Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 30.juni 2023

Hola!

Det har vært varmt på Lanzarote denne uka…35-37 grader på dagen, og 24-25 grader på natten. På Facebook har det vært en stående vits, hvor man etterlyser tosken som glemte å skru av vulkanen!

Foto: Lanzaroteposten

Men livet går sin gang…en av de varmeste jobbene må være de som maler veggene på Los Marinos ved Las Vistas i Puerto del Carmen; over 40 grader i solsteken, og gata stengt for parkering hele uka. Men pent ble det!

I dag meldes det om mer vind, hvor vindkastene kan komme opp i 75 km/t, sier værinstituttet AEMet. Temperaturen kan nå 34 grader.

Klassiske biler møtes på Lanzarote denne helgen

I morgen lørdag 1.juli arrangeres det 7.årlige veteranbiltreffet for biler fra Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria.

I pressemeldingen står det at 30-40 biler vil delta, og at kravet for å bli med i paraden er at bilen er en Renault fra 80-eller 90-tallet.
Alle bilene samles kl.08.15 lørdag morgen hos Renaultforhandleren Juan Toleda i Arrecife, på veien opp til San Bartolomé.
Så går bilparaden opp til Orzola nord på Lanzarote, hvor sjåførene og ledsagere blir fraktet over til naboøya La Graciosa for avslapping på formiddagen.
Det er premieutdeling i Orzola kl.17.

Noen av veteranbilene fikk lov til å kjøre vulkanruten i nasjonalparken! Foto: club 5pillo Lanzarote

Det var en noe merkelig pressemelding som ble sendt ut, der arrangørene klager over at det nesten ikke er hotellrom tilgjengelig for deltakerne, og at man også har store problemer å få plass på ferjene for deltakerne og deres biler fra de andre øyene…

Lanzarote-venn med maleriutstilling

Tekst: Terje Jansson/foto: Terje Jansson og Mette Stier

Mette på utstillingen i Fredrikstad

Mette Stier, en god Lanzarote-venn har hatt salgsutstilling i Fredrikstad. Siste helg var hun og mannen Knut på plass på markedet i Gamlebyen i Fredrikstad med eget telt.
De stilte med ganske mange bilder som Mette har malt, og flere av bildene ble solgt.

Ett av bildene som Mette har malt. Foto: Mette Stier

Mette har også med seg maler-utstyret når hun er på Lanzarote, for hun trives godt med penselen i hånden.
Og nå planlegger paret ny tur til Lanzarote til vinteren!

Biler velter

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag dessverre kommet fram til bil nr.199:

Bil nr. 199. Foto: elchaplon.cpm

Denne bilen veltet på omkjøringsveien Rambla Medular i Arrecife, ikke langt fra rundkjøringen ved regjeringsbygget Cabildo tidlig fredag morgen. Sjåføren var alene i bilen, og ble behandlet av ambulansefolkene på stedet for mindre skader.

Prestisjetung pris til Baily Bar på Lanzarote

Baily Bar Lanzarote har vunnet en prestisjetung pris fra Hilton Grand Vacations, som kåret Baily til Årets mat- og drikkested blant alle Hilton Grand Vacations feriesteder i Europa. Hilton Gran Vacations er en reiseklubb flere hoteller har knyttet seg til.

Foto: Baily/FB

Det er gjestene ved Baily Bar Lanzarote som har gitt sine stemmer til baren og restauranten, som har bar og restaurant både ved hotellet Club del Carmen i Puerto del Carmen, og hotellet Jardines del Sol i Playa Blanca.

Dette er eieren av de to Baily-barer og restauranter, Belaid «Baily» Dalhouz. Foto: Baily/FB

Baily Bar finner man i Club del Carmen i C/Noruega, Los Pocillos i Puerto del Carmen, og i Jardines del Sol i C/Francia i Montaña Roja i Playa Blanca. Man finner også etablissementets sider på Facebook; @bailybarpuertodelcarmen og @bailybarplayablanca .

Det er helt greit å være trønder på Lanzarote!

Når hjemlengselen blir stor, hjelper det at venner kommer til unnsetning:

Foto: Lanzaroteposten

Solveig og Jan, som har hus i Famara kom nylig til Lanzarote. I bagasjen lå det både Trønderfår og melkesjokolade. Dette ble overlevert undertegnede forrige onsdag under pannekakedagen på Las Vistas…det er LYKKE, det!

Og når potetsalat er innkjøpt fra Lidl, blir det en fin sommer! Tusen takk!

Ukens høydepunkt

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi var sju gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas. Det er selvsagt plass til flere, så er du på øya er du hjertelig velkommen i dag fra kl.19 og utover.
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

I den fjerde historietimen drar vi i morgen lørdag til landsbyen Femés, videre til Playa Blanca, og til sjøkanten ved Los Hervideros.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast