Ro og fredturister

Nye opplevelser på Lanzarote!

Tekst og foto: Terje Jansson

Nå har vi vært på Lanzarote mellom 25-30 ganger, men vi slutter ikke å forundre oss over at vi stadig opplever nye ting og utfordringer.

Denne gang skulle vi prøve oss på en tur fra landsbyen Teseguite. Vi kjørte opp forbi kirken i den lille byen, og parkerte. Vi la i vei på på en litt dårlig kjørevei, som var helt grei å gå på. Vi gikk i retning fjellet Guanapay, der festningen Santa Barbara ligger.

Det var store potetåkre i området vi gikk. I bakgrunnen ser vi festningen Santa Barbara, som «passer på » landsbyen Teguise

Det blåste, var småkaldt, og vi så truende regnskyer på himmelen. Etter en stund kom vi opp på et stort platå. Der var det drevet mye landbruk, med store potetåkre, grønnsaksjorder og geiteinnhegninger. Vi var oppe på nesten 400 meters høyde.

Truende skyer!

Så kom regnet, og vi var langt fra folk. Her var gode råd dyre! I det fjerne så vi noe som lignet en redskapsbod eller hytte.
Ved nærmere ettersyn var det bare å hekte av et par kroker, og åpne døren inn til «hytta».

Vær så god…velkommen inn!

Her var det krakker og bord , og på bordet var det flere tomme ølglass , og mye annet rot. Men taket var tett. Det var tydelig at vi hadde kommet til en hytte for landbruksarbeidere og gjetere. Her ble vi sittende til regnet hadde sluttet, og ute var det bare 13 grader og vind.

Ut på tur, aldri sur!

Etterhvert takket vi for oss og satte kursen nedover til landsbyen Teseguite igjen.

Det ble lunsj i teleclubben i den lille landsbyen El Mojon, et veldig hyggelig sted med god mat og hyggelig betjening.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast