Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 25.august 2023

Hola!

Været

Igjen har det vært ei varm uke på solskinnsøya Lanzarote!
Fra og med neste uke vil temperaturene gå litt ned, med minimum 23 grader på natta, og maksimum 33 grader på dagen…rene vinteren!
Calimaen, som er fint sandstøv fra naboen i øst, Sahara, vil fremdeles sees i horisonten…og også legge seg pent på en nyvasket bil…

Matfestivalen Saborea kommer tilbake til Teguise

Fra en tidligere matfestival i Teguise. Foto: diariodelanzrote.com

Den nye regjeringen på Lanzarote sier i en melding at den tradisjonsrike matfestivalen «Saborea Lanzarote», «En smak av Lanzarote» vil komme tilbake til landsbyen Teguise denne høsten.
I fjor ble det arrangert en lignende matfestival i Puerto del Carmen under et annet navn, men til høsten blir det altså Saborea i Teguise. Datoene er lørdag 25. og søndag 26.november.

To nye restauranter i etasjen over Mercadona har åpnet i Puerto del Carmen

Endelig har restaurantene i etasjen over butikken Mercadona i shoppingsentert SOCO åpnet på Avenidaen i Puerto del Carmen.
To nye restauranter, «Food Box» og «Aroma Gastrobar» åpnet denne uken, og serverer småretter og god drikke.Undertegnede tok seg en tur for å se og smake på det nye:

«Food Box». Foto: Lanzaroteposten «Food Box». Foto: Lanzaroteposten


«Aroma Gastrobar». Foto: Lanzaroteposten

Jeg satte meg ned på terrassen til «Food Box» ut mot den travle hovedgaten i Puerto del Carmen, Avenidaen.
Jeg bestilte osteretten «Queso Frito», flytende ost toppet av blåbær og søte tomater. Nydelig! Og at den iskalde rødvinen ble servert i et vannglass gjorde da ingen ting…

Prisene var helt normale; vin og ost kostet 12 euro.

Foto: Lanzaroteposten

Og på fredagskveldene blir det levende musikk, både på spansk og engelsk, og muligheter for en svingom, fortalte kelnerne.

Tilbud til mennesker med nedsatt funksjonsevne på Lanzarote

Foto: lanzability.com

Selskapet lanzAbility.com  har vært i virksomet i to år nå, og tilbyr turer til forskjellige steder på Lanzarote for personer med spesielle behov, til steder hvor det er mulig å bruke for eksempel en rullestol, krykker osv.

LanzAbility - Accessible Lanzarote Holiday Logo

Videre arrangerer selskapet henting og bringing fra og til flyplassen, handleturer, strandturer, og tilbyr turer til kjente og ukjente turiststeder på øya, under mottoet:

Vi fokuserer på dine muligheter, ikke på dine begrensninger!
(We focus on your ABILITY, not your disability)

Egen guide er med på turene. Gå inn på nettsiden lanzability.com eller ta kontakt med DAVID via epost på info@lanzability.com .

God tur!  (Språket er engelsk og /eller spansk).

Fotokonkurranse på shoppingsenteret Deiland

Shoppingsenteret Deiland i Playa Honda inviterer folk til å ta et bilde på Deiland, fra hvilket som helst område, og sende det inn til

deilandplaza@gmail.com 

før 3.september, og oppgi navn og kontaktadresser. Førstepremien er 300 euro, som kan brukes på Deiland. De andre bildene blir lastet opp på senterets Instagram- og Facebookprofiler. Bildet som får flest «likes» vinner 150 euro.

Byfesten i hovedstaden Arrecife avsluttes med et kjent reggea-band fra Cuba!

Gente de Zona. Foto: VEVO

«Gente de Zona» er en duo som har hatt store hits sammen med blant andre Marc Anthony, Pitbull, Jennifer Lopez, Kylie Minouge, og ikke minst verdenshitten «Bailando» sammen med Enrique Iglesias!
I kveld kl.20 står de to på scenen på bystranda i Arrecife…og man venter tusenvis av tilskuere i godværet! Scenen er klar:

Det er stille før stormen foran scenen i Arrecife! Foto: Hans Langeland

Og helt til slutt blir det et fantastisk fyrverkeri!

Her er «Gente de Zona» sammen med Enrique Iglesias i «Bailando!»:

Marked i Uga i morgen

I landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen arrangeres det et marked i morgen lørdag fra kl.09-14.
Det blir levende musikk, smaksprøver av kortreist mat og drikke. Og liker man det som blir tilbudt, kan man kjøpe med seg frukt, grønnsaker, kjøtt, brød, oster, søtsaker og syltetøy, alt kortreist og hjemmelaget. Og for de aller yngste blir det lek og moro!

Det er forøvrig marked i Uga hver lørdag og søndag fra kl.09-14 i hele høst, står det i meldingen fra Yaiza kommune.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Ferien til Sandra og Dani er over, og i kveld fra kl.19 er det som vanlig fredagspils på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
Vi var fem gjester siste uke, og kanskje blir det flere i kveld?

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

I september innfører Spania nye og strengere lover for eiere av kjæledyr. Det er kanskje ikke så mange skandinaver som har kjæledyr med seg når de ferierer på Lanzarote, men det kan være interessant å lese om de ganske så strenge lovene som nå innføres i Spania.
Les mer om dette i Lanzaroteposten i morgen.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast