nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 9.august 2023

Helsedepartementet på Kanariøyene med advarsel om høye temperaturer
Foto: turismolanzarote.com

Lanzaroteposten har mottatt denne meldingen fra regjeringen på Kanariøyene:

Det er helsemyndighetene på øyene som varsler om ekstremt høye temperaturer på Kanariøyene fra og med i dag 9.august, og fram til 13.august.
På Lanzarote er det rødt varsel for San Bartolomé og Tías kommuner (med Playa Honda og Puerto del Carmen), og gult varsel i Arrecife. Rødt varsel kan bety at enkelte områder kan få 40 grader, mens gult betyr 33 grader.

Igjen gjelder de vanlige rådene: Unngå fysisk arbeid mellom kl.11-16, søk skygge hvis man er ute, drikk mye vann, og unngå drikke som kaffe og alkohol, som virker dehydrerende.

Nytt tilbud for å unngå bilkøene inn til nasjonalparken Timanfaya
Bilkø inn til nasjonalparken Timanfaya- Foto: FB

Mange har opplevd den enorme bilkøen som oppstår når mange turister skal inn til nasjonalparken på samme tid. Dette gjelder spesielt i juli og august, og i jula og påsken.
Nå har et nytt selskap, Canary Trip Booking laget et køfritt opplegg, hvor man altså slipper å stå i bilkø.

Man parkerer bilen sin i landsbyen Yaiza, og derfra blir man med en buss inn til parken. Busser kan nemlig passere bilkøen, og i løpet av to timer har man sett det ville og vakre landskapet i vulkanparken.
Guiden snakker både engelsk, spansk og tysk. Turen koster 22 euro for voksne, og 12 euro for barn. Det er to avganger hver dag, kl.09.30 og 11.30.

Les mer om dette tilbudet, og bestill turen HER.

Skal man være med i båt-prosesjonen lørdag i Puerto del Carmen, må man søke om plass
Fra fjorårets båt-prosesjon. Foto: Tias kommune

Tradisjonen tro skal fiskernes skytshelgen, Jomfru Carmen tas ut fra kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen, og fraktes i båt ut på reden utenfor havna.
Flere båteiere på Lanzarote er ofte med i prosesjonen, og må registrere seg som deltaker for å få lov til å delta. Registreringen foretas HER .

Jomfru Carmen bæres ut fra den katolske kirken, og bæres i en prosesjon ned til båthavna lørdag kl.18.

På landsbyfesten i Puerto del Carmen i kveld onsdag kl.21 opptrer sangeren Daniel Moisés fra Lanzarote, med et show han har kalt «Gracias», sammen med flere gjesteartister:

Foto: Daniel Moisés
Se hele Lanzarote fra luften!

En video publisert av Joaquín Gelmini viser det eksotiske landskapet på øya Lanzarote, fra husene i hovedstaden til den imponerende Risco de Famara, alt fra et fugleperspektiv.

Sekvensen er tatt opp ved hjelp av Microsoft Flight Simulator, en simulator som representerer hele planeten i sanntid, og i en skala på 1:1.
Det vil si at én meter i det virkelige liv er én meter i simulatoren. For å gjøre dette bruker simulatoren satellittbilder og kunstig intelligens, som gjenskaper verden på en måte som er praktisk talt identisk med virkeligheten.

Er du klar for en halvtimes flytur over Lanzarote? Men man trenger ikke å se alt på en gang; del det gjerne opp:

Man kan se flere turer ved å gå til Gelminis youtubeside HER.

Amerikansk tv filmet i Costa Teguise

Den amerianske tv-kanalen AMC (American Movie Classics) var siste uke i Costa Teguise for å filme et nytt program i serien «Accommodation under the Sun», «Overnatting under solen». Dette programmet må ikke forveksles med det britiske «A Place in the Sun».

Tre deltakere må finne og deretter presentere et feriehus til de andre deltakerne, som så stemmer på huset de likte best.
Det ser ikke ut til at denne kanalen vises i Skandinavia eller i Spania.

Vi spiser pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi har som kjent flyttet pannekake-sted, og møtes de neste to onsdagene kl.14 på Great Asia (tidligere Casa Tina´s) på Avenidaen i Puerto del Carmen, rett over gata for Burger King og Hotel Fariones.
Siste uke var vi to gjester der (!), og da kom pannekakene i denne formen:

Foto: Lanzaroteposten

Litt annerledes enn de vanlige trønderske pannekakene, men fylt med bananer og litt iskrem på siden smakte det veldig godt!

Er du på Lanzarote, er du hjertelig velkommen i luftavkjølte lokaler!

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har laget over 1600 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast