Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 3.november 2022

Astronauter er på Lanzarote igjen
Foto: esa.int

Astronauter fra Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA og den amerikanske romfartsorgasisasjonen NASA er igjen på Lanzarote.

Foto: esa.int

Astronauten  Alexander Gerst fra ESA har tilbrakt flere perioder på den internasjonale romstasjonen ISS, og amerikanske Stephanie Wilson, også en erfaren astronaut er på Lanzarote for å trene til en ny tur til månen, og kanskje Mars.

Sammen med seg på Lanzarote har astronautene geologer og ingeniører i et program som heter PANGAEA, som man lese mer om HER. Kort fortalt går programmet ut på å dra fordeler av likhetene mellom Lanzarotes vulkanske lava-aske og månens overflate.
Ikke mange vet at på øya finnes steiner som er identiske med steinene som romskipet Apollo 14 hentet hjem fra månen i 1971!

Turistbladet Gazette Life har stengt kontoret sitt, men…
Foto: gazettelife.com

Mens andre bedrifter etter hvert åpner sine lokaler igjen etter pandemien, stenger det britiske turistbladet Gazette Life på Lanzarote sine dører for godt.
Redaksjonslokalene i Tias er nå stengt, og alle medarbeidere skal heretter arbeide hjemmefra.
Men som redaktøren sier i ei melding: Bortsett fra ei ny postadresse, blir alt som før! Gratisbladet med masse informasjon om Lanzarote vil komme ut den første dagen i hver måned, og ligge ute til gratis avhenting på steder der folk er på øya.

Her er noen viktige kontaktadresser:

Adresse: Apartado de Correos (PO Box) 27, 35510, Puerto del Carmen, Tías.

Telefon: 928 093 823 / 621 274 473.

Redaktørens direktetelefon / WhatsApp 628 628 083, og via Gazette Life på Facebook og Instagram.

Mange offentlig ansatte på Lanzarote
Rådhuset i Tias. Foto: Tias kommune

Ved utgangen av tredje kvartal var det registrert 2876 offentlige ansatte på Lanzarote. Arbeiderne jobber for regjeringen (Cabildo) og de sju kommunene på øya.
Regjeringen sysselsetter 1205 ansatte, og har redusert arbeidsstyrken med 37 arbeidere så langt i år.

Hovedstaden Arrecife har flest kommuneansatte, med 507 ansatte. Deretter følger San Bartolomé kommune med 275 ansatte, Teguise med 265 ansatte, Tias kommune med Puerto del Carmen med 252 ansatte, Yaiza kommune med Playa Blanca 222 ansatte, Tinajo kommune med 130 ansatte, og til slutt Haria kommune med 74 ansatte.
Alle kommunene har redusert tallet på ansatte med 285 personer så langt i år etter at pandemien slapp taket.

Regjeringen på Kanariøyene gir 1,8 millioner euro til helsevesenet på Lanzarote

Denne høsten drysser det nesten 20 millioner kroner over flere helsesentre og hovedsykehuset på Lanzarote.
De lokale helsesentrene i Playa Honda, Costa Teguise, Mala og Tahiche får nesten en million euro til fordeling, mens hovedsykehuset Dr. Jose Molina Orosa får 866 000 euro.
Det er ventet at helse vil bli en viktig sak når neste års lokalvalg for kommunene og regjeringen (Cabildo) holdes i mai.

Nå blir det bedre tilgjengelighet for alle i Playa Blanca

Denne uka arbeider Yaiza kommune med å forbedre tilgjengeligheten for alle, ikke minst for funksjonshemmede i byens gater.
Spesielt arbeides det med å lage ei rampe som forbinder hovedgata Avenida Femés til det nye havneområdet.

Lærere fra Lanzarote på vei til Island
Fra veggen på barneskolen i Teguise. Foto: Lanzaroteposten

Denne måneden vil lærere fra barneskolene på Lanzarote reise til Island for å dele læringsmetoder, mens de møter sine islandske kolleger.

Lanzarote og Island er utvalgt av undervisningsseksjonen i EU fordi begge øyene er såkalte biosfærer, utnevnt av FN (hvor turisme og natur går hånd i hånd). Begge øyene har også bærekraftig utvikling på læreplanen for elevene, allerede i barneskolen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast