nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 20.juni 2023

Søk etter fortsatt savnet mann

Gary fra Irland forsvant fra Bar 67 på Avenidaen i Puerto del Carmen 16.mars i år. Ingen har sett ham siden.
Nå arrangerer politiet i Puerto del Carmen et søk i dag tirsdag fra kl.09.00, med utgangspunkt fra Guardia Civil-stasjonen ved Biosfera i Puerto del Carmen. Derfra vil politiet gå manngard fram mot Bar 67 på Avenidaen.

Flere grupper har allerede meldt seg for å bli med på søket, og flere er hjertelig velkommen til å bli med, skriver arrangørene på Facebook.

Ansatte ved den svenske butikken H&M på Lanzarote streiker
Foto: Deiland shoppingsenter

Fagforeningen CCOO representerer de ansatte ved den svenske H&M-butikken på Deiland shoppingsenter i Playa Honda.
Fagforenigen har i lang tid forhandlet med det svenske moderselskapet om bedre arbeids-og lønnsvilkår for de ansatte, og ble lovet dette ved utgangen av 2022. Siden da har ingen ting skjedd.
Et av de viktigste punktene som har blitt forhandlet var å sette inn ekstra vikarer når ansatte var syke eller ute i permisjon. Dette har ikke gått i orden, og gjør at de som arbeider i butikken må jobbe overtid i lengre perioder.
Da butikken startet opp på Lanzarote hadde butikken 30 ansatte; nå er det bare 19 faste ansatte.

Nå tas arbeiderne ut i streik i dag fra kl.11-13, og fra kl.20.30-22.30 på kvelden. Videre vil alle ansatte streike hele dagen 22.og 26.juni. Det rammer butikken hardt, fordi kampanjen om sommersalget startet denne uken.

«Lanzarote Premium» lansert i Irland

«Lanzarote Premium» er et samarbeidsprosjekt mellom regjeringen på øya og 120 bedrifter på Lanzarote. Prosjektet skal gjøre Lanzarote til en eksklusiv destinasjon, som trekker til seg spesielle turister som krever bærekraftige opplevelser.

Siste uke ble prosjektet presentert for reisebyråer og turoperatører i Irland, med representanter fra turistmyndighetene på Lanzarote, den spanske ambassaden og den spanske turistministeren til stede.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om de såkalte «premium-gjestene».

Det gamle Melia Salinas-hotellet i Costa Teguise åpner 30.juni
Foto: melia.com

Det ærverdige Melia Salinas i Costa Teguise på Lanzarote har blitt pusset opp helt siden jul, og er nå klar til å åpne igjen 30.juni.

Dette hotellet er tegnet av den lokale kunstneren Cesar Manrique, og var Lanzarotes første fem-stjerners hotell. Når hotellet nå åpner igjen, har det fått et nytt navn: Paradisus Salinas Hotel. Hotellet har fått et nytt Thalasso Spa-senter, og flere nye restauranter.

Man finner flere bilder av det nye hotellet på hotellets nettside.

Rekordmange kjøretøy på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

Siste måned ble det satt ny rekord for antall kjøretøy på Lanzarote. 142 133 kjøretøy er registrert.
Omtrent 50 000 av disse befinner seg i hovedstaden Arrecife, mens 24 000 er registrert i San Bartolomé kommune, kommunen der flyplassen ligger med sine bilutleiefirmaer.

Sjømannskirken informerer
Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Som vanlig på tirsdager serverer Sjømannskirken kaffe og vafler. Dette skjer hver tirsdag og torsdag fra kl.11-14.
Man kan også kjøpe hjemmebakte boller med rosiner, og grovt brød. Da må det bestilles på forhånd, så her er kontaktinformasjon.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Noen lesere har ennå problemer med å lese Lanzaroteposten via Facebook

Siste helg var det for noen av leserne vanskelig å komme inn på Lanzaroteposten via sidene på Facebook.
I følge min nett-ekspert på Lanzarote, Ned Benjamin var det Facebook som hadde problemer. Dette ble raskt ryddet opp i lørdag formiddag. Likevel er det et par lesere som fremdeles har problemer, uvisst av hvilken grunn.

Ned sier at det hjelper å rydde opp i sine «Cookies», informasjonskapsler en gang i mellom. Hver nettside man er inne på gjennom dagen og uken lagres på enheten din, og etter hvert blir det ganske så fullt der inne. Da hjelper det å rydde litt!
Vet du ikke hvordan det gjøres, er det lurt å spørre noen som vet det; nabo, barnebarn, postbudet…

Det hjelper også å gå UTENOM Facebook når man skal lese avisa, ved å gå direkte hit: www.lanzaroteposten.com .

Ei nettside som heter Down Detector gjør som navnet sier: Den oppdager nettsider som er nede eller har problemer. Ennå er det brukere i Norge som har problemer mandag morgen (se søylene under), og det viser Down Detector her:

Faksimile: Down Detector

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast