nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 25.april 2023

Norske turister hadde lengst ferie på Lanzarote i mars
Foto: Vidar Nordli-Mathisen

Turistene som oppholdt seg lengst på Lanzarote da de var på ferie i mars, kom fra Norge. I gjennomsnitt tilbrakte norske turister 11,2 dager på øya, i følge Kanariøyenes statistikkinstitutt.

På andreplass kom turister fra Østerrike, som i snitt tilbrakte ti dager på Lanzarote. Tyske turister var på øya 9,6 dager, belgiske turister var på øya 9,3 dager, nederlendere var på øya i ni dager, turister fra Luxembourg 8,3 dager, og britiske turister, som utgjør omtrent halvparten av alle turistene på øya, var i snitt 7,4 dager på solskinnsøya.

I 2022 var det tyske turister som var på øya lengst, med 9,7 dager. Deretter kom norske turister med 9,3 dager, og turister fra Luxembourg var på øya i ni dager. Deretter fulgte turister fra Østerrike og Belgia.

To menn arrestert for å tenne på biler og søppelkasser
Foto: Nasjonalpolitiet på Lanzarote

To menn på 44 og 51 år ble siste uke arrestert, mistenkt for å ha tent på to biler og flere søppelkasser i hovedstaden Arrecife.
Politiet etterforsket brannene, og disse to mennene ble raskt identifisert for ugjerningene. Mennene er tidligere kjent av politiet.

I oktober i fjor ble en 41 år gammel mann fra Yaiza arrestert for å tenne på søppelkasser og biler etter at politiet hadde fått bevis via overvåkningskameraer. Mannen innrømmet etter hvert at han hadde tent på 118 søppelkasser og biler det siste året.

Likevel forsatte det å brenne både i Arrecife og Puerto del Carmen.

Aldri vært flere kjøretøy på Lanzarote
Foto: Lanzaroteposten

I mars ble det satt rekord i antall kjøretøy på øya. Man nådde 138 200 kjøretøy, og en tredel av disse er registrert i hovedstaden Arrecife.

Det lokale flyselskapet Binter selger billetter til USA og Canada
Foto: Binter Canarias

I sommer tilbyr det lokale flyselskapet Binter forbindelser til New York og Boston i USA, og Toronto i Canada.
Binter flyr direkte fra Kanariøyene til Ponta Delgada, hovedstaden på den portugisiske øygruppen Asorene. Derfra flyr det portugisiske flyselskapet SATA Azores Airlines over Atlanterhavet til Nord-Amerika.

Stor suksess for tv-program fra Tias
Fra Tias sist fredag. Foto: Ordføreren i Tias

Som Lanzaroteposten skrev om på fredag var det i Tias på Lanzarote opptak til et av Spanias mest populære tv-program. Programmet heter «Tenderete», og viser folkemusikk og folkedans fra forskjellige steder på bl.a Kanariøyene.

TV-kanalen er TVE 1, og skal vises søndag 30.april kl.16.30 kanarisk tid. Det kan sikkert hentes opp via denne FB-siden. Klikk på denne linken rtve.es/play/videos/tenderete, som også finnes på venstre side av FB-siden. Klikk deretter på EPISODIOS (episoder).

Sjømannskirken informerer

Nå er nye inngangsdører og ny pergola installert. Mangler å få på plass litt småting – skilting, maling etc – men vi åpner lell.
Åpningstidene i sommer er: TIRSDAG OG TORSDAG: 11:00 – 14:00.
Kafeen er åpen med salg av vafler, kaffe, smørbrød, mineralvann og selvfølgelig hjemmebakt brød på torsdager (forhåndsbestilling). Kirkerommet er åpent, og det er mulig å tenne lys og låne bøker. Og sist, men ikke minst – vil gleder oss til fine samtaler på terrassen.
Det blir opplegg på 17. mai som vanlig – mer info kommer i løpet av uka.

Velkommen HJEMOM!

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, og er godt skiltet.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast