nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 2.november 2022

Mange cruiseskip til Lanzarote denne uka
«Star Clipper» er et av cruiseskipene som kommer til Lanzarote i dag onsdag. Båten eies av det svenske rederiet Star Clippers LTD, og er registrert på Malta.  Foto: wikimedia.org

I dag onsdag kommer det fire cruiseskip til øya; «Emerald Princess», «Star Clipper», «Celebrity Reflection», og «Mein Schiff 4».
Torsdag kommer det tre skip, fredag tre skip, og lørdag og søndag to skip.
Og snart dukker det første hurtigruteskipet opp; 18.november kommer «Spitsbergen» til Lanzarote, på vei fra Funchal til Tenerife.

Har man lyst til å følge med hvilke skip som kommer og drar på Lanzarote, og hvor de kommer fra og er på vei til, legges denne linken ut en gang til HER.

Ikke alle som kommer sjøveien til Lanzarote skal på ferie…
Gummibåten i fjæresteinene ved e-verket i Las Caletas. Foto: JOSÉ LUIS CARRASCO/La Voz de Lanzarote

En gummibåt med 35 flyktninger om bord kom tirsdag morgen på egen hånd inn til området ved e-verket og vannverket i Las Caletas mellom Arrecife og Costa Teguise. Blant de 35 var det fire kvinner og to barn.
I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse.

Les mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote HER.

Skoleelever i Yaiza fikk overvære brannøvelse
Fra brannøvelsen. Foto: yaiza.es

Sist fredag fikk de 265 elevene ved barneskolen CEIP Yaiza se hvordan brannvesenet i kommunen redder folk ut av et røykfullt hus.
Det lokale politiet var også med, slik at elever og lærere fikk se hvordan redningsetatene jobber sammen når det brenner.

Mann med butikk i Arrecife arrestert for salg av narkotika

En mann, 59 år gammel ble siste uke arrestert, mistenkt for å ha solgt narkotika via sin telebutikk i hovedstaden Arrecife.

Så langt i år har ni personer blitt arrestert på flyplassen etter å ha prøvd å innføre narkotika gjemt i kroppen sin. Deler av de narkotiske stoffene skulle leveres til mannen som nå er arrestert.
Etter ransaking av både butikken og mannens bolig fant politet 330 gram kokain, 270 gram heroin og 11 500 euro i kontanter.

Nasjonalpolitiet på Lanzarote har lagt ut en video av ransakingen og arrestasjoen:

Supermarked-kjeden HiperDino åpner ny butikk i Arrecife

HiperDino har investert 18 millioner euro i sin nye butikk i bydelen Argana i hovedstaden Arrecife. Butikken er på 3500 m2.

Fruktavdelingen i den nye butikken. Foto: La Voz de Lanzarote

Ved siden av en stor fruktavdeling, er det en kjøttavdeling, en fiskehandler, grønnsakavdeling, bakeri, en gourmetavdeling, vin-og brennevinutsalg, og parfymeri. Det er plass til 260 biler på parkeringsplassen, det er Wi-Fi inne i butikken, og butikken tilbyr hjemkjøring av varer.

HiperDino er den eneste matvarekjeden på Kanariøyene som er 100 prosent kanarisk-eid. På Kanariøyene er det 234 HiperDino-butikker, med 8400 ansatte. Man finner HiperDino på fem av de åtte Kanariøyene, hvor innbyggere på to øyer uten butikk kan få varer levert via nettbutikken hiperdino.es .

HiperDino er også en av de største bidragsyterne til aktiviteter som støtter den sosiale og kultuelle utviklingen på Kanariøyene.

Pannekaker i dag!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas nystekte pannekaker. Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14.
Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast