Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 15.juli 2022

Hola!

Det har vært ei god og veldig varm uke på solskinnsøya! Nå har temperaturen gått litt ned; meldingene sier 27 grader de neste dagene…og opp mot 30 grader fra onsdag av. Men vi står han av!

Det er gode og varme dager på solskinnsøya Lanzarote! Tegning: Erling Bjørn Hansen

Hvor er Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten er ei nettside med adressen https://lanzaroteposten.com/ , altså ei egen nettside du IKKE behøver å lete etter ved å gå via Facebook.
Flere lesere har kontaktet meg og sier at de noen ganger ikke finner Lanzaroteposten, fordi det er mange andre meldinger på Facebooksidene som også viser Lanzaroteposten… og da «drukner» Lanzaroteposten.
Det er fint at aktivitetene på de forskjellige FB-sidene er stor, men det enkle er noen ganger det beste; gå til Lanzaroteposten direkte, akkurat som man finner NRK og VG.

Det er tydelig at mange har allerede begynt å planlegge høstens eller vinterens tur til Lanzarote; interessen for nyheter fra øya er stor, og over 42 000 «klikk» ble registrert på Lanzarotepostens nettside av Google Analytics for juni måned.

De som holder styr på lesertall, Google Analytics forteller at omtrent 70 prosent av de over 42 000 lesere/klikk som er innom nettsiden til Lanzaroteposten i løpet av en måned, går direkte inn til nettsiden, og ikke via Facebook.

Hva er det med de britiske turistene og kreditt/debetkort?

Foto: pixabay.com

Hvis man besøker noen av de britiske Facebooksidene for Lanzarote (Playa Blanca in Lanzarote, Love Puerto del Carmen, The Real Lanzarote m.fl) er det daglig mange spørsmål om vekslingskursen på britiske pund, og hvor man kan veksle pund til euro på billigste måte på Lanzarote.
Det betyr at mange briter reiser til Lanzarote med kofferten full av kontanter, som igjen veksles inn i euro.
Noen briter tropper også opp i de såkalte vekslebutikkene med REISESJEKKER…

Hvorfor bruker ikke britene kredittkort? Stoler de ikke på det spanske banksystemet? Kan noen fortelle oss hvorfor det er slik?

Treff for venner av Lanzarote siste helg

Noen av gjestene sist søndag. Bildet er lånt av fotografen Ottar Haugen.

Søndag møttes 29 venner av Lanzarote til friluftsgudstjeneste i Nevlunghavn, og etterpå lunsj på Hotel Wassilioff i Stavern.

I følge glade meldinger på Facebook var stemningen god under samlingen, og praten gikk livlig, i følge kilder. De som møtte opp var knyttet til Sjømannskirken på Lanzarote, og andre som bor på øya store deler av vinteren.
Det ble arrangert en utlodning blant gjestene, og 5 000 kroner er nå på vei til Sjømannskirken på Lanzarote.

Ysteriet Finca de Uga vant flere priser

Ysteriet Finca de Uga på Lanzarote vant flere priser for sine oster under dette årets ostekonkurranse på Kanariøyene, Agro Canarias Awards.

Konkurransen var hard, med 65 andre ysterier fra Kanariøyene som alle mente de hadde den beste osten. Det ble gullmedaljer for ostene Rojillo, Bodega de Oveja og Don Nicolás fra Finca de Uga. Vi gratulerer!

Man kan lese mer om ostene fra Finca de Uga HER.

Ost fra Finca de Uga. Foto: fincadeuga.com

De første druene på Lanzarote skal plukkes snart!

Dette er druesorten som heter Malvasía Volcánica , og som skal høstes snart. Foto: winetourslanzarote.com

Turselskapet Wine Tours Lanzarote forteller at de første druene hos vinbodegaen El Grifo på Lanzarote skal håndplukkes fra den 20.juli!
Det er vindruene Malvasía Volcánica som plukkes først, druer man lager den beste hvitvinen av.

Pris til enda en restaurant i Puerto del Carmen

Den italienske restauranten La Casa del Parmigiano har fått en utmerkelse for å servere den beste risotto-retten i Puerto del Carmen.

Prisen er gitt av nettsiden restaurantguru.com , som er en global restaurantguide som samler gjestenes anmeldelser, og også hva profesjonelle kritikere skriver om restauranten.

I forrige uke fikk også restauranten La Cañada i Puerto del Carmen en pris fra Restaurant Guru.
Lanzaroteposten gratulerer!

Landsbyfestene er i gang

Programmet for landsbyfesten i Playa Blanca har endelig kommet, ei uke etter at festlighetene startet.
Programmet finner man HER , på spansk.
Landsbyen La Santa i Tinajo kommune har også sin egen fest. Programmet finner man HER .

Ukens høydepunkt! 

Foto: Enjoyce

Som mange vet har vi flyttet den tradisjonelle fredagspilsen fra feriestengte Las Vistas til baren «Enjoyce» bak Burger King på Avenidaen i Puerto del Carmen.
Siste uke var vi fem gjester på pilsen; Anne og Svein fra Tinajo, og Solveig og Jan fra Famara:

Foto: Lanzaroteposten

Fra kl.19 i kveld er vi i gang igjen, og er du på øya er du hjertelig velkommen!

Historiske fakta

Arrecife. Foto: arrecife.es

I 1852 bestemmer man at Arrecife skal være den nye hovedstaden på Lanzarote. Skipstrafikken hadde tatt seg opp, og havna i Arrecife ble viktig for hele øya. Den tidligere hovedstaden Teguise blir «degradert».
Arrecife hadde vært en fiskelandsby fra 15oo-tallet, og fikk sitt navn Arrecife etter de svarte vulkanske skjærene og revene som beskyttet havna. Arrecife betyr altså skjær/rev.

Kilde: Historia de Lanzarote

I morgen lørdag serverer Lanzaroteposten flere forskjellige drikker som også folk på øyene drikker…kanskje på tide å prøve noen av disse spennende drikkene neste gang du besøker Lanzarote?

Ei god helg og ei frisk uke ønskes deg fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast