nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 2.mai 2023

Advarsel om klimaet på Kanariøyene
Foto: turismolanzarote.com

Kanariøyene kan oppleve at temperaturen i snitt blir nesten fire grader høyere dersom man ikke gjør noe for å begrense klimaendringene som er underveis.
Dette melder Observatoriegruppen  for jord og atmosfære (GOTA) ved La Laguna-universitetet på Tenerife.

Universitetet forteller om to fremtidsvyer: En hvor klimaendringene går sin gang, og en annen hvor man satser på blant annet fornybar energi.
Dersom man ikke gjør noen ting, vil temperaturen øke med to grader de neste 25 årene, og nå 3,8 grader innen år 2100. I det andre fremtidsbildet vil temperaturen stige, men temperaturstigningen halveres.

Ekspertene på Tenerife skriver i sin melding at på Lanzarote er det området i og rundt Puerto del Carmen som får den høyeste temperaturstigningen hvis ingen ting gjøres. Den årlige temperaturen vil i snitt nå 24 grader, mot 22 grader nå.
Det vil regne mindre, og vinden vil øke, spesielt på østkysten av Lanzarote.

Informasjonstavler om livet i havet satt opp i Playa Blanca
Foto: yaiza.es

Yaiza kommune har satt opp to informasjonstavler i Playa Blanca.
Informasjonstavlene, som er plassert ved Playa Flamingo og på sjø-promenaden forteller turister og innbyggere om livet i havet. Det er også lagt ut QR-koder som informerer mer inngående om hva som befinner seg i havet rundt Lanzarote.

Ordføreren i Yaiza, Oscar Noda forteller på nettsiden til kommunen at prosjektet ledes av organisasjonen «Innoceana», samme organisasjon som laget den negative rapporten om fiskemerdene i Playa Quemada. Resultatet ble et forbud mot merder langs kysten av øya.

Krematorium for kjæledyr åpner mot slutten av året på Lanzarote

Regjeringen melder at et krematorium for kjæledyr åpner for publikum ved miljøsenteret i Zonzamas mot slutten av året.

Det eneste private firmaet som kremerte kjæledyr på Lanzarote måtte stenge i fjor på grunn av brudd på retningslinjene. Siden da har eiere av kjæledyr blitt tvunget til å begrave dyrene ulovlig, eller bruke det offentlige avfallssystemet.

Nå har regjeringen bevilget 185 000 euro til et statlig krematorium ved miljøsenteret i Zonzamas mellom San Bartolome og Tahiche, Hva det vil koste å kremere sitt kjæledyr er ikke klart, men vil variere etter størrelse og vekt på dyret.

Den norske restauranten Vikinghuset har tatt sommerferie
Foto: Trond Bremseth

Den norske restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen har nå stengt sine dører, og vil åpne igjen i september, når den skandinaviske sesongen starter opp.
Vi ønsker vertsskapet Rita og Salva en god sommer!

Sjømannskirken informerer

VI ER NESTEN I MÅL!

Foto: unsplash.com

Dere har bidratt til at 80% av midlene til ny hjertestarter er på konto. Tusen, tusen takk – det å ha en godkjent hjertestarter som er enkel å bruke er så viktig for Sjømannskirken på Lanzarote. Det er trygghet for deg og for oss!

Nå starter innspurten for å få inn de siste 20%. – BLIR DU MED PÅ INNSPURTEN?
Hvis du kan unnse noen kroner til dette formålet, blir vi veldig glade. VIPPS til 64837 og velg Innsamling ny Hjertestarter – da blir midlene dedikert til dette formålet.
Vi har allerede fått inn noen gode tilbud og planen er at vinterassistentene våre tar den med når de kommer til sesongstart.
Takk for at du blir med🥰🧡
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast