nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 15.september 2022

Idrettslag i Yaiza får biler fra kommunen til å frakte medlemmer
Glade medlemmer fra idrettslag i Yaiza. Foto: yaiza.es

Mandag var en gledens dag for fire idrettslag i Yaiza sør på Lanzarote.
Kommunen overleverte lagene fire ni-seters minibusser som de heretter kan bruke til å transportere medlemmene til fotballtrening, håndballtrening, seilekonkurranser, og brytestevner.

Lederen av Code Zero Sailing Club fortalte at medlemmene trener med sine båter ut fra Puerto Calero, mens over 80 prosent av medlemme IKKE bor der, og må kjøres til treningene.

Hver bil koster 21 000 euro, og blir i lagenes eie. Bilene vil avlaste foreldre, slektninger, trenere og andre som hver dag stiller opp som sjåfører til stevner, kamper, trening og andre sammenkomster.
Det blir en ny runde med tildelinger etter en ny søknadsperiode senere i år, hvor flere lag kan bli tildelt en bil etter behov.

Tusenvis feiret Romeria i Mancha Blanca siste helg. I dag torsdag er den virkelige Romeria-dagen, en offisiell fridag
Folkedans foran kirken i Mancha Blanca lørdag. Foto: Cabildo de Lanzarote

Tusenvis av mennesker kom til landsbyen Mancha Blanca lørdag for å feire Lanzarotes skytshelgen, Jomfru Dolores.
Over 250 kilo matvarer ble samlet inn, som de som trenger det mest vil få denne uka.
Til stede under festen var presidenten på Kanariøyene, Ángel Victor Torres, og presidenten på Lanzarote, Dolores Curujo, begge i nasjonaldrakter:

Kanariøyenes president nr 3 fra v, Lanzarotes president nr. 4. Foto: Cabildo de Lanzarote

I dag torsdag er den egentlige Romeria-dagen, og er en offisiell fridag på øya. Skoler, banker og offentlige kontor er stengt. Ellers går livet som vanlig…

Rekord på flyplassen
Foto: Lanzaroteposten

Siste helg (lørdag og søndag) kom det 133 fly til Lanzarote. I tillegg kom de lokale flyene fra de andre Kanariøyene. Dette var rekord, og ble den travleste helgen noen gang i september måned.

I august var 722 000 passasjerer innom flyplassen på Lanzarote (ankomst og utreise). Dette er en økning på mer enn fem prosent sammenlignet med samme måned i 2019, før pandemien.

Tre nye båter med flyktninger til Lanzarote
Sjøredningstjenesten i arbeid. Foto: Salvamento Maritimo

Sjøredningstjenesten Salvamento Marítimo har reddet en båt nær kysten av Lanzarote i morgentimene onsdag. Om bord var det 35 personer. Båten ble funnet fem kilometer nordøst for øya.
I morgentimene hadde Sjøredningstjenesten også gått ut på leting etter en annen båt som var lokalisert av et redningshelikopter. Den ble funnet, og om bord var det 39 mennesker. En av flyktningene ble overført til sykehuset på grunn av dehydrering.
i går kveld kl.22 ble en tredje båt hjulpet i land. Om bord var det 32 flyktninger.

Kanskje er en ny trend i ferd med å skje? 
Marokkansk politi arresterte mandag 34 personer, alle av marokkansk nasjonalitet i den marokkanske provinsen Tarfaya sør i landet. Gruppen ble tatt da de forberedte seg på å reise med båt til Kanariøyene.

En sikkerhetskilde informerte lokalavisen om at politiet også arresterte en 26 år gammel mann i forbindelse med denne saken. Han var etterlyst av domstolene for sitt påståtte engasjement i «organiseringen av ulovlig utvandring og menneskehandel».

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Sjømannskirken informerer
Foto: Liv A Nielsen

Hver tirsdag og torsdag fra kl.11 til 14 er det åpent hus på Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Det serveres nystekte vafler og kaffe, og ofte andre godbiter også.
Biblioteket er åpent, og man kan tenne lys i kirkerommet.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata for TUI-hotellet  Cinco Plazas i Puerto del Carmen, ca 200 m opp fra hovedgata i byen, Avenidaen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast