nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 8.februar 2023

2,8 millioner turister besøkte Lanzarote i 2022
Foto: Vidar Nordli Mathisen

I fjor kom et 2,8 millioner turister til Lanzarote, som er over dobbelt så mange som kom i 2021. Da ble 1,2 millioner turister registrert.
Fjorårets turisttall er likevel 250 000 færre turister enn de som kom i 2019, før pandemien. Da kom det litt over tre millioner turister til øya.

Tallet på britiske turister som kom til Lanzarote i fjor var på 1,3 millioner, som utgjør 46,5 prosent av alle turister til øya. Det betyr at effektene av Brexit ikke har fått tallet ned. I 2019 utgjorde britiske turister nemlig 46,3 prosent av turistene på øya.

På den store turistmessen FITUR i Madrid i forrige uke fortalte presidenten på Lanzarote, Maria Dolores Corujo at Lanzarote begynte å nå et metningtpunkt på turister. Hun mente at man etter hvert måtte satse på kvalitet i stedet for kvantitet, og samtidig gjøre seg mindre avhengig av det britiske markedet.
Dette skapte store overskrifter i britiske tabloidaviser, som for eksempel Daily Mail, som slo opp på førstesiden at «Lanzarote vil si nei til flere britiske turister». Og selvfølgelig ble det også politisk bråk på Lanzarote på grunn av dette, og de forskjellige partiene beskyldte hverandre for desinformasjon om turistene på øya. Vi må huske at det er kommunevalg på Lanzarote i mai…

Markedet som vokste mest på Lanzarote i fjor var det nasjonale markedet. Mer enn 350 000 reisende kom fra det spanske fastlandet, som er en økning på 12 prosent sammenlignet med 2019.
Det tredje største markedet ble igjen det tyske, med 264 000 turister, før Irland, som sendte 260 000 turister til solskinnsøya.
Fra Frankrike kom det 185 000 turister, Italia 100 000 og fra Nederland kom det 92 000 turister. Fra Belgia kom det 50 000 turister, og fra  de nordiske landene (Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island) kom det i alt 81 600 turister.

Det lokale flyselskapet Binter kjøper fem nye jetfly
Slik ser de nye flyene til Binter ut. Foto: bintercanarias.com

Det lokale flyselskapet Binter skal kjøpe fem nye Embraer jetfly, fly som hver tar 132 passasjerer.
Flyselskapet har inngått en finansieringsavtale med tre spanske banker, og skal investere mer enn 356 millioner euro. Flyene vil bli mottatt i 2023 og 2024.
Embraer er et selskap fra Brasil, som er verdensledene innen produksjon av kommersielle fly med opp til 150 seter. Også det norske selskapet Widerøe flyr med fly laget av Embraer.

Det spanske flyselskapet Air Nostrum vil slå seg sammen med SAS-partner
Foto: Iberia.com

Det irske flyselskapet City Jet har i fem år flydd på kortere flyruter for SAS, og disse flyene er også malt i SAS sine farger.
Nå har City Jet startet forhandlinger om å slå seg sammen med det spanske regionale flyselskapet Air Nostrum, et selskap som har flydd på mange spanske innenlandsruter for det spanske selskapet Iberia.
Det er den norske nettsiden flysmart24.no som melder dette.

Lanzaroteposten har erfart at Air Nostrum også flyr for det kanariske selskapet Binter Canarias. Redaktøren har selv flere ganger flydd med Air Nostrum mellom Lanzarote og Gran Canaria etter å ha kjøpt billett med Binter.

Det blir spennende å se om Air Nostrum/City Jet/Binter/SAS blir å se på flyplassen på Lanzarote i fremtiden!

Ingen problemer den andre streikedagen på flyplassen
Flyplassen på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Den andre mandagen med streik blant noen av flygelederne på flyplassen på Lanzarote passerte uten forsinkelser eller kanselleringer.
Det blir 24 timers streik alle mandagene for noen av flygelederne på Lanzarote i februar.

Turistmyndighetene på Lanzarote satser på flere bryllup på øya
Foto: pixabay.com

Myndighetene på Lanzarote vil satse på flere bryllup fra europeiske turister på øya i tiden som kommer.

Derfor har presidenten på øya, Maria Dolores Corujo og direktøren for turistsentrene, Benjamin Perdomo invitert 30 representanter fra europeiske byråer som planlegger bryllup, såkalte bryllupsplanleggere til et seminar på Lanzarote fra 19. til 23.mars.

Lanzarote har et klima som tillater bryllup praktisk talt 365 dager i året, med gode gastronomiske tilbud, lokaler som er tilpasset selskapet, hoteller for brudepar og familiene deres, og med profesjonelle fotografer som foreviger seansen, sa presidenten da seminaret ble gjort kjent.
Et av de mest kjente byråene som planlegger bryllup på Lanzarote er Lanzarote Weddings.

For norske brudepar er Sjømannskirken i Puerto del Carmen et populært sted å gifte seg i. Sjømannskirken kan kontaktes HER.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker.

Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det 25 gjester, og de fleste bestilte pannekaker av Sandra og Dani.

Man kan få så mange pannekaker man vil; dette er rekorden på sju pannekaker!

Kan du telle de sju pannekakene? Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast