nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 24.juli 2023

To av tre innbyggere på Lanzarote mener at deres økonomiske situasjon er god
Folk på Lanzarote. Foto: Lanzarote Business &Residens Association

Flertallet mener også at det går bra med Lanzarotes økonomi. 54 prosent av innbyggerne på Lanzarote har en positiv oppfatning av øyas økonomiske situasjon , mens 30 prosent mener at det ikke går så bra. Resten plasserte seg midt i mellom.
Dette kommer fram i en undersøkelse som regjeringen på øya har gjort i dagene 12. og 13.juli.

Blant spørsmålene som ble stilt i undersøkelsen var om husstandens økonomiske situasjon. Hele 68 prosent av de spurte mente at de hadde en positiv oppfatning av sin egen økonomi. 16 prosent av innbyggerne mente at den økonomiske situasjon i hjemmet var dårlig, mens ytterligere 16 prosent mente økonomien var som vanlig (la considera regular).

Arrangørene av intervjuene sier at det kan være en feilmargin på over fem prosent.

Hele undersøkelsen kan man finne ved å klikke HER (på spansk).

Tallet på cruisepassasjerer opp med 15 prosent sammenlignet med våren 2019
Skip fra Celebrity Cruises besøker Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

I løpet av årets første seks måneder kom det 257 034 cruisepassasjerer til Lanzarote. Dette skriver Lanzarote Data Center i en melding.
Dette er nesten det dobbelte av passasjerene som besøkte øya i samme periode i fjor. Da var det fortsatt strenge restriksjoner på grunn av koronasmitte.
Veksten fra samme periode i 2019, før pandemien er på 15 prosent. Passasjerene kommer stort sett fra Storbritannia, Tyskland og Italia.

Når det gjelder den totale havnetrafikken i årets første seks måneder, kom det til hovedstaden Arrecife 851 skip, 686 handelsskip og 165 fiskebåter. Dette er nesten fem prosent flere båter enn på samme periode i fjor.

To store hoteller utsetter åpningsdagene sine
Denne plakaten ble satt opp i april 2021…Vi pusser opp for deg, står det, og hotellet er ennå ikke åpnet! Foto: Lanzaroteposten

Paradisus Salinas Hotel i Costa Teguise og Suite Hotel Fariones i Puerto del Carmen har blitt pusset opp, og begge skulle åpnes for lenge siden. Åpningen har blitt utsatt gang etter gang, og turister som har bestilt rom der har blitt plassert på andre hoteller.

Nå ser det ut som at Salinas-hotellet åpner 27.juli, (planlagt åpning var 30.juni), mens Fariones-hotellet stadig sender ut meldinger til sine kommende gjester at nå, nå skjer det:

 

Altså skulle hotellet åpnes i går! Går man inn på bookingsiden til hotellet er all bestilling UMULIG ut året og også ut neste år! Rødt betyr utilgjengelig…

Skjermdump fra Suite Hotel Fariones

Og i går søndag kom denne meldingen…det er litt av en jobb denne Beatriz har!

Lanzarote hadde høyeste hotellbelegg i juni
Foto: Hotel La Geria i Puerto del Carmen

Hotellene på Lanzarote hadde Kanariøyenes høyeste belegg i juni. Lanzarote hadde et hotellbelegg på 83 prosent, mens Kanariøyene i snitt hadde 73 prosent.

Hotellene på Kanariøyene tjente i følge det statistiske instituttet på øyene 308 millioner euro i juni, over 20 prosent mer enn i 2019. Ikke så rart at fortjenesten ble så stor, fordi ei natt på hotell kostet i snitt 23 euro mer enn det gjorde i 2019.

Det var Canariajournalen som skrev om dette først.

Teskjeen  i sementen er borte!
Dette er den mystiske teskjeen! Foto: Facebook

Mange av leserne har sikkert lest om, og kanskje sett med egne øyne denne teskjeen som var murt inn i fortauet på promenaden i Playa Blanca sør på Lanzarote.
Etter hvert ble denne skjeen en av de mest berømte skjeene i Europa, og ble behørig omtalt på Facebook, på TripAdvisor, og har også fått sitt bilde på Google Earth. Bilder av skjeen med mer eller mindre pene tær rundt har blitt spredt i tusentall på nettet.

Så skjer det utrolige – i løpet av ei natt siste uke hadde noen klart å fjerne skjeen, uvisst av hvilken grunn. I følge meldinger på Facebook og andre sosiale medier er sorgen blant publikum til å ta og føle på…

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast