nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 5.april 2023

– To tredeler av innbyggerne på Lanzarote har problemer med økonomien
Fra Arrecife. Foto: Cabildo de Lanzarote

67,5 prosent av innbyggerne på Lanzarote har problemer med å få endene til å møtes.
Dette er i følge en undersøkelse utført av Statistikkinstituttet på Kanariøyene (ISTAC) på slutten av 2022.

I undersøkelsen sier 40 prosent at de har store problemer med økonomien, mens 27 prosent sier at de har visse vanskeligheter.
På den andre siden av spekteret sier 24 prosent av øyas befolkning at de klarer å få økonomien til å holde med en viss letthet, mens 8,5 prosent sier at de klarer seg helt fint.
Når det gjelder hvilke tanker innbyggerne har om fremtiden, sier 26 prosent at deres dårlige situasjon vil bli bedre etter hvert, mens 35 prosent mener at økonomien vil bli dårligere i fremtiden.

Cáritas skal bygge et stort senter i hovedstaden Arrecife

Cáritas er en internasjonal katolsk stiftelse som jobber mot fattigdom og ekskludering,

Lederen av stiftelsen på Lanzarote, Caya Suárez fortalte denne uken i et tv-interju med Lancelot TV at man nå skal bygge et nytt senter i bydelen Alta Vista i hovedstaden Arrecife. Senteret vil bli et av de største sentrene Cáritas har i Spania, og vil inneholde et dagsenter, et hjem for eldre, senger for de hjemløse, og overnattingsmuligheter for sårbare familier.
Senteret blir på 7000 m2, og vil også inneholde et vaskeri, en kafeteria og en mat- og klesbank.

Sjømannskirken på Lanzarote gir 10 prosent av kollekten fra hver gudstjeneste til Cáritas på Lanzarote. Også andre institusjoner som Skandinavisk Dansekveld ga hvert år deler av overskuddet til den samme organisasjonen.

Flyselskapet Vueling øker sine ruter mellom Madrid og Lanzarote i påsken
Foto: vueling.com

Det spanske lavprisselskapet Vueling øker sine ruter mellom hovedstaden Madrid og Lanzarote med fem ekstra avganger hver uke fram mot 17.april.
Vueling øker sine avganger med 30 ekstra flyvninger mellom Madrid og Kanariøyene denne påsken, en økning på 11 prosent i forhold til basisprogrammet.

Forbruket av ferskvann økte i fjor
Avsaltningsverket på Lanzarote, på grensen mellom Arrecife og Costa Teguise. Foto: Cabildo de Lanzarote

Aldri tidligere har forbruket av ferskvann på Lanzarote vært høyere enn i fjor. Mer enn 12 millioner m3 ble produsert, som er en økning på 17 prosent fra året før. Det er datasenteret på Lanzarote som melder dette.

En annen sak er at over halvparten av alt vannet som produseres ved avsaltningsverket IKKE blir betalt for! Det betyr at mange forbrukere rett og slett stjeler vann, men ledningsnettet er også så dårlig at vannet lekker ut i grunnen.
Dette skrev Lanzaroteposten om i mars.

Skipet ligger der fremdeles…
«Telamon» fotografert siste uke. Foto: Hans Langeland

I september i fjor skrev lokalavisene på Lanzarote om skipsvraket som ligger på grunn mellom Arrecife og Costa Teguise. «Endelig skal vraket fjernes», var overskriftene. Det ligger der fremdeles.

«Telamon» heter skipet som var bygget i byen Dundee i Skottland i 1954, og het opprinnelig «Temple Hall». Senere ble skipet kjøpt av et gresk rederi.
I oktober 1981 var skipet på vei fra Elfenbenkysten til Thessaloniki i Hellas med tømmer. En kraftig storm utenfor kysten av Lanzarote gjorde skader på skipet, og tvang skipet inn til land. Kapteinen valgte da å sette skipet på grunn, og der har det stått siden.

Etter hvert ble skipet en turistattraksjon, og ble også et yndet sted for dykkere. Nå er all aktivitet i og rundt skipet forbudt, og rivingen skulle begynne i september i fjor.
Da Lanzaroteposten besøkte vrakstedet i oktober var et par gravemaskiner i arbeid på land. Kanskje laget de bedre muligheter for lastebiler som skal frakte delene fra vraket til et spesialfirma på fastlandet? Neppe.
Lanzaroteposten følger med…

90-tallsmusikken kommer tilbake til Lanzarote!

Lørdag 22.juli kommer de spanske pop-stjernene fra 90-tallet til Lanzarote!

Det blir konsert på fotballbanen i landsbyen Teguise kl.18, og det er altså spanske 90-tallsstjerner som dukker opp på scenen.

Vil man høre noen av schlagerne fra den tida, kan man gå til denne Facebook-siden.

Billettene er allerede i salg, klikk HER.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker.

Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det åtte gjester, og de fleste bestilte pannekaker av Sandra og Dani.

Man kan få så mange pannekaker man vil; dette er rekorden på sju pannekaker, satt av Asbjørn!

Kan du telle de sju pannekakene? Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast