Teleclub

Vi besøker Teleclub nr. 3, i Mozaga

Tekst/foto: Terje Jansson

Denne gangen er det Teleclub Mozaga som besøkes. (Forklaringen på hva en teleclub er kan du lese helt til slutt).

Det er mange bord utendørs her, og det er en del bord på en overbygd terrasse, samt noen bord inne i baren. Vi var åtte gjester som fordelte seg på to bord. Dette for å følge reglene fra myndighetene med ikke mer enn seks gjester ved hvert bord (våren 2022).
Det er en innholdsrik meny her med kanarisk mat, så det var ikke lett å bestemme seg hva man hadde lyst på.
Vi valgte geite-lapskaus til alle åtte som var i vårt selskap , men de hadde bare seks porsjoner igjen. Det ble også bestilt salat-tallerkener, og noen skulle ha en stor øl og noen litt hvitvin.
Dette smakte godt! Lapskaus med geitekjøtt, estofado.
Maten var kjempegod, mørt fint geitekjøtt og deilig saus. Nam,nam!
Det var lite folk i restauranten da vi kom på en tirsdag, men i løpet av en time var alle bordene både ute og inne opptatt, og det ble riktig travelt for serverings-personalet. Og gjestene besto stort sett bare av lokale innbyggere, bortsett fra oss åtte fra Norge.
Vi koste oss gjennom måltidet , og prisen for mat, dobbelt opp med brød, samt øl og vin kom på 15 euro per person, ikke noe å si noe på det!
Fra baren i Teleclub Mozaga


Fra restauranten i Mozaga

En god og morsomt opplevelse i den lille landsbyen Mozaga med 373 innbyggere!

Teleclub på Lanzarote- hva er det ?

Det var general Franco som på 1960-tallet utferdiget et dekret om at det skulle opprettes 9000 teleclubber i Spania.
Det var spesielt i mindre byer disse skulle etableres.Dette skulle være møtesteder for lokalbefolkningen. Hit kunne man komme til kulturarrangementer, og spise et rimelig måltid mat. Det var også Teleclubbene som fikk stedets første fjernsynsapparat, derav navnet.
Ofte var det lokalbefolkningen som spleiset på et tv-apparat, men i noen tilfeller var det kommunen som kjøpte inn apparatet.
Utenfor lokalet kunne man anlegge boule-baner, og andre muligheter for aktiviteter.

I hele Spania ble det opprettet 4500 Teleclubber. På Lanzarote var det på det meste 52 slike klubber.

Idag er det ca 15 igjen på øya, og disse er stort sett lokalisert i de små landsbyene. Fortsatt møtes folk her, og de fleste teleclubbene er omgjort til restauranter som serverer lokal rimelig mat. Noen holder åpent de fleste dagene i uken , mens enkelte bare holder åpent en dag i uken.
Flere av kommunene eier bygningen der Teleclubbene holder hus, og ofte dekker kommunene utgiftene til strøm og vann.

Flere og flere turister har også fått øynene opp for disse «samfunnshusene», og er selvsagt velkommen. Det er jo her man møter lokalbefolkningen.

Åpningstidene varierer. Det beste er å skrive inn navnet på restauranten i Google/søkelinjen, f.eks «teleclub Mozaga lanzarote». Da dukker åpningstidene opp på skjermen.

Terje Jansson skal besøke flere av disse de nærmeste ukene, og besøkene skal presenteres i Lanzaroteposten, så følg med!

Lørdag for to uker siden besøkte Terje Teleclub Tao. Les mer HER.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast