nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 25.juli 2023

Det spanske lavprisselskapet Vueling var mest punktlig på flyplassen på Lanzarote
Foto: vueling.com

Det spanske lavprisselskapet Vueling var det mest punktlige flyselskapet i årets seks første måneder på flyplassen på Lanzarote.

Selskapet oppnådde en gjennomsnittlig punktlighet på 87,7 prosent, i følge Cirium, som driver med luftfartsanalyser.

Vueling ble også det nest mest punktlige selskapet i Europa, og ble rangert som det sjette beste selskapet blant europeiske flyselskaper mellom januar og juni 2023.

Matfestivalen Saborea kommer tilbake til Teguise
Fra en tidligere matfestival i Teguise. Foto: diariodelanzrote.com

Den nye regjeringen på Lanzarote sier i en melding at den tradisjonsrike matfestivalen Saborea Lanzarote, en smak av Lanzarote vil komme tilbake til Teguise denne høsten.
I fjor ble det arrangert en lignende matfestival i Puerto del Carmen under et annet navn, men til høsten blir det altså Saborea i Teguise. Dato er ennå ikke fastsatt.

Nye markeder for Lanzarote inviteres til øya
Nasjonalparken Timanfaya. Foto: Lanzaroteposten

En liten gruppe representanter for reisebyråer i Sør-Korea har besøkt Lanzarote siste uke. De fikk en grundig innføring i Lanzarotes fortreffeligheter, og dro hjem, klar til å selge billetter fra Sør-Korea til Lanzarote!

I samme uka ble det arrangert et webinar, et treff på nettet med 60 medlemmer i den amerikanske foreningen for reisebyråer, Signature Travel Network.
Turistmyndighetene på Lanzarote hadde laget en presentasjon de hadde kalt «Lanzarote – A union of Art and Nature in the Canary Islands«, Lanzarote – en samling av kunst og natur på Kanariøyene. I følge lokalavisa var presentasjonen en suksess,  hvor øyas landskap, kultur og tilgjengelige opplevelser virkelig ble gjort kjent for amerikanerne.

Men øya glemmer ikke sine egne…

Turister fra det spanske fastlandet økte med 30 prosent i årets andre kvartal, sammenlignet med samme periode i 2019, før pandemien.
Turister fra det spanske fastlandet er nå det raskest økende turistmarkedet på Lanzarote.

Skogbrannen på kanariøya La Palma er under kontroll

Det kanariske brannvernet forteller at skogbrannen på La Palma er under kontroll. Brannen svidde av skog og kratt i et område på 30 km2, og ødela 60 bygninger, hvorav 22 var boliger.

En sjåfør arrestert med forfalsket parkeringsbevis
Foto: motor.es

Trafikkpolitiet i Arrecife etterforsker nå en 61 år gammel sjåfør fra Lanzarote for å ha forfalsket et parkeringsbevis for personer med redusert mobilitet (PMR, Personas con Movilidad Reducia).
Ved en kontroll oppdaget politiet at flere sifre på beviset mannen brukte var manipulert. Resultatet var at bilen hans ble tauet inn. Sjåføren blir nå etterforsket for dokumentforfalskning, og vil bli innkalt til en rettssak.

Høyrepartiet Partido Popular (PP) vant valget i Spania

Høyrepartiet Partido Popular vant valget til nasjonalforsamlingen i Spania. Dermed kan det bli et regjeringsskifte i landet, fra Arbeiderpartiet til Høyre. Nå blir det forhandlinger mellom partiene på høyresiden om et samarbeide som kan gi flertall.

Flere aviser skriver at dette kan bli vanskelig, og at Arbeiderpartiet (PSOE) kan fortsette å styre i Spania dersom PP ikke klarer å skaffe nok støtte. For å å få flertall i parlamentet kreves 176 seter.

Dagen etter valget, mandag sier avisene at PP fikk 33 prosent av stemmene, mens PSOE (Arbeiderpartiet) 32 prosent.

Fra Lanzarote ble øyas tidligere president, María Dolores Corujo innvalgt i Kongressen i Madrid for Arbeiderpartiet, og Manuel Fajardo ble valgt inn i Senatet i Madrid for det samme partiet.

Valgdeltakelsen på Lanzarote var på 38,5 prosent av de stemmeberettigete, mens den i hele Spania var på 52,8 prosent.

Sjømannskirken informerer
Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Som vanlig på tirsdager serverer Sjømannskirken kaffe og vafler. Dette skjer forøvrig hver tirsdag og torsdag fra kl.11-14 i juli måned.
Man kan også kjøpe hjemmebakte boller med rosiner, og grovt brød. Da må det bestilles på forhånd, så her er kontaktinformasjon.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast