Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 5.mai 2023

Hola!

Litt om været 

Det har vært ei nydelig uke på solskinnsøya, med deilige temperaturer både på dagen og på kvelden.
Neste uke blir like bra, med dager hvor temperaturen når 30 grader, sier selveste yr.no . Litt vind gjør at dagene blir levelige, så vi klager ikke!

Sju badestrender og en marina fikk det blå flagget på Lanzarote 

Fra en tidligere flaggheising på Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Helsedepartementet på Kanariøyene melder at Kanariøyene fikk 56 blå flagg for strender, og fire for marinaer. Blått flagg er en årlig pris, og er et sertifiseringssystem for miljøkvalitet. Flere statlige miljøorganisasjoner står bak kåringen.

Disse kriteriene må strendene og marinaene oppfylle for å motta det blå flagget:
Veldig god badevannskvalitet, må følge miljøforskrifter, og ha et tilstrekkelig helse- og sikkerhetsprogram for å garantere helse og sikkerhet til brukerne.

Disse strendene fikk det blå flagget på Lanzarote:

Bystranda El Reducto i Arrecife, stranda Las Cucharas i Costa Teguise, Playa Grande,  Matagorda, Playa Chica og Pocillos-stranda i Puerto del Carmen, og bystranda i Playa Blanca. Marinaen i Puerto Calero fikk også det blå flagget.

Det parkerers…også på Lanzarote

Det er en del fantasifulle parkeringer på solskinnsøya…for eksempel i landsbyen Arrieta nord på Lanzarote:

Foto: Asbjørn Fotland

I følge bidragsyter Asbjørn har en av disse bilene stått ulovlig parkert i fire dager, den andre i noen timer. Selv hevder Asbjørn at han fikk en bot på 100 euro for å ha syklet uten hjelm i det samme området…

Har du sett en fantasifull parkering på Lanzarote, ta et bilde og send det til info@lanzaroteposten.com. Ære og berømmelse venter!

«Darkness into Light Lanzarote»…fra mørke til lys, en stille marsj mens sola står opp

Organisasjonen «Darkness into light» er en privat gruppe som arbeider for å bedre forholdene for pårørende som har vært rammet av selvmord og mental sykdom på Lanzarote.
Mottoet er fra mørke til lys, og i morgen tidlig kl.06.30 inviterer man mennesker på Lanzarote til å delta i en stille mars fra San Antonio-hotellet inn til Matagorda, og tilbake igjen. Underveis vil man oppleve soloppgangen kl.07.05.
Deltakerne i marsjen oppfordres til å bruke klær i lyse farger, gjerne gult.

«Darkness into light» startet sin virksomhet i Irland, og har senere spredt seg til store deler av verden.

Les mer om denne gruppen på Facebook.

Britene feirer kroningen av Charles og Camilla også på Lanzarote!

I morgen lørdag krones kong Charles og dronning Camilla i London, og mange barer og restauranter på Lanzarote inviterer til «street parties» og «Afternoon Tea» for å feire kroningen.
Den britiske puben «Blue Bells» på Avenidaen i Puerto del Carmen slår virkelig på den kongelige stortromma, og inviterer til «street party in the pub» fra kl.10.30:


Fotballklubben UD Lanzarote spiller sin andre play off-kamp søndag 7.mai kl.12 på hjemmebanen i  Arrecife.

Foto: Lanzarote Footballclub/FB

Første runde gikk sist søndag mot UD Villa Santa Brígida fra Gran Canaria, en kamp som laget fra Gran Canaria vant 1-0.

UD Lanzarote har dårlig økonomi, og initiativtakere har mobilisert voldsomt til denne viktige kampen.
13 barer og restauranter på øya har alle gitt 200 euro hver til klubben, og deres navn vil lyse opp på lystavla på stadion under kampen. Bidragsyterne har alle fått seks billetter hver til kampen, og ei fotballskjorte med autografene til spillerne. Både billettene og skjorta skal gis videre til gjestene.
Billetter til kampen søndag selges ved inngangen på stadion, Barn under 16 år kommer inn gratis.

Man kan lese mer om den beste fotballklubben på Lanzarote HER.

Det er morsdag søndag…på Lanzarote!

Foto: Rancho Texas Lanzarote

På morsdagen inviterer derfor dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen alle mødre til gratis inngang i parken når de kommer med sine barn.
Man kan rusle rundt i parken, se alle oppvisningene som tilbys, besøke den interaktive miljøtunellen, leke i bassenget, og innta en bedre lunsj på kafeen i parken.
Les mer om denne berømte dyreparken på Lanzarote HER.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vannlekkasjer er det mange av på Lanzarote, og det har Lanzaroteposten skrevet om flere ganger …men på den ukentlige fredagspilsen går ikke Dani på restauranten Las Vistas tom for drikke!
Siste uke var vi seks vakre gjester på pilsen, og etterpå gikk vi samlet ut for å spise middag. Sånn skal det være!

Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19. Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Vår utsendte medarbeider Terje er en mester i å finne de rareste stedene å utforske på solskinnsøya Lanzarote! I morgen forteller han med tekst og bilder hva som skjedde da turfølget hans ble overrasket av ei heftig regnskur ute i ingenmannsland på øya.

Sol og varme på Lanzarote…musikkvideo fra Puerto del Carmen

Lanzaroteposten har tidligere presentert musikkvideoen «Sunshine», som er filmet i Puerto del Carmen i 2019. Vokalisten er den britiske artisten Jordan Kay. Vær så god, sett dere godt tilbake, skru opp lyden, og nyt:

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast