nyheter

Siste nytt fra Lanzarote! Mandag 20.mars 2023

Tusenvis av irer og andre deltok i feiringen av Irlands nasjonaldag på Lanzarote!
Den grønne bølgen i havna i Puerto del Carmen fredag. Foto: Lanzaroteposten

Sola skinte, og det var godt og varmt da «grønne» menn, kvinner og barn og andre hadde samlet seg i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen for å feire den irske nasjonaldagen, og hylle landets skytshelgen St.Patrick.
Irsk musikk ljomet fra scenen, det ble selvsagt oppvisning av Riverdance, og i opptoget senere på ettermiddagen var det sekkepiper som dominerte.

Er det noe irene kan, er det å hygge seg…også på Lanzarote! Tenk at et land som har færre innbyggere enn Norge klarer å mobilisere så mange til å delta i feiringen…det er imponerende!

– Det er direkte usant at vi på Lanzarote ikke vil ha britiske turister, eller vil redusere antallet!
Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo. Foto: FB

Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo gikk før helga hardt ut mot flere britiske aviser som hadde skrevet at Lanzarote ikke ville ha flere britiske turister, etter å ha feilinformert hva hun sa i en tale hun holdt på reiselivsmessen i Madrid i forrige måned.

Britiske turister har alltid vært, er  og vil være velkommen på Lanzarote, forsatte presidenten, som gjentok at det som egentlig ble sagt var at nå er det tid for å satse på kvalitet, og ikke bare kvantitet. – Dette har myndighetene hevdet helt siden 2003, og som deles av flertallet av befolkningen og næringslivet, sa presidenten i sin uttalelse.

Det ventes stor trafikk på flyplassen denne sommeren, ny direkte-rute fra Lanzarote til Marokko
Flyplassen på Lanzarote.. Foto: Lanzaroteposten

Det er imponerende tall som flyplasseier AENA (Spanias Avinor) har lagt frem for sommeren på Lanzarote.

31 flyselskaper skal betjene 118 forskjellige flyruter til 68 destinasjoner. De fleste destinasjonene ligger på det spanske fastlandet, i Storbritannia, Irland, Tyskland, Italia og Frankrike.
Tilsammen tilbys 5,6 millioner flyseter til og fra Lanzarote, som er 17 prosent flere seter enn det som ble tilbudt sommeren 2019, før pandemien.
3,4 millioner seter er satt opp for internasjonale flygninger, og 2.1 millioner for innenlandske flyruter.

Nytt av året er at det lokale flyselskapet Binter starter ei direkte rute fra Lanzarote til den marokkanske byen Guelmim, en by med 120 000 innbyggere, som ligger sørvest i Marokko, omtrent 200 kilometer sør for Agadir.

Fra Gran Canaria starter Binter to nye ruter til byene Tanger og Essaouira i Marokko, og har dermed 36 ukentlige flyruter til nabolandet i øst.
Den direkte ruten mellom Lanzarote og Madeira skal også fortsette denne sommeren.

Vulkanenes Hus åpnet i går i Jameos del Agua
Fra Vulkanenes Hus, foto Cabildo de Lanzarote

I går ble Casa de los Volcanes, Vulkanenes Hus i grottelandskapet Jameos del Agua åpnet for publikum etter en større renovering.
Det er brukt fire millioner euro på ombyggingen.
Ti rom er fylt med forklarende bilder, filmer og modeller som blant annet forteller hvordan den sju kilometer lange atlantiske tunellen fra vulkanen Monte Corona og ut i havet ble dannet for omtrent 4000 år siden. Publikum kan også «leke» med vulkanene.
Det er også et eget rom tilegnet en av skaperne av Jameos del Agua; den lokale kunstneren Cesar Manrique.

I de neste seks månedene er det gratis adgang inn til senteret for innbyggerne av Lanzarote. Jameos del Agua og Vulkanenes Hus er åpen hver dag fra kl.10 til 17.15.

Tias kommune med Puerto del Carmen skal desinfisere kloakksystemet

Fra kl.06.00 i dag mandag skal kloakksystemet i Tias kommune desinfiseres.
Man starter langs hovedgata i Puerto del Carmen, Avenida de las Playas, og arbeidet vil ta fire dager. Deretter fortsetter man i sentrum av landsbyen Tias, blant annet ved skolen på fredag, før man fortsetter i neste uke med de andre tettstedene i kommunen.
Man ber om at publikum tar hensyn til dette arbeidet; det er til nytte for alle i kommunen!

Sjømannskirken informerer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast