nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 3.mai 2023

Hvordan oppfører vi oss i Syden?
Foto: Knut-Erik Mikalsen/flysmart24.no

Saken om nordmenn og andre nordboere som vandrer rundt i matbutikker og på restauranter i Syden med bar overkropp, uten hensyn til andres reaksjoner, har ført til hundrevis av kommentarer på nettavisen flysmart24s og andres Facebook-sider.

Det var redaktør Bente Storsveen Åkervall i den skandinaviske avisen Dag & Natt på Gran Canaria som utløste kommentar-flommen.

Hun mener det er fullstendig uakseptabel oppførsel, og ber mennene ta seg sammen og kle på seg når de opptrer i det offentlige rom.
Du kan lese hele artikkelen her.

Etter at flysmart24 publiserte saken har mange kommentert at dette er et fenomen som ikke bare forekommer på Gran Canaria, men andre steder i Spania, og også andre ferieland – som eksempelvis i Thailand.

Du kan lese hele historien som ble presentert i den norske nettavisen ved å klikke her: flysmart24.no .

Flere filmer og tv-serier ble laget på Lanzarote i fjor
Flere filmer ble laget på øya i fjor. Foto: Lanzarote Film Commission

Film-, TV-, reklame -og fotoproduksjonsselskaper var på Lanzarote i 274 opptaksdager i fjor, og la igjen 11,3 millioner euro.
Det er Lanzarote Film Commission som forteller dette i en melding. Dette selskapet jobber med å promotere Lanzarote som en perfekt  destinasjon for film, tv og reklame.

57 produksjoner ble laget på øya i fjor. Blant disse var en spillefilm, to skjønnlitterære serier, fem dokumentarer, åtte tv-programmer, i tillegg til 41 reklame-og fotoprosjekter.

Den tyske spillefilmen «Sonnenplatze» ble spilt inn på forskjellige steder på øya, inkludert La Geria, Femes, El Golfo og Volcán del Cuervo.
To tv-serier, spanske «Velkommen til Eden» på Netflix og amerikanske «Foundation» ble spilt inn ved saltverket Salinas de Janubio og Kaktusparken.

Flere dokumentarfilmer ble laget på øya, blant annet to spanske filmer om vulkanene og dyrelivet. Britisk tv laget flere program fra Lanzarote, som «A Place in the Sun» og «Planet Earth», og flere naturfilmer for National Geographic.
Den franske tv-kanalen France 3 laget også et program om havet rundt øya. Flere matprogrammer ble laget på øya, for blant andre Discovery Channel og amerikanske PBS.
Firmaer som laget reklamefilmer på øya var blant andre Audi, Mercedes, BMW, Decathlon, Zara, Elle og Vogue.

Meningsmåling før lokalvalget: Arbeiderpartiet (PSOE) på Lanzarote vil beholde presidenten
Maria Dolores Corujo. Foto: Cabildo de Lanzarote

En meningsmåling presentert i den kanariske storavisen Canarias7 viser at det igjen vil bli sosialistisk flertall i regjeringen under lokalvalget på Lanzarote 28.mai.
Arbeiderpartiet (PSOE) vil vinne 8-9 plasser, og dermed få flertall til igjen å danne regjering sammen med de mindre partiene, som Podemos og Nueva Canarias, som vil vinne tre plasser. Det ventes at PSOE vil få et flertall på bare en representant i regjeringen (Cabildo).

Coalicion Canarias (CC), et sentrumsparti vil innta andreplassen, mens høyrepartiet Partido Popular (PP) vil innta tredjeplassen, sier meningsmålingene.

Ledige jobber på flyplassen

Storbritannias største charterselskap er igjen ute og søker etter hjelpere på flyplassen på Lanzarote.
Nå ønsker selskapet å ha flere representanter (customer helpers) som skal ta i mot nye gjester, og sende gjester hjem etter et forhåpentligvis fint opphold på solskinnsøya.

Vil du bli en av disse? Foto: jet2.com

Man må selvsagt beherske det engelske språket. Les mer om jobben, og søk ved å klikke HER.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker.

Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det fem gjester; det er tydelig at mange av de faste pannekakegjestene har dratt nordover.

Man kan få så mange pannekaker man vil; dette er rekorden på sju pannekaker, satt av Asbjørn!

Kan du telle de sju pannekakene? Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast