nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 7.september 2023

LIDL har søkt myndighetene om lov til å bygge butikk i Costa Teguise
Ill.: Lidl.es

Det tyske supermarkedet Lidl har nå søkt om å få bygge en ny butikk i turiststedet Costa Teguise. Tomten de ønsker å bygge på ligger i Calle las Piteras.
Lidl har nå tre butikker på øya; i Arrecife, Playa Honda og Puerto del Carmen. Før jul i år vil Lidl åpne en ny butikk i Playa Blanca, og dermed vil Lidl etter hvert ha fem butikker på Lanzarote.

Er dette den første kollisjonen mellom to biler på naboøya La Graciosa?
Foto: FB

I forrige uke kolliderte to biler i et av kryssene på grusveiene på den åttende Kanariøya La Graciosa, som ligger nord for Lanzarote.
Sjåførene fikk nakke-krager da helsepersonell kom til stedet, og de ble fraktet bort i ambulanse til den lokale sykestua.
I følge lokalavisa tror man at dette var den aller første kollisjonen på øya.

På øya La Graciosa er det godt og vel 200 biler, og ingen av disse kan leies ut. Bil (jeep) MED sjåfør kan man imidlertid leie.

To båter med 85 flyktninger inn til Lanzarote
Arkivfoto: Salvamento

En fiskebåt fra Lanzarote oppdaget tirsdag en båt med 37 flyktninger om bord 14 nautiske mil nordøst for øya. Fiskebåten varslet Sjøredningstjenesten, og ble ved gummibåten inntil redningsbåten kom.
Mannskapet på fiskebåten ga flyktningene melk, kjeks og vann mens de ventet. De kunne fortelle at det var barn, ungdommer og noen voksne blant flyktningene.
I havna i Arrecife ble de møtt av det lokale Røde Kors.

Onsdag ettermiddag ble annen båt oppdaget nordves for Lanzarote, etter at flyktningene selv hadde bedt om hjelp via mobiltelefon. Om bord var det 48 personer, hvorav fem var barn. Denne båten kom fra Agadir i Marokko.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Lanzarote ble nest mest søkt etter på nettet

Holidu heter en nett-portal hvor folk kan søke etter og bestille turistboliger når de vil på ferie i Europa.
Et samlet søk på ferieøyer i Europa forteller at Lanzarote var den nest mest søkte ferieøya i Europa, etter Tenerife, og foran Mallorca.

Man kan søke selv på Holidu på norsk ved å klikke HER.

Gode tilbud fra det lokale flyselskapet Binter
«Lanzarote» klar til avgang! Foto: Binter Canarias

Fram til 18.september kan man bestille billige billetter til både de nasjonale og internasjonale destinasjoner som flyselskapet Binter flyr til.

Turene må foretas mellom 1.november og 31.januar 2024.

De billigste turene går for 24 euro en vei, og flyr man til Italia, Frankrike, Portugal eller Marokko, ligger prisen på 62 euro, hvis man kjøper tur/retur.
Dette er priser for residente (innbyggere), men det er også gode priser for andre også. Alle tilslutningsfly er inkludert i prisen; hvis flyet går fra Gran Canaria er turen fra Lanzarote til Gran Canaria gratis. Få mer informasjon ved å klikke HER.

Hotell i Puerto del Carmen har dagpass for alle med yngre barn, som et alternativ til utenbys vannparker
Foto: Hotellet

Bakour Lanzarote Splash, tidligere kjent som Aparthotel Puerto Carmen ligger i Calle Juan Carlos i Puerto del Carmen, og er nabo til LIDL-butikken.

Nå tilbyr hotellet et dagpass, som inkluderer bruk av alle bassengene med rutsjebaner og andre apparater, og lunsj ved buffet-restauranten, med drikke inkludert.
Drikke og snacks fra poolbaren og matvogna er IKKE inkludert, men kan kjøpes hvis man ønsker dette.

Åpningstidene er kl.10-19. Prisene for voksne er 35 euro, og barn (2-11 år) 25 euro. Man må ALLTID kontakte hotellet FØR man går inn for å bade. Noen dager kan det nemlig være fullt.

Telefon: (0034) 928 51 35 20, whatsapp: (0034) 685 620 940, eller epost: reception.lanzarote@bakourhotels.com .

Sjømannskirken på Lanzarote er i gang igjen etter ferien
Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken på Lanzarote åpner igjen for kaffe og vafler i dag torsdag kl.11-14.
Fram til 9.oktober vil kirken holde åpent hver tirsdag og torsdag fra 11-14. Biblioteket og kirkerommet er også tilgjengelig.

Husk at det er forhåndsbestilling av rosinboller til tirsdager, og hjemmebakt brød til torsdager. Bestilling går via met@sjomannskirken.no eller +34 620866829/+47 90416063.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet; ikke alle sjåfører vet hvor Sjømannskirken ligger, dessverre.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast