nyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 14.april 2023

Hola!

Det er full sommer på solskinnsøya Lanzarote! Denne uka har vi hatt sol, litt calima (sandstøv), og en vind som gjør det levelig når temperaturen når 30 grader!
Neste uke blir også behagelig på øya; i følge yr.no vil temperaturen ligge rundt 25-26 grader, og en minkende vind.

Det er alltid godt med litt skryt!

Britiske Lydia Thain driver et konsulentfirma på Lanzarote, og hjelper briter og andre utlendinger med å skjære gjennom det spanske byråkratiet når det gjelder oppholdstillatelser, sertifikat, omregistrering av utenlandske biler, residensia-søknader, og alt det andre utlendinger møter av hindringer på solskinnsøya Lanzarote.
Nå har Lydia oppdaget Lanzaroteposten, og skrevet om det på sin Facebook-side:

Faksimile FB

– Love to see that we have a website dedicated to our beloved Norwegian tourists/residents, giving them all the updates about the island. Lanzarote is definately international…

-Elsker å se at vi har ei nettside dedikert til våre norske turister/residente, som gir de alle oppdateringer om øya.
Lanzarote er definitivt internasjonal!

Vil du vite mer om Lydia og hennes jobb, klikk HER.

Apollo flyr til Lanzarote

Fra lørdag 11.november flyr Apollo fra Oslo til Lanzarote.
Til vinteren ser det ut som at Apollo henger seg på det ordinære ruteflyet som Norwegian har hver lørdag…og det betyr ganske så dyre billetter, hvis man skal bruke hotellene som Apollo har i sin katalog. Billigste tilbud er 11 000 kroner per person for ei uke på hotell, det er dyrt! Sjekk prisene HER.

Men det er heldigvis mange andre muligheter å komme seg til solen på…blir det for vanskelig å finne et godt tilbud, ta kontakt med et reisebyrå; de er der for å hjelpe deg!

Advarsel mot å kjøpe flybilletter via en reiseportal

Flere turister er på vei til høsten. Foto: unsplash.com

– Da er vi på´an igjen, som Jan Eggum synger…

Dette skrev Lanzaroteposten i fjor:

Mange har begynt å se på mulighetene for å bestille en tur til Lanzarote denne høsten og vinteren. Det byr på problemer for noen.
Som Lanzaroteposten har skrevet om flere ganger, bør man absolutt unngå såkalte «reisebyråer på nett» som Bravofly og Travel Link når man skal bestille flybilletter.
Disse «reiseportalene» dukker ofte opp først i rekken av tilbud når man søker etter flybilletter på nettet (det er fordi de har betalt Google masse penger for å ligge øverst på nettsiden når folk søker på flybilletter), men STYR UNNA!

Jeg ber folk som tenker på å bruke disse «byråene» om å lese hva nordmenn skriver etter å ha vært i kontakt med disse:

Klager på Travellink  

Klager på Bravofly 

Her er enda en skrekkhistorie: Familien bestilte tur via en bookingside som heter Supersaver. Plutselig var flybilletter og 60 000 kroner borte!

Det beste rådet er å bestille direkte gjennom flyselskapets egne nettsider. Trenger du hjelp til å bestille flybilletter, bruk et vanlig fysisk reisebyrå i Norge. Det er jo derfor de er der, å hjelpe passasjerene fram til riktig sted!

Dette gjelder også dersom man trenger hjelp med rullestol på flyplassene. Dette skal flyselskapene tilby enhver gjest.

Det er også en mulighet å bestille gratis hjelp med rullestol o.l ved å gå til nettsiden til det spanske Avinor, som heter Aena.
På Aenas hjemmeside får man god hjelp til dette. Dette gjelder SPANSKE flyplasser.
Man kan bestille hjelp ved å ringe, fylle ut et skjema eller sende en epost…alt kan foregå på engelsk. Språket kan forandres øverst til høyre på nettsiden. Klikk HER.

Det parkeres…også på Lanzarote

Hvilke hvite streker? Hvite streker betyr ingen verdens ting! I gata Juan Carlos I i Puerto del Carmen. Foto: Lars Leren

Har du bilde av mer eller mindre oppfinnsomme parkeringer på Lanzarote, send det gjerne til info@lanzaroteposten.com .
Ære og berømmelse venter!

Og det veltes og det veltes…

Foto: La Voz de Lanzarote

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag dessverre kommet til bil nr.195.
Sist søndag kveld rundt kl.19 veltet denne bilen på Avenida El Verol i Playa Blanca, sør på Lanzarote.
De to passasjerene i bilen kom seg begge uskadd ut av bilen, står det i lokalavisa.

Nyhetsbrev fra Sjømannskirken på Lanzarote

Denne uken kom det et velskrevet og informerende nyhetsbrev fra Sjømannskirken på Lanzarote. Dette er starten på nyhetsbrevet:

Nyhetsbrev 12. april 2023

Foto:  Lanzaroteposten
Heisann!
Nå er både sesongen og påsken over – og sommeren har kommet for fullt til Lanzarote.  Et sikkert tegn på varmere tider er  når Jacanda treet i C/. Finlandia blomstrer.  Et vakkert skue!
Sesongen går så veldig fort med full fart på Sjømannskirken og dager fylt med aktiviteter og arrangementer – mye hygge og latter, men også vanskelige dager og tider.  Da er det godt at vi er der for hverandre.
Nå har stillheten senket seg og vi går over til sommeråpning, men først er det:
Oppussing av inngangspartiet
Arbeidskarene er i full gang med å demontere pergola og forberede til ny pergola og inngangsdører i aluminium.  Dette arbeidet tar 2 uker og vi er SÅ spente på resultatet.  Det var samme firma som skiftet alle vinduer på kirken før jul – og det ble flott!

Man kan lese hele nyhetsbrevet ved å klikke HER.

Vil man lese de neste nyhetsbrevene, må man melde seg som interessert for å motta nyhetsbrevet. Det gjør man ved å gå HIT.

April-fest i Arrecife

Denne helga er det april-fest i hovedstaden Arrecife. Dette er en tradisjon som stammer fra Sevilla i Andalucia på fastlandet, hvor mat, drikke, musikk, flamencodans og folkedrakter fra området er hovedingrediensene. Ofte ankommer deltakerne til festen ridende på hest.

I Arrecife vil det denne helga være fest i tre dager til ende, en typisk andalusisk fest. Stedet er Parque José Ramirez Cerdá, midt i byen.
I kveld fra kl.18 er det konsert, i morgen fra kl.12 er flere opptredener av flamencodansere, og festen fortsetter med musikk, og mat og drikke fra Andalucia søndag kl.12.
Hele programmet finner man HER.

Og vil man heller tilbringe fredagskvelden på en håndverksmesse, arrangeres det Mercadillo Artesanal Nocturno, et håndverksmarked på kvelden i Charco del Palo nordøst på Lanzarote. Der serveres det også lokal tapas og drikke, og det er levende musikk:

Sangkonkurranse i La Asomada

Er du glad i å synge, utlyser Tias kommune en sang-konkurranse som går av stabelen under landsbyfesten i La Asomada 28.april.
I dag fredag 14.april er det siste frist for påmelding, så her gjelder det å skynde seg!

Topp-premien er 350 euro, og tidligere deltakere i denne konkurransen har kommet seg videre til den spanske utgaven av The Voice.
Mer info om konkurransen finner man her: https://buff.ly/3J4pnwd

Ukens høydepunkt!

Siste uke var vi åtte gjester på fredagspilsen på Las Vistas. Det er plass til flere, så er du på øya er du hjertelig velkommen fra kl.19!
Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Vår utsendte medarbeider Terje Jansson dro tidligere i år på en tur fra Lanzarote til La Palma for blant annet å finne ut hvordan det stod til med denne øya etter det voldsomme vulkanutbruddet i 2021. Les den første av tre artikler i Lanzaroteposten i morgen lørdag.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast