nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 4.april 2023

Nødsentralen 112 på Kanariøyene lanserer ny app for mobilen
Foto: 112-sentralen

Det norske konsulatet på Gran Canaria forteller til Lanzaroteposten at en ny app for nødetatene på Kanariøyene ble operativ fra 2.april.

Appen kalles 112Canarias, og lanseres i forbindelse med at nødsentralen på Kanariøyene markerer sitt 25-årsjubileum.

Appen har mange funksjoner. Blant annet er den laget spesielt for døve og folk med hørselsproblemer. Videre kan appen fortelle nødsentralen hvor man er, og man kan formidle bilder om hva som har hendt.

Man kan også gi tillatelse til at myndighetene kan informere mottaker om nødsituasjoner på stedet man er, og hvordan man kan beskytte seg mot farer. Videre kan man gi tillatelse til at brukerens medisinske data kan vises for nødetatene.

Man kan få flere opplysninger ved å gå til den nye nettsiden www.112canarias.com . Siden kan foreløpig oversettes via Google.

Det er også laget en informativ video.

Appen er tilgjengelig både for iOS- og Android-telefoner, på Google Play og Apple Store, og er gratis.

Det irske flyselskapet Ryanair åpner base på Lanzarote igjen
Foto: corporate.ryanair.com

Ryanair åpner igjen en base på flyplassen på Lanzarote. Selskapet la ned basen sin på øya i september 2019.
To fly skal «overnatte» på Lanzarote heretter, slik at tidlige morgenfly FRA Lanzarote skal kunne skje.

Denne sommeren åpner Ryanair nye ruter til og fra Lanzarote: Køln i Tyskland, Knock i Irland, Paris-Beauvais i Frankrike, og Warszawa-Modlin i Polen.
I følge selskapet blir det 210 avganger fra Lanzarote hver uke denne sommeren, til 30 forskjellige destinasjoner.

Det var Canariajournalen som først skrev om dette.

Tallenes tale fra Lanzarote

Regjeringen har gitt ut en oversikt over hva som skjedde på Lanzarote i 2022, via tall.

Her er en lite utdrag:

Lanzarote er på 845,9 km2, gennomsnittstemperaturen i fjor var på 22,2 grader, det bodde 155 112 innbyggere på øya, 23 prosent av disse var ikke-spanske, 13,4 prosent av den voksne befolkningen er registrert som arbeidsledige, 2,8 millioner turister besøkte øya i fjor, hvorav 335 000 kom med cruiseskip, det er 25 legesentre på øya, og det ble produsert 753 889 megawatt-timer energi i fjor.

Vil man finne flere tall fra Lanzarotes økonomi, befolkning, samfunn eller miljø, finner man hele rapporten HER.

Her er et annet eksempel fra rapporten:

Lanzarote fikk over 300 nye selskaper/firmaer i 2022

Ved årsskiftet 2022/23 var det registrert 4937 selskaper/firmaer på Lanzarote, 317 flere virksomheter enn året før. Det er datasenteret på Lanzarote som melder dette.
Nesten halvparten av firmaene på Lanzarote driver med overnatting og restaurant/bar-virksomhet. Deretter følger transport-sektoren (busser, lastebiler, varevogner, taxi mm).  Andre sektorer er firmaer som yter hjelp til andre, som eiendomsmeglere, byggevirksomheter, frisører, tannleger, private legesentreog sosial hjelp, og firmaer som driver med kunst og underholdning.

Økningen skyldes Lanzarotes sterke økonomi, og man er nå omtrent på samme nivå som i 2019, før pandemien.

To personer alvorlig skadd etter påkjørsel

En mann (71) og en kvinne (alder ukjent) ble påkjørt av en bil i Calle Tajaraste i hovedstaden Arrecife lørdag. Begge ble alvorlig skadd, og ble kjørt til det offentlige sykehuset i byen.
Lokalavisene skriver ikke noe om hvorfor ulykken skjedde, men skriver at tilstanden til de to skadde er stabilisert.

Sjømannskirken informerer

Daglig leder på Sjømannskirken, Merethe Thortveit har lagt ut denne informasjon:

I dag har jeg sagt PÅ GJENSYN til de de gjenværende vinterassistentene denne vinteren. Trøsten er at vi sees igjen allerede til høsten – samme teamet kommer nemlig tilbake! Det har vært en flott periode i lag med teamet og med alle dere besøkende!!

Takk til Odd & Lilly, Per Oscar & Inger og Reidar & Inger E som har stått på og og vært med på å skape miljøet på Sjømannskirken disse månedene – det samme gjør dere som kommer innom oss – så TUSEN takk til dere også!

Nå kommer en tid med en litt annen hverdag – men hver sesong har sin sjarm. Og planleggingen for høsten går for fullt!

Kirken er åpen denne uken på tirsdag og torsdag fra 11:00 – 14:00. Den katolske kirken i gamlebyen arrangerer korsvandring på Langfredag der alle kirkesamfunn i kommunen er representert. Dette starter kl 11:00. Se også tidligere post angående påskeprogrammet i Puerto del Carmen.

Vi holder stengt fra den 10/4 og 2 uker framover for oppussing, men holder åpent i sommer på tirsdager og torsdager. August måned har vi stengt.

VI SEES!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast