nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 8.november 2022

Festningen over landsbyen Teguise ferdig restaurert
Festningen Santa Bárbara vokter over landsbyen Teguise. Foto: Lanzaroteposten

Festningen Castillo de Santa Bárbara ble bygget på 1400-tallet på toppen av en gammel vulkan, Guanapay, for å beskytte Lanzarotes første hovedstad, Teguise mot pirater. Dagens utseende fikk den i 1576.

Nå har myndighetene i Teguise kommune brukt 1,3 millioner euro til å pusse opp festningen, som også innerholder et piratmuseum.
Fasaden er forsterket, og det elektriske anlegget og vvs-anlegget er totalt fornyet. Det er også installert 33 lyskastere som skal lyssette festningen når det er mørkt.
Teguise kommune vil snart fortelle når publikum igjen kan besøke festningen.

Vin fra Lanzarote selger bra på det spanske fastlandet
Foto: El Grifo

Hvitvin fra Lanzarote er en av de mest solgte vinene på det spanske fastlandet. Det forteller de ansvarlige for vinsalget til shoppingsenter-kjeden El Corte Ingles, som har flere store butikker på fastlandet.
Så snart nye forsyninger med hvitvin fra Lanzarote ankommer butikkene, produsert av Malvasia-druen er det kø for å kjøpe akkurat denne vinen, står det i en melding fra El Corte Ingles.

Lyst på jordbær?
Jordbæråker på Lanzarote. Foto: Terje Jansson

Den statlige forsøksgården i landsbyen Tahiche har omtrent 70 000 jordbærplanter som skal ut til folket!
Dette er et årlig forsøk fra myndighetene for å skape alternative måter å drive jordbruk på. Jordbærplantene selges i bunter på ti og ti, og koster 1,80 euro per bunt. De ventes å bære frukt i desember og januar, med bær som veier fra 300 til 500 gram per plante, står det i meldingen.
Plantene kan kjøpes ved å besøke forsøksgården i Tahiche, Granja Agricola Experimental de Tahiche.
Det sies at man må ha en avtale (sita), og da ringer man 928 83 65 90. Igjen er det mulig at man ikke svarer utenlandske telefonnummer, akkurat som man ikke gjør det i Norge heller, når et 12-siffer langt og ukjent nummer ringer. Lykke til!

Programmet for St. Patricks-dagen i 2023 er klart

Den irske vennskapsforeningen på Lanzarote er allerede i full gang med å forberede den irske nasjonaldagen, St.Patrick´s Day 17.mars neste år.
12 barer i Puerto del Carmen har gått sammen om et felles program av dagen. Allerede 15.mars vil det bli en hurling-konkurranse, Irlands nasjonalsport, som ligner på bandy, men uten is.
På selve nasjonaldagen 17.mars blir det en katolsk messe i kirken i Gamlebyen, fulgt av levende musikk på barene og i havna i Puerto del Carmen.

Fisker fra Taiwan på Lanzarote planlegger å besøke hjemlandet etter 40 år

Dette er historien om Chen Chiung Ming, 57 år gammel, fra øya Taiwan utenfor kysten av China. Han har bodd på Lanzarote i 40 år, etter at han ble akterutseilt fra en fiskebåt han jobbet på, 17 år gammel.

Etter hvert klarte han å skaffe seg en jobb som oppvasker på en restaurant, og endte opp som kokk.
Han møtte en dame på øya, som han giftet seg med, og sammen fikk de sju barn.

For ti år siden møtte Chen en annen fisker fra Taiwan, som satte han i kontakt med familien han fremdeles hadde på Taiwan. Nå fikk han tilsendt offisielle dokumenter fra Taiwan, slik at han endelig kunne søke om lovlig opphold på Lanzarote.
Nå planlegger han å ta hele sin familie tilbake til Taiwan for et besøk, et land som han forlot som 17-åring, for 40 år siden.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast