nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 10.juli 2023

Sommerens andre hetebølge kommer denne uka
Foto: turismolanzarote.com

Sommerens andre hetebølge kommer denne uka til Kanariøyene, med temperaturer på opptil 40 grader i enkelte deler av Lanzarote. Dette melder det spanske værinstituttet AEMet.
I følge værmeldingen vil det bli betydelig varmere fra i kveld mandag og tidlig tirsdag. En varm luftmasse fra naboen Sahara vil bringe høyere temperaturer til Lanzarote de nærmeste dagene.

Flyselskapet easyJet med ny rute fra Genève til Lanzarote
Foto: wikipedia.org

4.november starter det britiske lavprisselskapet easyJet opp en ny rute mellom Sveits og Lanzarote. To dager i uka, tirsdag og lørdag vil selskapet fly mellom Genève og Lanzarote.
I løpet av vintersesongen vil easyJet tilby mer enn 13 000 seter på denne nye ruten.

easyJet måtte be 19 passasjerer gå av flyet fra Lanzarote til Liverpool

Sist onsdag kveld var alt klart for avgang kl.21.45 med et fullt fly fra Lanzarote til John Lennon Airport i Liverpool. Da kom kapteinen med denne meldingen på høytaleranlegget:
-Flyet vårt har blitt for tungt til å ta av fra Lanzarote. På grunn av et fullt fly, kombinert med en kort rullebane og kraftig vind må jeg be om at minst 20 frivillige går av flyet. Dere får hotell, mat og en sjekk på 500 euro hver som takk for hjelpen, og kan fly hjem på det neste flyet til Liverpool.

19 passasjerer meldte seg, og flyet tok av litt forsinket kl.23.24.

Tilbud med flyselskapet Binter
Foto: bintercanarias.com

For residente passasjerer tilbyr det kanariske flyselskapet Binter enveisbilletter fra Kanariøyene for 24.35 euro til Vigo, A Coruña, Asturias, Santander, San Sebastián, Pamplona, Zaragoza, Valladolid, Murcia, Granada, Jerez de la Frontera og Mallorca. Ikke-residente betaler mer, men likevel med sterkt reduserte priser.
For 60 euro kommer man seg til Venezia, Firenze, Lille, Toulouse, Madeira, Ponta Delgada, og Marrakech.

De fleste destinasjonene går ut t fra Gran Canaria, med tilslutningsbilletter fra Lanzarote inkludert.

Disse reduserte billettene selges fram til 17.juli, og man kan reise mellom 16.september og 30.november.

Man kan se flere tilbud, og bestille billetter ved å bruke denne linken: https://ofertas.bintercanarias.com/bintazo 

Endeløse køer ved taxiholdeplassene i Playa Blanca
Foto: Yaiza Partido Popular

Politikere fra Yaiza kommune går sterkt ut mot de endeløse køene som spesielt på ettermiddagene og kveldene danner seg ved holdeplassene for taxier i Playa Blanca.
-Køene kan noen ganger være over 50 meter lange, med mange barn og eldre i køene. Dette må vi få en slutt på så snart som mulig, sier politikerne. Sånn skal det ikke være i et førsteklasses turistmål som Playa Blanca, fortsetter politikerne.

Det arbeides med å tildele ti nye taxi-lisenser i kommunen, men det ser ikke ut til å være nok, hevder flere, og utfordrer nå ordføreren til å ta tak i problemet snarest.

Mange besøkte mangfoldsfestivalen i Puerto del Carmen

Det var fullt av folk da festivalen hvor utlendinger fra 14 land som bor på Lanzarote viste fram sin musikk, dans, mat og drikke på Nasjonenes plass i Puerto del Carmen lørdag. Også lokale aktører deltok.
Politikere fra øya besøkte festivalen, og sa i en tale at » mer enn 120 forskjellige nasjonaliteter bor på Lanzarote, og alle bidrar med arbeid, kultur og rikdom til den økonomiske og sosiale utviklingen på Lanzarote!»

Damer fra Sevilla på fastlandet viste fram hvordan en flamenco skal danses:

Foto: Lanzaroteposten

Og folkemusikkgruppen Gaida fra Tias på Lanzarote ble godt tatt i mot da de danset, sang og spilte for publikum:

Foto: Lanzaroteposten
Hva er lov å kjøpe, og hva kan man ta med seg hjem fra Lanzarote?

Mange faller for fristelsen og kjøper såkalte «falske » varer av gateselgere på Lanzarote. Det går i solbriller, klokker, vesker og annet juggel.
Nå har Kulturdepartementet, Tolletaten og Patentstyret i Norge laget ei nettside de har kalt «Velg ekte«, og forklarer enkelt og greit hva som er lov, og ikke lov:

Faksimile fra velgekte.no

Hele nettsiden finnes ved å klikke HER.

Lanzaroteposten skrev allerede i 2021 en artikkel om hvorfor man bør være forsiktig når man kjøper falske varer på Lanzarote. Klikk HER.

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har laget over 1600 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast