt nye publikumsrekorder flere dager i løpet av fiestaen.

Problemer med henting av søppel i Playa Blanca
Foto: Partido Popular (PP)

Det er problemer med søppel-hentingen i Playa Blanca. Det sier representanter for det politiske partiet PP som tok kontakt med lokalavisa, og presenterte et bilde av en av søppelhaugene på gata i byen.
Det blir hevdet at bare en søppelbil er i arbeid i byen, og dermed går det flere dager mellom hver gang søplet blir hentet.
PP anklager ordføreren i Yaiza kommune for ikke å gjøre jobben sin.
– Dette gjør at turistene i byen får et dårlig inntrykk av Playa Blanca, sier PP-representanten til lokalavisa.

Passasjerbåten som går mellom Corralejo på Fuerteventura og øya Lobos grunnstøtte, og begynte å synke
Foto: Lancelot Digital/FB

Passasjerbåten «El Majorero» gikk på grunn da den nærmet seg Isla de Lobos, øya som ligger mellom Fuerteventura og Lanzarote.
Ulykken skjedde lørdag ettermiddag, etter at båten hadde gått ut fra byen Corralejo på Fuerteventura med 47 passasjerer og fem besetningsmedlemmer om bord.
Det viser seg at glassbunnen ble knust av steiner på havbunnen, og båten tok inn vann.

En annen passasjerbåt, «Celia Cruz» kom like etterpå og evakuerte passasjerene. Ingen ble skadet, De fleste passasjerene ble med tilbake til Corralejo, mens andre gikk i land på øya, og tok en senere båt tilbake.
På søndag ble det arbeidet med å unngå forurensning. Drivstoff ble tømt, og det ble lagt ut flytebøyer og oljelenser i tilfelle noe skulle s kje.

Lokalavisa La Voz de Lanzarote har en video fra ulykken, som man kan se ved å klikke HER.

50 flyktninger inn med båt til Lanzarote
Arkivfoto fra Salvamento Marino

En båt med 50 flyktninger om bord ble oppdaget søndag morgen av den spanske oljetankeren «Argan» øst for hovedstaden Arrecife. Blant flyktningene var det sju kvinner, hvorav en var gravid, og to barn, alle fra land sør for Sahara. «Argan» la seg ved flyktningbåten til sjøredningsbåten kom.

Nettsiden «Marine traffic» hadde et kart over området flyktningene ble funnet i (pil/blå ring):

Kart: marinetraffic.com

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Prisen på bensin og diesel økte i august
Foto: pixabay.com

I løpet av august økte prisen på drivstoff for tredje gang denne sommeren. Det melder Lanzarotes datasenter.
Gjennomsnittsprisen på en liter 95 oktan bensin var 1,36 euro, som er sommerens høyeste. Likevel er prisen under rekorden, som ble registrert i januar med 1,40 euro. Prisen på diesel holdt seg lav med 1,31 euro per liter.

98 oktan bensin på Lanzarote var den tredje billigste på Kanariøyene med et snitt på 1,47 euro per liter.

Fin de Verano-fest, Slutt på sommeren-fest hele uka i Playa Honda

Denne helga startet Fin de Verano-festen i landsbyen Playa Honda, like nord for flyplassen, og varer fram til neste helg.
«Slutt på sommeren» markeres med rockekonserter, drakefestival, svømmekonkurranser, skumparty og mye annet for barn og voksne i alle aldre.
Programmet finner man HER.

Nytt værvarsel på nettsiden til Lanzaroteposten, og nytt arkiv
Bilde fra lanzaroteposten.com

Fra 10.september sluttet nettstedet Accuweather å sende ut værmeldingen til medier, blant andre Lanzaroteposten.
Dermed ble det et skifte til weatherin.org, som er et billigere vær-nettsted med mer informasjon, og samtidig meldinger for dager framover. Stedet som er valgt er Arrecife, hovedstaden på Lanzarote.
Man kan skifte sted ved å klikke på «Arrecife weather». PS. Dette som vises her er et bilde, så man kan ikke skifte sted her. Gå til nettsiden i stedet.

En annen nyhet er at arkivet til Lanzaroteposten begynner å bli ganske så stort, så vi har laget en rubrikk hvor man kan velge måned. Da slipper man å skrolle så mye for å finne riktig måned.

En stor takk til Lanzarotepostens web-guru Ned Benjamin, som har hjulpet Lanzaroteposten med dette.

Været og arkivet finner man nederst til høyre på vår nettside på en datamaskin, og helt nederst på siden når man bruker en mobiltelefon.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast