Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 2.juni 2023

Hola!

Været snakker alle om, og på Lanzarote har vi hatt ei behagelig uke med 25-26 grader på dagen, og lune kvelder.

Norske yr.no melder om sol og varme med noen regndråper i neste uke, og bøndene smiler fra øre til øre!

Biler velter

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.198:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet midt i Calle Lérida i Arrecife tidlig lørdag morgen. På sin ferd rammet den tre andre biler som var parkert i gaten. Sjåføren ser ut til å være uskadd, skriver lokalavisen.

Pizza kan være så mangt…

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om den nye italienske restauranten Bianco i Puerto del Carmen som serverer Pizza Oslo…en pizza med laks!
En annen italiensk restaurant, Parmigiano, også i Puerto del Carmen serverer en pizza de har kalt Pizza Lanzarote, som består av reker, dadler, skinke, lokal ost, og løk. Her er den:

Ser god ut! Foto: Lanzaroteposten

Restaurantbesøk…uten klær

Forleden dag besøkte noen av oss en restaurant i Puerto del Carmen med bare inneservering, altså med bord og stoler innendørs…en ganske så stilig restaurant.
Så dukker det opp en hel familie, hvor far stiller i bar overkropp…under hele måltidet.
Hva tenker de på?  Kanskje neste gjest som sitter der er en dame i sin fineste kjole, eller en mann i dressjakke…og som får solkrem med svette over hele ryggen!

Foto: Lanzaroteposten

Jeg tror ikke restauranten tør si noe til gjestene; de kan kanskje forlate restauranten da. Men hva med et skilt ved døra, hvor det står:

Det blir stadig dyrere ute på restaurant…det hjelper å se på prisene først

Noen restauranter har satt opp prisene så det holder på Lanzarote. Da gjelder det å kanskje sjekke prisene på forhånd før man bestiller!
En restaurant i Gamlebyen i Puerto del Carmen tar 3,95 euro for en øl, og 4,95 for et glass rødvin., 48 kroner for et glass øl, og over 60 kroner for et glass vin.

Foto: Lanzaroteposten

Litt lenger opp i gata var prisene litt annerledes; en øl to euro, og et glass vin 3,20 euro.

Foto: Lanzaroteposten

UD Las Palmas spiller i La Liga neste sesong!

Foto: UD Las Palmas

Etter at Kanariøyenes mest suksessrike fotballklubb. UD Las Palmas på Gran Canaria mistet plassen i Spanias toppserie La Liga for fem år siden, klarte klubben igjen å kvalifisere seg siste uke!
Dette betyr at fotballag som Real Madrid og Barcelona igjen blir å se flere ganger i Las Palmas neste sesong, bare en 40 minutters flytur fra Lanzarote!
Det ble heftig feiring da opprykket var et faktum sist lørdag på de østlige Kanariøyene, hvor fans tutet med bilhornet og sang»Pio, pio!», hyllesten som kanariere ofte bruker i sånne anledninger.

Og dersom den godeste Haaland blir kjøpt av Real Madrid, blir det vel hysteriske tilstander i den norske kolonien på Kanariøyene!

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi var fem gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det var en utsøkt gruppe, som etterpå gikk ut og spiste en fortreffelig middag sammen!

Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19. Alle er selvsagt hjertelig velkommen til en hyggelig prat! Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Har du sett det staselige slottet som ligger i høyden over landsbyen Ye i Haria kommune nord på Lanzarote?
I morgen kan du lese hele historien om denne flotte bygningen, akkurat her i Lanzaroteposten.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast