Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 13.desember 2022

Tre personer arrestert på Lanzarote, tatt for smugling av over 13 kilo kokain 
Foto: Lanzaroteposten

Nasjonalpolitiet arresterte en mann på 75 år på flyplassen på Lanzarote. Mannen kom fra Madrid etter å ha fløyet dit fra Den dominikanske republikk.
Han ble overvåket hele veien, og da han landet på Lanzarote slo Nasjonalpolitiet til. I bagasjen hans fant politiet 13, 2 kilo kokain, skjult i to høyttalere. Deretter kunne politiet arrestere to personer som stod og ventet på ham i ankomsthallen; en kvinne på 40 år og en mann på 38 år, alle kjent av politiet fra før.
I følge Nasjonalpolitiet et dette den tolvte «mulero» (som er en narkotika-kurer) som er arrestert på flyplassen på Lanzarote så langt i år.

Gratis bussreiser fra 1.januar, men visse regler må følges!
Foto: intercitybus.com

Som Lanzaroteposten skrev i november blir det gratis bussreiser for fastboende på Lanzarote fra 1.januar.
For å oppnå dette må man registere seg ved hovedbuss-stasjonen i Arrecife, og motta et eget busskort. For å aktivere kortet betales en liten avgift. Man må videre bruke dette kortet minst 15 ganger i løpet av en måned.

Etter en måned blir det sjekket hvor mange bussreiser som er utført. Er det under 15 reiser, må kortinnehaveren betale normal pris ved neste fornying. Likevel vil man kunne få 50 prosent rabatt på busskortet, slik det er i dag.

På de fleste Kanariøyene ventes det flere passasjerer i bussene på grunn av ny-ordningen. Dermed må det settes inn flere busser og ansettes flere sjåfører. I følge en ny transportplan på Kanariøyene skal det investeres 88 millioner euro i nye busser de neste tre årene, med 120 busser i 2023, og 248 nye busser i 2024 og 2025.

Spanias regjering har bevilget 81 millioner euro i neste års statbudsjett til gratis buss på Kanariøyene.
Det er canariajournalen.com som melder dette.

Busselskapet Intercitybus på Lanzarote har allerede annonsert at de ønsker flere sjåfører. Likevel sier transportministeren på Kanariøyene at det vil bli problemer med transport-tjenestene de første månedene i det nye året på grunn av mangel på sjåfører og busser.

Kanariøyene slipper å betale CO2-avgift for fly fram til 2030
Fra flyplassen på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

EUs ni ytterste regioner i Spania, Frankrike og Portugal slipper å betale EUs nye CO2-avgift for fly helt fram til 2030.
Det var Canariajournalen som meldte dette først.

Fritaket for avgiften omfatter Kanariøyene, og vil gjelde for både internasjonale og innenlands flygninger. Det var Europaparlamentet som ble enig om dette siste uke.
Presidenten på Kanariøyene, Angel Torres meldte at dette var en svært viktig avgjørelse for øyene.

Meteorsverm på himmelen over Kanariøyene
Foto: pixabay.com

En intens meteorsverm ventes å opptre på nattehimmelen over Kanariøyene tirsdag natt og torsdag natt.
Dette er en årlig hendelse, og det meldes om at over 100 meteorer kan vise seg hver time.
Det vil være direkte sendinger av meteorene på tv-kanalen www.sky-live.tv, som teller ned til de første meteorene vises på himmelen.

Nasjonalinstrumentet timple er populært blant de unge på Lanzarote
En av timple-klassene med sin lærer. Foto: teguise.es/La Voz de Lanzarote

Siste helg var det avslutningskonsert for timple-elevene ved de fire kommunale musikkskolene på Lanzarote. Stedet var  Santo Domingo-klosteret i landsbyen Teguise, og i salen satt spente foreldre, søsken og ikke minst besteforeldre.

Timple er nasjonalinstrumentet på Kanariøyene, og er en femstrengs mini-gitar som stammer fra tidlig på 1800-tallet. Noen instrumenter kan også bare ha fire strenger.

I alt 30 elever i alderen 7 til 14 år fremførte det de hadde lært det siste halvåret på musikkskolen, til stor applaus fra publikum.
Ordføreren i Teguise, Oswaldo Betancort ledet arrangementet, og fortalte at interessen blant de unge på Lanzarote for å lære seg å spille timple er stor. – Dette er viktig for å beholde dette tradisjonelle instrumentet for fremtidige generasjoner, fortsatte han.

I Teguise finnes det et timple-museum, som har flere arrangementer i løpet av året. Les mer HER.

Ny dato for karneval
Foto: Lanzaroteposten

Tidligere har Lanzaroteposten fortalt om karnevalet i hovedstaden Arrecife, som arrangeres i tidsrommet 13. til 22.februar 2023, med det store karnevalsopptoget mandag 20.februar. I Puerto del Carmen starter karnevalet 23.februar, med opptog lørdag 25. februar.

Nå har vi fått dagene for karnevalet i Tinajo: Fra 3. til 5.mars, med opptog lørdag 4.mars 2023.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast