nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 26.juli 2023

Regjeringen har ansatt 158 nye arbeidere i et sysselsettingsprogram
Foto: Cabildo de Lanzarote

158 arbeidsledige på Lanzarote har nå fått seg jobb!

Sysselsettingsprogrammet heter «Cuidando Lanzarote«, som betyr «Jeg tar vare på Lanzarote«.
Det er investert 12,5 millioner euro til dette programmet, som er finansiert av utviklingsfondet på Kanariøyene. og blir administrert av kontoret for planlegging av prosjekter på øya.
De nytilsatte arbeiderne skal stå for rengjøring, vedlikehold og forskjønning av Lanzarote i perioden 2023-2025,

Arbeiderne skal settes inn i vedlikehold av kommunale veier og stier, rydding av Zonzamas, hvor det offentlige søppeldeponiet er,  rydding av kystområdene, av landbruksområder i vindistriktet La Geria, og i områdene rundt og i nasjonalparken.

Ferdes man på Lanzarote vil man raskt oppdage disse ivrige arbeiderne, iført sine gule og oransje vester…som altså IKKE er kriminelle fanger, som spesielt britiske turister ofte tror, etter å ha sett for mange krimfilmer!

Bilutleiefirma fra Kanariøyene kåret til verdens beste utleier

Det kanariske bilutleiefirmaet Autoreisen har nylig blitt kåret til det beste bilutleiefirmaet i verden!

Det er leserne av den britiske storavisen Daily Telegraph som har sagt sitt om bilutleiefirmaet, samtidig som de også stemte på sine favoritt-reisemål og reisearrangør. Prisen ble overrakt til sønnen av selskapets grunnlegger, Antonio Cabral Betancort i London.

Dette er andre gangen Autoreisen mottar denne prisen, da de også vant i 2019. Autoreisen har leiebiler på alle de største Kanariøyene, og har vært i virksomhet i mer enn 20 år.

Dammen i Mala skal gjøres tryggere

Dammen i Mala. Foto: Lanzarote Information

Dammen i området ved Mala, som man kan se på venstre siden av hovedveien nordover på Lanzarote var det største byggeprosjektet på øya på 1970-tallet.
Dammen ble egentlig aldri tatt i bruk på grunn av både byggeproblemer og mangel på penger. Siden har området blitt et populært for turgåere, hangglidere, og ikke minst er dam-veggen blitt en utmerket klatrevegg, og for folk som liker rappell (å fire seg ned fasader ved hjelp av tau).
Nå viser det seg at rekkverket av metall begynner å ruste, og det er også sprekker i den gamle sementen, spesielt neders på damveggen, som ble laget for over 50 år siden.
Nå har kommunen sammen med regjeringen bevilget 169 000 euro til å pusse opp og forsterke damveggen.

Lanzaroteposten skrev i 2022 historien om dette dam-prosjektet. Les historien ved å klikke HER.

Håndball-turnering på Playa Grande fredag, lørdag og søndag

Denne helgen er det en stor beach-håndballturnering på Playa Grande i Puerto del Carmen. Det er kamper for de alle yngste, ungdommer og voksne.
Arrangør er sportsavdelingen i Tias kommune, og er en del av landsbyfesten i Puerto del Carmen, som offisielt starter mandag.

Vi spiser pannekaker i dag!

Som Lanzaroteposten skrev om i forrige uke, er vårt faste pannekakested Las Vistas i Puerto del Carmen stengt på grunn av ferie.
Derfor møtes vi litt lenger ned i bakken, på restauranten Great Asia, som tidligere het Casa Tina´s, og som ligger rett over gata for Burger King i Puerto del Carmen, ved Hotel Fariones.
Der har de også pannekaker, dog i mindre størrelse og tykkelse…men med gode søte toppinger!

Seansen starter kl.14, og er det noe som også er bra med Great Asia, er at de har et fantastisk kaldluftsystem som gjør det godt å sitte inne:

Foto: Great Asia

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast