nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 21.mars 2023

Stadig billigere bensin på Lanzarote
Foto: pixabay.com

Gjennomsnittsprisen på 95 oktan bensin gikk ned igjen i februar, og endte på 1,40 euro per liter, en nedgang på to centimos.
Likevel er prisen ti prosent høyere enn i februar i fjor, da prisen var 1,27 euro.

Bensinstasjonen som nå selger billigst bensin og diesel denne uka på Lanzarote, er PCAN i Tias, som selger bensin og diesel til 1,31 euro per liter.

Gjennomsnittslønnen på Kanariøyene er nest lavest i Spania
Foto: unsplash.com

I fjor var snitt-lønnen på Kanariøyene 1573 euro per måned. Det betyr at lønnen er den nest laveste i hele Spania. Bare regionen Extremadura, som ligger vest på fastlandet og grenser til Portugal, har en lavere snitt-lønn. Der var lønnen 1486 euro per måned.

Snitt-lønnen i Spania var i fjor 1823 euro per måned. Høyest snitt-lønn hadde Madrid med 2135 euro per måned, fulgt av Baskerland med 2103 euro.

Flere installerer solcelleanlegg på Lanzarote
Foto: Cabildo de Lanzarote

De siste fire årene har tallet på solcelleanlegg på Lanzarote ti-doblet seg.

I 2019 var det bare 84 anlegg på øya, mens det per mars 2023 er 840 anlegg til eget forbruk. Disse installasjonene produserer i dag ni megawatt strøm på øya.
Dette er tall som energidepartementet i regjeringen på Kanariøyene har offentliggjort. Departementet forteller videre at disse anleggene er enten satt opp av huseiere eller firmaer, som hoteller o.l., i motsetning til installasjoner satt opp av myndighetene.

For Kanariøyene totalt er det i dag 9500 installasjoner, som tilsammen produserer 86 megawatt. I de siste tre månedene ble det i snitt installert 20 anlegg hver dag på Kanariøyene.

Regjeringen på Kanariøyene gir økonomisk støtte til private installasjoner av solcelleanlegg.

ALDI skal åpne butikk i Playa Honda
Foto: aldi.es

San Bartolomé kommune har gitt klarsignal til det tyske supermarkedet ALDI slik at de kan åpne en ny butikk i Playa Honda på Lanzarote. Butikken skal ligge på Avenida Mamerto Cabrera Medina i industriområdet, ikke langt unna der Mercadona og Lidl har sine butikker.

Dette blir ALDIs andre butikk på Lanzarote; den første ble åpnet i februar i hovedstaden Arrecife.

Restauranten Casa Roja i havna i Puerto del Carmen kan kanskje åpne igjen

Tekst/Foto: Terje Jansson

Sånn ser Casa Roja ut i dag

Restauranten Casa Roja i Gamlebyen i Puerto del Carmen som har vært stengt i flere år nå. Nå ser det ut som at restauranten kanskje kan åpne om ikke lenge.
Eieren av restauranten «Jacinto» på toppen av Calle Reina Sofia i Puerto del Carmen stengte sin restaurant  i mars i fjor. Nå har han kastet sine øyne på det røde huset i Gamlebyen, forteller uoffisielle kilder.
Han har slått seg sammen med en kokk, og sammen skal de forsøke å åpne Casa Roja igjen. Så da vil vi følge med om det igjen blir restaurant i det populære røde huset i Gamlebyen.

Lanzaroteposten skrev i januar om denne restauranten i Puerto del Carmen, som var et trist syn i havna. Klikk HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast