nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 14.november 2022

Varmen fortsetter på Lanzarote

I går søndag var det øya La Graciosa nord for Lanzarote som målte høyeste temperatur i området med 30,4 grader, mens høyeste temperatur på selve Lanzarote ble målt på flyplassen, med 29,4 grader.
I dag mandag ventes det temperaturer på over 30 grader i de indre områdene sør og vest, skriver det spanske værinstituttet AEMet.
Det blir også calima i lufta; fint sandstøv fra vår nabo Sahara.

Til og med norske yr.no melder om 29 grader på Lanzarote helt fram til torsdag.

Man kan se calimaen vandre fra Afrika mot Kanariøyene ved å klikke HER.  Deretter klikker man på den blå rubrikken INICIAR ANIMACIÓN for å få calimaskyen i bevegelse..

Koronasmitten øker igjen på Kanariøyene, en person døde med korona på Lanzarote
Tegning: Morten Hjerpsted

Sist fredag døde en person med korona på Lanzarote. Siste gang et dødsfall med korona ble registrert på Lanzarote var 19.august. Dermed har totalt 77 personer dødd med smitte på øya siden pandemien begynte.

Den siste uken døde det i alt seks personer med korona på Kanariøyene, alle i alderen 68 til 89 år. Alle var innlagt på sykehus med andre sykdommer. Tre av de døde kom fra Tenerife, to fra Gran Canaria, og en fra Lanzarote.

734 personer over 60 år ble registrert med korona på Kanariøyene siste uke, hvorav 107 personer ligger på sykehus. Fem pasienter ligger på intensiven.

Disse koronareglene gjelder på Lanzarote!
Foto: pixabay.com

Det er fortsatt påbud om bruk av munnbind for alle over seks år på offentlig transport (spanske fly, buss og drosje), og på sykehus, sykehjem, helsesentre og apotek.
Dette er de spanske nasjonale reglene mht korona nå, og gjelder dermed i hele Spania. At noen erfarer at disse reglene ikke overholdes i deler av Spania, får så være. Du kommer f.eks ikke inn på bussen uten munnbind på Lanzarote.

Henning Solberg skal kjøre rally på Lanzarote!
Henning Solberg. Foto: wikipedia.org

Rallykjøreren Henning Solberg fra Spydeberg kommer til Lanzarote for å kjøre rally!
Rally Isla de Los Volcanes-Trofe Ciudad de Arrecife arrangeres for 24.gang, og går av stabelen 2.og 3.desember.

El noruego Henning Solberg se une a la lista internacional del Rally Isla de los Volcanes

Lokalavisene skriver med store bokstaver at » endelig får et billøp på Lanzarote en internasjonal og anerkjennende karakter når en av verdens beste rallykjørere besøker Lanzarote, og han er fra Norge!»

Henning Solberg skal kjøre en Citroen C3 Rally 2 på Lanzarote, og har italieneren Giovanni Bernacchini som kartleser.

Flere karnevalsdatoer for 2023 er bekreftet!
Fra karnevalet i 2018. Foto: Lanzaroteposten

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere, vil karnevalet i hovedstaden Arrecife arrangeres fra 13. til 22.februar 2023.
Hovedparaden, den største på øya går av stabelen mandag 20.februar fra kl.18.
Temaet er en hyllest til den kubansk-amerikanske sangeren Celia Cruz, en artist som har betydd mye for den spanstalende verden:

Celia Cruz. Foto: wikipedia.org

I Puerto del Carmen arrangeres karnevalet i perioden 23. til 26.februar 2023. Temaet for karnevalet er pirater.
Hovedparaden går av stabelen lørdag 25.februar fra kl.17 langs Avenidaen.

Flere turister til Lanzarote
Foto: unsplash.com/Vidar Nordli-Mathisen

Mellom januar og september kom det mer enn to millioner turister til Lanzarote. Nesten halvparten av disse kom fra Storbritannia.
Den nest største gruppen er turister fra det spanske fastlandet og de andre Kanariøyene. Nesten 275 000 spanske turister har så langt i år besøkt Lanzarote.
Deretter følger turister fra Irland, som sendte 193 000 turister til øya. Dermed passerer Irland et land som vanligvis har inntatt tredjeplassen, nemlig Tyskland med 181 000 turister. Det er hittil i år 22,5 prosent færre tyskere til Lanzarote enn på samme tid i 2019.

Det er også økning av turister fra Frankrike (133 000), Italia (73 000),  Nederland (66 500) og de nordiske landene sammenlignet med samme tidsrom i 2019. (Ingen tall oppgis for de nordiske landene).
I tillegg kom det 162 000 passasjerer med cruiseskipene som har besøkt øya så langt i år.

Flyplassen på Lanzarote mottok totalt 680 525 passasjerer i oktober (ankomst og avgang), noe som er en økning på 11 prosent sammenlignet med samme måned i 2019 , før pandemien.

Flyplassen på Lanzarote opplever dermed den største veksten blant flyplassene på Kanariøyene med høyest trafikk i oktober.
Flyplassen på Gran Canaria vokste med 4,5 prosent til 1,1 millioner passasjerer, og Tenerife Sør økte med 4,6 prosent til 965 129 passasjerer.

Det er regjeringens stastistikkinstitutt på Lanzarote og flyplasseier AENA som har samlet inn tallene.

Barneskole på Lanzarote vant pris for innsamling av batterier. Premien var en «plantetur» til naboøya La Graciosa
Ivrige skoleelever er med på planting på La Graciosa. Foto: Cabildo de Lanzarote

De siste fire månedene har 39 skoler og barnehager på Lanzarote samlet inn batterier. Resultatet ble 526 kilo batterier, og skolen som samlet inn flest, var barneskolen CEIP Ajei i San Bartolomé.
Premien var en heldagstur med båt over til naboøya La Graciosa, hvor barna hjalp til med å sette ut planter og busker som nesten er forsvunnet fra øya.
Regjeringen på Lanzarote sier i en uttalelse at den ønsker å opplyse skolene og barnehagene om de forskjellige prosjektene som fokuserer på resirkulering og miljøbevissthet, slik at barn lærer å bruke og samtidig spre ideen om resirkulering.

NB. Husk at koret Alegria har skiftet oppmøtetid fra og med denne uka: Kaffe (for de som vil) fra kl.17.30, og sang fra kl.18.
Videre er det få plasser igjen til torsdagens kulinariske opplevelse, så vær rask med påmelding. Velkommen!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast