nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 25.januar 2023

Romerske gjenstander funnet i utgravinger på Lanzarote
Foto: teguise.es

I disse dager foregår det arkeologiske utgravinger i Teguise kommune. Denne uka kunne arkeologene fortelle at de hadde funnet gjenstander fra romertiden, gjenstander som mest sannsynlig hadde blitt brakt til øya.

Dette er noe av gjenstandene som er funnet i Teguise. Foto: teguise.es

Det er arkeologer fra universitetene i Las Palmas og på Tenerife som står for utgravingene. Gjenstandene er funnet i områdene Bebedero og Buenavista i kommunen, og viser at det har vært kontakt mellom innbyggere rundt Middelhavet og på Kanariøyene for snart 2000 år siden.

Nå skal gjenstandene gjennom flere tester (karbon 14-analyser) for å finne ut mer om alderen, og som vil fortelle oss mer om bosetting på Kanariøyene i de første hundre-årene etter år null.

Ny konsertserie i Kaktusparken
Et flygel i uvante omgivelser! Foto: Cabildo de Lanzarote

Sist lørdag startet en ny konsertserie i Kaktusparken nord på Lanzarote. Serien har fått navnet Jardines Sinfónicos, Symfoniske hager.

Man hadde plassert et 400 kilo flygel midt ute i parken, og den spanske pianisten Ernesto Alemán holdt en konsert med egenkomponert musikk mens folk satt eller stod rundt og koste seg i solskinnet.
Det blir en konsert hver måned fram til mai, og neste konsert er lørdag 18.februar kl.11. Da spiller Cuarteto Chimbet, Chimbet-kvartetten.

Konsertene er inkludert i inngangsbilletten til parken, som kan kjøpes ved inngangen, eller via turistmyndighetenes nettside https://cactlanzarote.com/tipo_entrada/eventos/ .

Den tyske dagligvarekjeden ALDI åpner i Arrecife
Foto: aldi.com

Den tyske dagligvarekjeden ALDI åpner sin første butikk i hovedstaden Arrecife 22.februar.
Butikken vil ligge på omkjøringsveien Via Medular, i nærheten av Civic Center, står det i en melding. Butikken vil være på over 4 000 m2 i en etasje, med plass til 71 biler på parkeringsplassen utenfor. ALDI har investert litt over to millioner euro i bygningen.

Den norske Reitan-gruppen kjøpte nylig opp ALDI-butikkene i Danmark…kanskje blir det ALDI 1000 på Lanzarote også?

Skoleelever fra hele Lanzarote fotograferte hva de spiste, og viser bildene i en utstilling

fra utstillingen i Yaiza. Foro: yaiza.es

Skoleelever i alderen 13-17 år fra skoler i Playa Blanca, San Bartolomé, Playa Honda og La Graciosa ble først undervist i fotografering av en profesjonell fotograf. Deretter fikk elevene en oppgave: Ta bilder med din mobiltelefon av det du spiser i løpet av ei uke!

Nå er bildene utstilt i Casa de la Cultura i landsbyen Yaiza, kulturhuset, og utstillingen er åpen fram til 29.januar.

Arrangørene er kultursjefen i Yaiza kommune og direktøren av kunstorganisasjonen Lanzarote Art Biennal. De forteller at utstillingen ikke vil fokusere om matrettene er gode for helsa eller ikke… utstillingen vil rett og slett bare fortelle hva ungdommene spiser i dag.

En bakerovn i bruk, midt i Puerto del Carmen!

Tekst/foto: Terje Jansson

Foto: Terje Jansson

Det finnes mange tradisjonelle bakerovner rundt omkring på Lanzarote, og spesielt ute på landet eller i de små landsbyene.
Derfor var det en overraskelse å se en slik ovn i bruk midt inne i Puerto del Carmen.
I gaten Calle los Cabezos, like bak Hotel Flora var det fyrt opp en slik bakerovn. Det var mye røyk, men forhåpentligvis vil brødet smake godt!

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker.

Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det 20 gjester, og de fleste bestilte pannekaker av Sandra og Dani.

Seks av hver…er dette rekord? Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-