nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 6.september 2023

Cruisesesongen begynner i dag onsdag. Sju ankomster av hurtigruten MS Spitsbergen på Lanzarote

I dag onsdag begynner cruisesesongen på Lanzarote, når M/S Sirena kommer fra Motrill på det spanske fastlandet, på vei vei til Tenerife. Over 100 cruiseskip vil ankomme Lanzarote i de neste fire månedene, og mer enn 100 000 cruiseturister vil besøke solskinnsøya.

Mange skip fra AIDA-familien vil komme, sammen med giganter som «Anthem of the Seas» fra det norsk-amerikanske rederiet Royal Caribbean International, med 5000 passasjerer.

MS Spitsbergen kommer til Lanzarote. Foto: Isak Lovik/wikipedia.org

I fjor annonserte hurtigruten MS Spitsbergen at båten ville besøke Lanzarote flere ganger, men alle anløpene ble kansellert på grunn av for få passasjerer.
Nå prøver hurtigruten en gang til, med sju anløp på Lanzarote i oktober i år, og i januar, februar og mars neste år. Vi krysser fingre for at det går bedre denne gangen!

Vil du følge med hvilke skip som kommer til Lanzarote, hvor de kommer fra og hvor de skal videre helt fra til juli neste år, finner du hele ankomstplanen HER.

Det er ingen plan over ankomster ved den nye havna i Playa Blanca, som tyder på at havna der ikke er autorisert for anløp denne sesongen.

Vinrådet på Lanzarote: Vi har høstet litt over en million kilo druer mer enn i fjor
Vin fra bodegaen La Geria. Foto: turismolanzarote.com

Sekretæren i det offisielle vinrådet på Lanzarote (Consejo Regulador de la Denominación de Origen Vinos de Lanzarote), Nereida Pérez sier i en melding at så langt i år har bøndene på Lanzarote plukket 3,2 millioner kilo druer, mot 1,9 millioner kilo i fjor.

Nereida sier at kraftig regn i februar og mars kom på det rette tidspunktet for årets avlinger, som også passet godt inn i den naturlige sirkelen som gir øya store avlinger hvert tredje eller fjerde år.

Denne sommeren har mange butikker og restauranter gått tomme for vin fra Lanzarote, så årets produksjon kommer godt med, sier Nereida.

Turistsjefen på øya vil forandre menyene på turistsentrene
Restauranten i nasjonalparken Timanfaya. Foto: Cabildo de Lanzarote

Vi kan ikke konkurrere med de private restaurantene på Lanzarote. Vi må skape andre og kanskje bedre opplevelser for gjestene på våre restauranter.
Dette fortalte direktøren for CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på en pressekonferanse siste uke.

Vi skal servere såkalt «Kilometer 0-mat», det vil si kortreist mat og drikke fra Lanzarote. Dessuten må vi bruke den store grillen i Timanfaya mer, hvor maten grilles ved hjelp av vulkansk varme. Dette vil gi gjestene gode minner som vil vare lenge, forsatte direktøren.

Grillen i nasjonalparken. Foto: unsplash.com

I sommer har temperaturen vært på nesten 40 grader inne i restauranten i nasjonalparken, og gjestene har klaget. – Nå skal det installeres et klimaanlegg der, forsikret direktøren.

Dyreparken Rancho Texas inviterer til show på selveste julaften 

Dyreparken Rancho Texas inviterer til en fantastisk julekveld 24.desember.
Billetten inkluderer mat og drikke, mye god musikk, dans, oppvisninger, og selvsagt besøk av julenissen! Barna er spesielt velkommen denne kvelden, skriver Rancho Texas i invitasjonen.
Mer informasjon på nettet, og billetter kan bestilles via nettet HER.
Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen.

Siste uke var vi fire gjester der, så det er plass til flere!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast