historieNyheter:

La Torrecilla – Det mystiske slottet på Lanzarote

Det er mange historier om denne staselige bygningen som rager høyt over landsbyen Ye i Haria kommune.

I 1918 ble et stykke jord i området Malpais de la Corona auksjonert bort av kommunen. Pengene de fikk inn skulle dekke kostnadene til en ny bygning i Haria, som senere ble rådhuset i Haria.

Det var fire familier som til slutt fikk kjøpe jordstykket, og som ble fordelt blant de fire. Familien López Fontes fikk området rundt vulkanen La Corona, og dyrket etter hvert opp den største vingården nord på Lanzarote.
På 1920-tallet begynte man så å bygge det berømte slottet Torrecilla de Domingo López Fontes, som også ble omtalt som La Torrecilla de los Lajares. Torrecilla betyr tårn på spansk.

Den hvite bygningen og vinmarkene rundt fikk etter hvert navnet Las Bodegas de la Torrecilla. Naboene kalte gjerne vingården med bygningene rundt for Los Almacenes, som kan oversettes med lagrene.

I de beste sesongene kunne vingården produsere mer enn 200 000 liter vin i året.

Foto: historiadeharia.com

I begynnelsen ble vingården drevet av eieren Domingo López Fontes. Litt senere, på 1930-tallet tok sønnen hans, Mariano López Socas over driften fram til 1945.
Dette året ble eiendommen delt opp, og Marianos sønner, José og Isidro overtok ledelsen fram til 1960. I 1961 ble seks arvinger eiere av iendommen, driften ble modernisert, og nye druepressere ble installert.
De nye eierne satset på flere jordbruksprodukter. Snart kunne vingården også selge fersken, plommer, melk, fiken, mandler og tørket frukt, ikke bare på Lanzarote, men også på Fuerteventura og Gran Canaria.

Tidlig på 1970-tallet begynte tyske turister å komme til Lanzarote. En av disse var politikeren og forretningsmannen Peter von Carnap Quernheimb. Han ble veldig fasinert over den flotte bygningen på eiendommen, og i 1973 kjøpte han huset fra familien López Socas.

Foto: historiadeharia.com

Huset er fremdeles i tysk eie, men det er uklart om noen bruker huset som bolig eller feriested.

Den spanske filmregissøren Pedro Almodóvar brukte huset i flere av scenene i filmen «Loz Abrazos Rotos» i 2008, «Brutte omfavnelser», hvor den spanske skuespilleren Penélope Cruz hadde hovedrollen.
Tyske tv-selskaper, blant andre ZDF brukte huset da de laget en juleserie for noen år siden.

Kilde: Historia de Haria

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast