forbruker

Hvordan unngå å bli lurt når man skal leie privat feriebolig på Lanzarote

Å bli lurt når man skal leie private ferieboliger er ikke vanlig på Lanzarote. Likevel skjer det en gang i mellom. I vår ble en ung mann arrestert etter å ha lurt flere til å betale et depositum for ferieboliger som ikke eksisterte.

Det er flere måter man kan bli lurt på når man skal bestille en feriebolig. Den mest vanlige måten er at utleier legger ut falske bilder på nettsider fra for eksempel seriøse utleiere som Airbnb eller Home Away, og også lage helt falske nettsider.

Hvordan skal man unngå å bli lurt?

HVIS TILBUDET ER FOR GODT TIL Å VÆRE SANT, ER DET DET

Utleiemarkedet på Lanzarote er konkurransedyktig, og skikkelige tilbud til halv pris eller mer er ikke lett å finne. Finner man en flott villa til en overraskende lav pris bør man være forsiktig. En annen advarsel er dersom boligens utleiekalender er nesten tom i høysesongen.

SJEKK ANMELDELSER 

Dersom en bolig ikke har noen anmeldelser/god eller dårlig kritikk bør man igjen være forsiktig. Falske anmeldelser kan være lagt inn, men disse er som regel av nyere dato.

KONTAKT EIEREN/UTLEIEREN

Jo flere detaljer man kan få fra personen man har kontakt med, jo bedre. Ekte utleiere vil gjerne gi mulige gjester ærlige svar når man spør, så spør gjerne om lokale restauranter i nærheten, strender, aktiviteter og så videre. Ekte utleiere vil som regel svare med et smil!

LÆR DEG Å UNDERSØKE 

Falske utleiere eier altså ingen bolig. De stjeler bilder av andre attraktive boliger fra ekte eiendomsmegleres nettsider. Da er det lurt å finne ut om bildet har vært brukt andre steder.
Ved å høyreklikke på bildet med datamusen, dukker Google Image Search opp. På norsk heter det oftest «Søk etter bildet med Google lens». Så venstreklikker man på Google-setningen, og dermed dukker det opp ei side hvor man kan finne bildekilden.
Noen falske utleiere har også lagt ut bilder av salgsrepresentanter eller agenter, og kanskje også bilder av «fornøyde kunder»…bruk samme metode som over for å finne ut hvor bildene egentlig kommer fra.

Så snart man har mottatt adressen til ferieboligen, let etter boligen via tjenesten Google Street View.
Det er også lurt å sjekke navn, telefonnummer, epostadresser og nettsider til utleier; resultatene vil gi deg en bedre forståelse HVEM man handler med.

Hvis man ikke er kjent med disse sjekkemulighetene via Google, vil nok et barnebarn eller en datakyndig nabo være til god hjelp.

ALDRI BETAL VIA BANKOVERFØRING

Dersom man betaler med debit-eller kredittkort, er sjansene store for å få tilbake pengene dersom man blir lurt.
Som regel vil falske utleiere «bare» få tak i depositumet ditt før de kutter kontakten. Alarmklokkene bør ringe dersom utleier tilbyr rabatt ved hurtig betaling.

Kilde: Gazettelive.com , et anerkjent engelskspråklig turistmagasin på Lanzarote.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast