nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 17.januar 2023

Nå bøtelegges ulovlig parkerte biler ved flyplassen
Det parkeres overalt på veien inn til flyplassen,.Foto: FB

I mange år har myndighetene sett mellom fingrene på den ulovlige parkeringen som foregår langs veien inn mot flyplassen.

Trafikkmyndighetene har tidligere satt opp steiner langs veiene for å hindre parkering av biler, til ingen nytte.
Det viser seg at AENA, selskapet som driver flyplassen selv betaler parkeringen for sine ansatte. Det betyr at de som nå parkerer ulovlig er ansatte ved restaurantene, de som leier ut biler, og i butikkene på flyplassen.
Alle ansatte i disse bedriftene tilknyttet flyplassen har fått tilbud om å parkere lovlig ved å betale en avgift på 22 euro i måneden. – Det blir for dyrt, sier en representant for arbeiderne til avisa Lancelot Digital.

Men nå kan det bli dyrere! Politiet har begynt å bøtelegge biler som parkerer langs veien inn til flyplassen. Boten er på 200 euro, som halveres til 100 euro dersom man betaler før det har gått 20 dager.

Svindel med utleieboliger på Lanzarote avslørt
Foto: Guardia Civil

Guardia Civil har arrestert en utenlandsk person som lurte andre utlendinger til å sende penger for en utleiebolig på Lanzarote som ikke fantes.
Svindelen skjedde i fjor vår, da den som ville leie en bolig sendte utleieren 843 euro for «å sikre» boligen. Så stoppet all kontakt mellom «utleieren» og kunden.
Kunden gikk til politiet i San Bartolomé. Dette kontoret samarbeider med andre Guardia Civil-kontor for å stoppe utleie-svindlere.
Ved å følge pengene, kunne politiet til slutt arrestere svindleren.

Lanzaroteposten skrev i fjor en artikkel om hvordan man kan unngå å bli lurt når man skal leie feriebolig på Lanzarote.

Den nye havna i Playa Blanca er offisielt åpnet
Ill.: Puertos Canarios

Den nye havna i Playa Blanca ble offiselt åpnet sist fredag. Både presidenten på Lanzarote, presidenten på Kanariøyene, den kanariske transportministeren og Yaizas ordfører var til stede under åpningen.

Arbeidet med den nye havna begynte i 2017, og har kostet 45 millioner euro. Havna er utvidet slik at man etter hvert kan ta i mot større cruiseskip, i sterk konkurranse med cruisehavnen i Arrecife.

Passasjerkapasiteten er også utvidet, og i 2022 reiste det over en millioner passasjerer og 320 000 biler med ferjene mellom Lanzarote og Fuerteventura. Også parkeringsområdet for biler og busser er utvidet, med blant annet seks nye ladestasjoner for elbiler.

Allerede i 2019 skrev Lanzaroteposten om havna, og de nye planene.

Britisk avis hyller Lanzarote og Fuerteventura

Den britiske storavisen The Times har laget ei liste over feriesteder man kan dra til, uten å lide av jetlag, eller bli døgnvill.

Øverst på lista finner vi Fuerteventura, og på sjuendeplass ligger Lanzarote. Avisen fremhever spesielt øyenes vær, kultur og vakre strender.

Det skrives at den beste «må-gjøres»-aktivitet på Lanzarote er å besøke øyas vindistrikter. Den lokale kunstneren Cesar Manrique blir også nevnt, når Lanzarotes autentiske og uberørte natur blir fremhevet, i motsetning til noen av de andre Kanariøyene.

Les hele lista i The Times ved å klikke HER.

Hovedgata i Puerto del Carmen er delvis stengt i dag og onsdag
Ill.: Lokalpoiltiet i Tias

Fra lokalpolitiet i Tias har vi fått melding om gatestenging. Det er hovedgata i Puerto del Carmen, Avenidaen som blir stengt mellom Calle Guanapay og Calle Acatife i dag tirsdag og i morgen onsdag på grunn av asfaltering. Omkjøring er skiltet.

Sjømannskirken informerer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast