nyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 4.november 2022

Hola!

For et fint vær vi har hatt den siste uka!
Det er varmt, både på dagen og på kvelden, typisk t-skjortevær, og det ser ut til at varmen fortsetter. I følge det spanske værinstituttet AEMet stiger temperaturen igjen fra tirsdag av…og til og med norske yr.no melder om 27 grader da. Men vi klager ikke, altså!

Golf er populært…også på Lanzarote!

Foto: Gunn Langeland

Hver onsdag er det treff blant ivrige norske golfspillere på golfbanen i Tias på Lanzarote. Her ser vi en samling av ivrige spillere i restauranten «Det 19.hullet» etter en hard runde i varmen sist onsdag. Det er sikkert plass til flere!

Biler velter…

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag dessverre kommet fram til bil nr.183:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet og havnet utenfor veien ved innkjøringen til landsbyen La Santa på vestkysten av Lanzarote lørdag morgen.
I bilen var det to kvinner og ei ung jente, og alle kom seg ut av bilen på egen hånd.Alle passasjerene ble kjørt til sykehuset for en sjekk.

Denne serien startet i november 2016.

Brosjyrene fra Skandinaviska Utflykter forsøpler igjen…på gater og fortau på Gran Canaria

Husker dere dette synet?

Foto: Lanzaroteposten

Fargerike brosjyrer fra ulltur-selskapet Skandinaviska Utflykter forsøplet gater og fortau i Puerto del Carmen på Lanzarote i årene før pandemien, og folk trampet på det norske og svenske flagget. Lanzaroteposten anmeldte forsøplingen to ganger til kommunen.

Nå er selskapet i gang igjen…denne gangen på Gran Canaria.
Redaktøren i nettavisen Canariavisen på Gran Canaria skriver om dette, og ba om å få bruke artikler som Lanzaroteposten har skrevet i håp om å få stoppet forsøplingen på Gran Canaria. Les artikkelen HER.

Lanzaroteposten håper at Skandinaviska Utflykter IKKE kommer til Lanzarote denne vinteren!
Denne forurensningen av Lanzarote både på land og ikke minst i havet er  miljøkriminalitet; de fleste brosjyrer havner nemlig i havet når vinden tar tak!

Ut på (restaurant)-tur, aldri sur…

Siste uke var vi 19 personer (!), 16 norske og tre spanske venner som skulle spise middag på en bedre restaurant i hovedstaden Arrecife.
Med gode «reiseledere» som Stefan og Susi ble det en meget vellykket kveld!

Første strekning var å ta lokalbussen fra Puerto del Carmen inn til hovedstaden, og de fleste stod klar på holdeplassene da buss nr.03 kom litt over kl.17.
Billetten kostet 1,70 euro, bussen var stappe full, og alle hadde munnbind på seg. Itt´no problem!

Deretter var det å vandre fra busstasjonen langs den vakre strandpromenaden i Arrecife til et lite «væskestopp» underveis ved Gran Hotel:

Strandpromenaden i Arrecife med Gran Hotel i bakgrunn. Foto: turismolanzarote.com

Etter hvert kom vi til restauranten «Divina Italia«, hvor Susi hadde bestilt bord til alle 19 gjestene, inne i «kalde» lokaler…det var nemlig veldig varmt ute. Restauranten ligger ved den vakre bukta Charco de San Ginés, rett ved sjøkanten:


Foto: Susi Puga

Det ble et hyggelig matgilde, hvor de aller yngste gikk for den tradisjonelle hamburgeren:

Og den gikk ned! Foto: Lanzaroteposten

«Divina Italia» er som man skjønner en italiensk restaurant, så de fleste bestilte pastaretter i forskjellige former…og så pizza da. Anbefales!

Og praten gikk livlig langs det lange bordet:

God stemning ved bordet! Foto: Roger Walestrand

Etterpå ruslet de fleste av oss mot gågata i byen, hvor Tina fra Holmestrand driver en bar sammen med sin spanske samboer, Fernando…derav navnet Tinando:

Tina hos Tinando. Foto: Lanzaroteposten

Det tok ei stund før vi klarte å kapre en taxi hjem til Puerto del Carmen, men det var tropenatt, så det gjorde ikke noen ting…
Og alle var enig om at det hadde vært en hyggelig kveld!

Vil du synge i kor?

Det er tre år siden forrige gang det norske koret «Alegria» på Lanzarote møttes til førjulssang. I over to år etter mars 2020 har korsang vært en smittemessig risikosport, men nå bør det gå an å få liv i rustne røster igjen!

Dette skriver dirigenten, Vidar, som håper at det er mulig å å få i gang en øvelse på Sjømannskirken i Puerto del Carmen fra kl.19 mandag 7.november, med en innlagt kaffepause en halv time fra kl.18.30.
Er du glad i å synge, og tilbringer noen uker på solskinnsøya i høst og/eller vinter, er du hjertelig velkommen!
PS. Husk at det spanske ordet «Alegria» betyr GLEDE!

Dirigent Vidar har lisens til å gi ut følgende reseptfrie medisin:

Ill.: Norsk korforbund

Sjømannskirken i Puerto del Carmen ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas, ca 200 meter opp fra hovedgata Avenidaen.

Ukens høydepunkt!

Vår hustegner Erling har registrert at det er mange cruiseskip som ankommer Lanzarote denne uka, men har ikke glemt fredagspilsen!

Tegner: Erling Bjørn Hansen

Siste uke kom det 40 gjester på fredagspilsen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Det var flere nye gjester, som hadde lest om denne fredagspilsen i Lanzaroteposten. Det tok ikke lang tid før samtalen gikk frisk mellom bordene.
Vi er i gang igjen i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag: Det handler om å ha respekt for mennesker

Hver uke kommer det flere hundre båtflyktninger til Lanzarote. Lanzaroteposten skriver ukentlig om dette. Og hver uke får Lanzaroteposten meldinger fra lesere som IKKE liker at flyktningene kommer, og at dette blir skrevet om.
I morgen lørdag kommer Lanzarotepostens svar på hvorfor det er viktig å skrive om båtflyktningene.

Neste lørdag fortsetter vi serien om Teleclubber på Lanzarote.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast