nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 24.april 2023

Tragedie på havet nord for Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om torsdag hadde en båt full av flyktninger store problemer i området nord for Lanzarote.
Det var lenge uklart hvor mange som opprinnelig var i båten, men nå sier myndighetene at det var 61 mennesker om bord.
Etter at både marokkanske og kanariske redningstjenester hadde reddet flere som var om bord, tror man at minst 19 mennesker har omkommet etter at gummibåten begynte å ta inn vann.
De overlevende er nå trygt innkvartert på Lanzarote.

Norwegian planlegger å gjenåpne sine baser på Kanariøyene
Foto: Lanzaroteposten

Flyselskapet Norwegian planlegger å gjenåpne sine baser på Gran Canaria og Tenerife. Basene ble stengt for to år siden som følge av problemer som oppstod under pandemien.
Det er lokalavisa La Voz de Lanzarote som skriver dette.

1.mai åpner Norwegian sin base i Barcelona, i første omgang bare for sommersesongen, men planene er å opere derfra hele året. To fly vil bli stasjonert der, og har ansatt 70 personer til å drifte disse.
For denne sommeren har Norwegian planlagt 49 ruter mellom Norden (Norge, Danmark, Sverige og Finland) og Spania. I løpet av året utvides tilbudet til 62 ruter, og tilbyr fire millioner seter dette året.

Sjefen for Norwegian, Geir Karlsen sier til avisa at det i fremtiden kan hende at Norwegian vil starte med å fly innenlands i Spania, noe de gjorde tidligere, og også til andre europeiske land fra Spania.

For å forbedre servicen om bord i sine fly, har Norwegian nå begynt å installere et raskere og mer pålitelig internett for passasjerene. Dette skal ikke koste mer enn tidligere bruk av nettet, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Hyggen Skari i Norwegian til flysmart24.com .

Streik blant pilotene i Air Europa
Fra dåpen av et av flyene til Air Europas på Lanzarote tidligere i vinter. Foto Cabildo de Lanzarote

Pilotene i det spanske flyselskapet Air Europa har bestemt seg for å streike i hele Spania på dagene 1., 2.,4. og 5.mai. Det er lønn som er problemet, sier fagforeningen Sepla.
Air Europa flyr tre ganger i uka mellom Bilbao og Lanzarote, og to ganger i uka fra Madrid. Fra juni dobles frekvensene fra Madrid, og to nye ruter planlegges fra Santiago de Compostela og Barcelona.

Presidenten på Lanzarote feiret slutten av Ramadan med Lanzarotes muslimske samfunn
Presidenten i midten, mellom de to barna, på slutten av Ramadan. Foto: Cabildo de Lanzarote

Over to tusen muslimer hadde samlet seg i Arrecife for å feire slutten av fastemåneden Ramadan. Til stede var også presidenten på øya, Maria Dolores Corujo sammen med rådmannen Alfredo Mendoza.

Presidenten fremhevet det store oppmøtet til denne feiringen, og understreket det brede fellesskapet av muslimer bosatt på Lanzarote.
Det er en glede for meg å være her. Sammen bygger vi et mangfoldig Lanzarote med bidrag fra deres skikker og væremåter, som gjør Lanzarote til et rikt og multikulturelt samfunn, sa presidenten i sin tale.

EU planlegger å registrere feriehus i alle medlemsland
VV står for Viviendas Vacacionales, en lisens for boliger til korttidsutleie. Foto: FB

Den europeiske unionen har laget et utkast som vil sørge for at alle ferieboliger innen EU blir registrert.

Alle medlemsland har godtatt utkastet, som gjør at alle eiere av feriehus må registrere eiendommene sine til sine lands myndigheter. Utleieboligen må møte en minimum standard, og huseieren må også innfri andre krav, som innberetning av inntekter til myndighetene.

César Manrique, El Musical vises på Lanzarote

Denne musikalen forteller historien om den lokale kunstneren fra Lanzarote gjennom en forestilling full av lidenskap, ønsker og frustrasjoner.
Musikalen gjenspeiler hans engasjement for selvstendig tenkning, kreativitet og samlivet mellom natur og kunst, står det i invitasjonen.

Forestillingen viser scenene i Manriques liv, fra barndommen på Lanzarote til vennskapet hans med Dámaso i Agaete, som gikk gjennom Madrid og New York.
Musikalen har en rollebesetning bestående av blant annet Olga Cerpa, Luis Morera og Mingo Ruano, og varer i 95 minutter.

Musikalen vises i konsertsalen i Jameos del Agua nord på Lanzarote, som er et av Manriques største byggverk. Dagene er 11. til og med 14.mai. hvor dørene åpnes kl.19.10 den 11. 0g 12.mai, kl.20.10 lørdag 13.mai, og kl.12.10 søndag 14.mai.

Billetter kan kjøpes ved å klikke HER.

Sjømannskirken på Lanzarote informerer

HVA GJØR VI EGENTLIG?

Sjømannskirken er en selvstendig og frivillig organisasjon som møter nordmenn i utlandet. Vi skaper sosiale, kulturelle og kirkelige møtesteder der folk er, på alle kontinenter og norsk kontinentalsokkel.

Vi møter nordmenn uavhengig av livssyn og bakgrunn, og har spesialkompetanse på kriseberedskap.
I praksis betyr det at vi er en «trygg havn» å komme til – enten det er i sosiale, kulturelle eller kirkelige møtesteder, eller du har kommet i en situasjon der du trenger en samtalepartner, råd, hjelp eller assistanse.
Vi forsøker å bistå når du av en eller annen grunn trenger oss. Husk også at vi har taushetsplikt.

Velkommen HJEMOM!

Nettsiden til Sjømannskirken på Lanzarote finner man HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast