nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 7.august 2023

Stor festhelg på Lanzarote!
Fra Arrecife lørdag kveld. Foto: Arrangørene

Fredag og lørdag kveld var det store  sommerfester både i Puerto del Carmen og i hovedstaden Arrecife.
Bare i Arrecife kom det over 10 000 publikummere til kommunens sommerfest, et musikalsk møte hvor alle generasjoner var invitert.

I Puerto del Carmen er det landsbyfest, og også der var tusenvis av mennesker ute for å hygge seg!
Fredag kveld kåret man Spanias skeive gudinner, og her ser vi ordføreren i Tias, nr.2 fra venstre i godt selskap!

Foto: Tias kommune

Og sånn så det ut fra scenen i Puerto del Carmen lørdag kveld:

Foto: Tias kommune

Og sikkerheten er viktig;  det er installert ti kameraer som overvåker hele området i havna, og som blir observert av politiet…og på bildet også av ordføreren:

Foto: Tias kommune

Og så skal alle hjem…på samme tid! Da ser det sånn ut:

Foto: Lanzaroteposten
Vannmangel på Lanzarote
Foto: Canal Gestion

Flere steder på Lanzarote var siste uke uten vann. Mange folk som bodde i Yaiza, Uga, La Degollada, Puerto Calero, Mácher, Tías og Tegoyo opplevde å ikke ha vann i husene sine, mens andre hadde et svært dårlig trykk på vannet.

Grunnen er de lave nivåene av vann som er registrert i lagertankene som gir vann i disse områdene, sier vannverket Canal Gestión Lanzarote og Consorcio del Agua de Lanzarote i en melding. Man regnet med å gjenopprette normal vanntilførsel i løpet av sist fredag, men som alltid vil dette være avhengig av forbrukernes etterspørsel, sa vannverket.
Det vil også bli foretatt tester på vanntrykket, som kan føre til tap av vanntrykket i noen områder.

Den siste uken ble en vannledning nær landsbyen Nazaret ødelagt, noe som førte til at kommunene Teguise og Haria også fikk problemer med vanntilførselen. Skaden er nå reparert.

Spanske myndigheter går til kamp mot lavprisselskapene som tar ekstra betalt for håndbagasje og setevalg
Vueling i København. Foto: Lanzaroteposten

Spanske myndigheter har drevet en langvarig kamp mot lavprisselskapenes praksis med å ta ekstra betalt for håndbagasje og setevalg.
Dette har det spanske forbrukerdepartementet bestemt seg for å forfølge, og har plukket ut fire flyselskaper som det har innledet en videre prosess mot.
Det var den norske nettavisen flysmart24.no som skrev om dette først.

Departementet oppgir ikke selv hvilke selskaper det dreier seg om, men det har tidligere vært nevnt navn som irske Ryanair, britiske EasyJet og de to spanske lavprisselskapene Vueling og Volotea.
Departementet opplyser at det kommer til å legge seg på et bøtenivå opp mot 1 millioner euro, tilsvarende 11 millioner norske kroner , hvis de finner ut at selskapenes praksis er i strid med spansk lovgiving på området.

Man kan lese mer dette på avisens nettside, HER.

Man kan svømme blant haier på Lanzarote!
Foto: excursionslanzarote.com

Et nytt og kanskje litt skummelt tilbud har dukket opp på Lanzarote!
Nå kan man svømme blant haier i Costa Teguise. Dette skjer i Lanzarote Aquarium, som ligger helt nord i Costa Teguise, like ved Hotel El Trebol.
Det er ikke helt billig å svømme blant haier. Både for voksen og barn (må være over 12 år)  koster det 250 euro. Er man en erfaren dykker, koster det 200 euro. Billetten inkluderer henting og retur fra der man bor, forsikring, og man svømmer med haiene i 30 minutter.
I invitasjonen står det altså at man trenger ikke å ha dykket før.

Man kan lese mer om denne aktiviteten, og bestille dykking HER  (men man må ikke, altså…)

Landsbyfesten i Puerto del Carmen fortsetter i dag…

Fra kl.18-21 er det en «Alle skal med»-dag på messeområdet: Lysene og lyden fra tivoliet er dempet, slik at barn og unge som er sensitiv for høy lyd og mye lys kan delta i aktivitetene.

I kveld kl.21.30 spiller bandet » Starlight» perler fra rocken, på scenen i havna:
Kan være et bilde av tekst som sier 'Fiestas Ntra. Sra. del Carmen 2023 STARLIGHT EN CONGIERTO ÉXITOS N DEL ROCK LUNES 7 DE AGOSTO EL VARADERO Puerto del Carmen WO Sc >UERO 21:30 h'

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast