nyheter

Siste nytt fra Lanzarote! Torsdag 17.november 2022

Gratis buss for alle residente på Lanzarote fra nyttår
Foto: intercitybus.com

Ryktene om gratis buss har svirret noen dager, men først i går onsdag bekreftet et av regjeringspartiene, Coalición Canaria (CC) på Lanzarote at det blir gratis buss for alle residente på øya fra 1.januar 2023.
En avtale mellom den kanariske og den spanske regjeringen sier at det bevilges 50 millioner euro (en halv milliard kroner) til prosjektet, som starter 1.januar.
Hittil i år har innbyggerne på øya La Palma hatt gratis buss, som fra nyttår skal gjelde for alle Kanariøyene.
Da kan residente søke om å få et såkalt gratis «bono-kort» ved hovedbusstasjonen i Arrecife. Fram til 31.desember er det halv pris på dette busskortet, som altså blir gratis fra nyttår.
Husk at gratis buss IKKE gjelder ved kjøp av enkeltbilletter, men kun ved anskaffelse av busskort.

Bensinprisene gikk ned igjen
Foto: pixabay.com

Bensinprisene gikk også denne uka ned igjen på Lanzarote.
Den gjennomsnittlige literprisen for 95 oktan er 1.46 euro, og med rabatten fra staten på 20 centimos betaler man 1.26 euro.
Prisene varierer likevel fra stasjon til stasjon. Tirsdag var prisen på 95 oktan 1.34 euro ved Pcan-stasjonen i Tias, og det betyr 1.14 euro når man betaler, ca kr. 11.50 literen.

Forskjellige forbedringer på flyplassen vil koste to millioner kroner 
Flyplassen på Lanzarote. Foto: Lanzaroteposten

Den største utbedringen på flyplassen blir at bussene får tilbake sin opprinnelige parkeringsplass mellom Terminal 1 og 2. De siste årene har denne parkeringsplassen blitt brukt av leiebiler.
Videre skal røykeområdene i begge endene av Terminal 1 fornyes.
Det er også satt av 158 000 euro til å forbedre burene for falkene og haukene som flyplassen (Fauna Control Department) bruker daglig til å skremme vekk andre fugler fra rullebanene.

Polske journalister saumfarer solskinnsøya Lanzarote
Polske pressefolk på Lanzarotes geografiske midtpunkt, Bondemonumentet. Foto: Cabildo de Lanzarote

Denne uka er flere journalister fra tv, radio og aviser i Polen på studietur til Lanzarote. Vertskap er turistdepartementet i regjeringen, og turen er støttet av de spanske reiseportalene Turespaña og Promotur.

Hovedstaden Arrecife setter ut 35 søppelkasser spesielt for hundelort
Foto: FB

Nå settes det ut 35 spesielle søppelkasser langs fortauene i hovedstaden Arrecife i håp om at hundeeiere vil bruke disse når de er ute og lufter hunden sin.
Videre skal det distribueres 900 ruller plastposer med 20 poser i hver rull for å gjøre hundeeiere oppmerksom på at det er forbudt å etterlate hundelort ute.
Det vil også bli satt opp plakater ved stedene der folk ofte lufter sine kjæledyr. Der står det at man kan bli bøtelagt fra 15 euro opp til 30 000 euro dersom man blir tatt.
De første søppelkassene er allerede satt opp i en park i bydelen Altavista. Ordføreren i byen, Astrid Pérez ber folk bruke sitt sivile ansvar for å holde byen ren og pen.

Costa Teguise har endelig åpnet sitt gjenvinningsanlegg
Gjenvinning fungerer på Lanzarote!

Etter tre års venting har gjenvinningsanlegget i Costa Teguise endelig åpnet.
Anlegget er det første anlegget i Teguise kommune, lenge etter at både Tias, Arrecife, Playa Blanca og Playa Honda hadde fått sine anlegg.

Ordføreren i Teguise sier i en melding at anlegget har vært ferdig for lenge siden, men kunne ikke åpnes for publikum før det ble bygget veier inn til anlegget.
Nå kan innbyggerne i kommunen komme med avfallet sitt som ikke kan kastes i de vanlige søppelkassene, som byggematerialer, hageavfall, gamle elektriske apparater, og giftig avfall som f.eks batterier.
Gjenvinningsanlegget ligger rett ved gata Calle de las Buganvillas i Costa Teguise, mellom Aguapark og golfbanen.

Åpningstider, adresser og annen informasjon finner man HER.

Skuffelse etter åpning av sportsenter i Costa Teguise
Fra åpningen av det nye sportssenteret i Costa Teguise. Foto: teguise.es

Tidligere denne måneden skrev Lanzaroteposten om en stilfull åpning av det nye sportssenteret i Costa Teguise.

Likevel stod ikke jubelen i taket da Adassa Hockey Club tok med seg sine medlemmer til åpningen av senteret. Hockey-klubben har vært pionerer når det gjelder rullestol-hockey på øya, og møtte bokstavelig talt stengte dører .
Det viste seg at det ikke var bygget ramper for rullestoler inn til sportsanlegget. I all hast måtte foreldrene til utøverne bygge en provisorisk rampe ved hjelp av trafikk-kjegler for at barna skulle komme seg inn.
Det ble også klaget over at det ikke fantes parkeringsplasser for funksjonshemmede, noe som er brudd på loven om parkering for funksjonshemmede på offentlig sted.

I ettertid er det bygget en midlertidig rampe inn til senteret, men representanter for hockey-klubben sier til lokalavisa at dette bare viser at hensynet til funksjonshemmede ofte blir oversett eller ignorert når nye anlegg bygges.

Hai reddet på Lanzarote
Havengel. Foto: wikipedia.org

En hai av typen havengel, noen kaller den også engelhai hadde satt seg fast i steiner i fjæra i Playa Honda. Brannvesenet ble tilkalt, og de klarte å få haien på 60 kilo løs igjen, og satte den ut på åpent hav igjen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast