nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 10.august 2023

Streiken blant flygelederne på Lanzarote fortsetter
Foto: Lanzaroteposten

Ikke mange vet at det har pågått en streik blant flygelederne på Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera og El Hierro helt siden januar. Heldigvis er det en spansk lov som sier at selv om man streiker, må man opprettholde et trygt nivå på flyplassen. Dermed har passasjerene ikke merket mye til streiken, som nå fortsetter etter at forhandlingene i forrige uke brøt sammen.

Lanzaroteposten skrev om denne streiken i januar.

På Lanzarote er det 12 flygeledere, som er ansatt i et firma som heter SAERCO. Flygelederne krever et lønnstillegg på 30 prosent, noe firmaet sier er umulig å innfri.  Fagforeningen til flygelederne hevder derimot at SAERCO er sta, som også nekter å bedre arbeidsforholdene til flygelederne.
I kontrolltårnet skal det alltid være minst tre flygeledere på jobb, noe som har vært vanskelig å få til når fly-trafikken øker, spesielt denne sommeren, sier fagforeningen. Dette kan føre til flere forsinkelser i tiden som kommer, mener fagforeningen.

442 flyktninger inn til Lanzarote siden tirsdag
Foto: salvamentomaritimo.es

Ni båter med tilsammen 442 flyktninger om bord ble reddet av Sjøredningstjenesten tirsdag og onsdag, alle nær kysten av Lanzarote.
63 av flyktningene var barn.
I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse ved ankomst, bortsett fra tre som ble overført til sykehus.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Lanzarote er favorittøya for sykkelturister
Foto: turismolanzarote.com

I fjor kom det 176 000 aktive syklister til Lanzarote. Dette er mer enn dobbelt så mange enn syklistene som dro til Tenerife og Gran Canaria, som hadde henholdsvis 84 000 og 83 000 sykkel-turister.

Aktive syklister gjør vanligvis flere turer til Lanzarote hvert år, og nesten 90 prosent kommer tilbake til øya etter det første besøket.
Nesten 60 prosent av turistene som bruker Lanzarote til sykkel-trening tjener mer enn 50 000 euro i året, ti prosent mer enn  gjennomsnittsturisten.
Sykkel-turistene brukte 13 prosent mer penger på overnatting enn alle turistene som kom til øya, og 20 prosent mer på mat og severdigheter.
Sykkel-turistene hadde også 1,3 dager lenger opphold enn de andre turistene.
Mer enn 60 prosent av sykkel-turistene reiste individuelt, og bestilte fly og hotell selv.
Det var flest tyskere som trente med sykkel på Lanzarote, og utgjorde 20 prosent av alle sykkel-turistene. 7,5 prosent av syklistene kom fra Irland. Deretter følger syklister fra Belgia og Danmark.

Det er regjeringens datasenter på Lanzarote som har innhentet disse tallene.

Fotballdommer fra Lanzarote dømmer i VM
Foto: FIFA

Fotballdommeren Alejandro Hernández fra Lanzarote er en av dommerne under fotball-VM i Australia og New Zealand som arrangeres fram til 20.august.
Alejandro fungerer som VAR-dommer, og har blant annet dømt kampen mellom Danmark og Kina, og Brasil mot Panama. Han var også utnevnt som dommer under VM for menn i Qatar i fjor.

Landsbyfesten i Puerto del Carmen fortsetter

I dag skal Playa Grande-stranda i Puerto del Carmen ryddes! Frivillige bes møte opp kl.09.00 ved strand-biblioteket på stranda:

Kl.16 i ettermiddag starter den 13. Tiñosa Tigüafaya Beach Football Tournament (strand-fotball), som også spilles i morgen fredag og lørdag. Stedet er Playa Grande.

Kl. 22 i kveld er det popgruppen Queen som skal hylles på festplassen i havna. Da spiller bandet The Miracle opp, som har spesialisert seg på å bare spille låter av Queen:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast