nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 29.juni 2023

Røyk og aske fra skogbranner i Canada når Kanariøyene
Calima blandet med røyk fra Canada på Lanzarote. Bildet er tatt i Puerto del Carmen. Foto: Lanzaroteposten

Med temperaturer langt over 30 grader på Kanariøyene har calimaen kommet sigende fra det afrikanske fastlandet, finkornet sandstøv som kommer med den vestlige vinden.
Nå melder Air Control and Surveillance Network, luftkontrollen på Kanariøyene at også røyk og aske fra skogbrannene i Canada vil blande seg med sanden fra Sahara, men i mindre mengder enn i deler på det spanske fastlandet.
Fra fredag vil temperaturene på Lanzarote synke til 26 grader, og luftforurensingen vil være «moderat», skriver værinstituttet AEMet.

Lanzarote presenteres i Nord-Amerika
Fra åpningen av flyruten New York-Tenerife i fjor. Foto: Cabildo de Tenerife

Representanter for turistmyndighetene på Lanzarote har vært i flere byer i USA og Canada siste uke for å promotere øya til nye markeder.

Byene Minneapolis, New York og Toronto ble besøkt, og representanter fra over 100 amerikanske og kanadiske reisebyråer ble fortalt om Lanzarotes fortreffeligheter.
De største byene i Nord-Amerika har direkte flyruter til både Madrid og Barcelona, med flere tilslutningsfly videre til Lanzarote.
Man håper også på at direkteruten fra New York til Tenerife vil komme i gang igjen, som den gjorde i fjor.

Havna i Arrecife utvides
Havna i Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

Cruisehavna i hovedstaden Arrecife skal utvides.
I juli måned begynner arbeidet med å utvide kaia med 32 meter, og får da en samlet lengde på 149 meter. Kostnadene er satt til 12 millioner euro.
Forbedringene vil gjøre det lettere for blant annet ferjene å legge til kai, skriver havnemyndighetene i ei melding.

Salget av sement på Lanzarote økte i mai
Arkivfoto: unsplash.com

I mai økte salget av sement med mer enn åtte prosent sammenlignet med april. Til sammen ble det solgt 4 271 tonn sement.
Salget av sement er en indikator hvor aktiv byggesvirksomheten er på øya. På Kanariøyene ble det i mai totalt solgt 50 000 tonn sement, over 2000 tonn mer enn i april, og som viser en økning av byggevirksomheter på øyene.

Kanariøyene markerer seg i fotballbyen Manchester
Foto: Canarian Weekly

Turistmyndighetene på Kanariøyene reagerte raskt da fotballaget Manchester City ble trippel-mester i juni.
De fikk opp en reklameplakat i shoppinggaten Market Street i Manchester, hvor de bruker ordspillet BLÅ HIMMEL og klubbfargene til fotballaget Manchester City, som også er blå, og inviterte byen borgere til øyene.

18 prosent av de britiske turistene til Kanariøyene kommer fra Manchester, bare slått av London med sine 30 prosent.
På Lanzarote utgjør britiske turister nesten 50 prosent av de som kommer på ferie til øya, og Manchester har flyplassen med den største chartertrafikken til Lanzarote.

Bibliotekene på Lanzarote inviterer barn og ungdom til gratis aktiviteter denne sommeren

Sommeren på Lanzarote kan være lang for de yngste. Derfor inviterer bibliotekene på øya til gratis aktiviteter fra 3.juli til ut august.

Aktivitetene, rettet mot barn mellom 6 og 14 år, vil bli delt inn i temauker som vil være relatert til verden og reiser, natur og vitenskap, sunne vaner, science fiction og fantasi, og kunst og kreativitet.
Blant aktivitetene som skal gjennomføres er kokkeverksteder, tegneverksteder, kostymekonkurranser, eksperimenter, håndverk m.m.

Det er begrenset med plass, så her gjelder først til mølla…påmelding via eposten nederst på plakaten!

Sjømannskirken informerer
Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Som vanlig på torsdager serverer Sjømannskirken kaffe og vafler. Dette skjer hver tirsdag og torsdag fra kl.11-14.
Man kan også kjøpe hjemmebakte boller med rosiner, og grovt brød. Da må det bestilles på forhånd, så her er kontaktinformasjon.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen.

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har laget over 1600 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast