nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 7.september 2022

Lager for innsamling og utlevering av klær etablert i Puerto del Carmen

Sosialtjenesten i Tias kommune med Puerto del Carmen har åpnet et nytt lager hvor klær kan hentes av de som trenger det mest, og som også tar i mot donasjoner av klær, rene og hele. «Ropero Solidario» kan oversettes med «solidaritetsgarderobe».

Lageret ligger i Calle Princesa Teguise 48 i Puerto del Carmen, på hjørnet der gata møter Calle Cesar Manrique.
Åpningstidene er mandag til fredag fra kl.09 til 13, og på torsdager det også åpent fra kl.17 til 20.

Lanzaroteposten foreslår at man kanskje kan ta med litt ekstra klær når man reiser ned til Lanzarote, og donerer klærne til de som trenger det mest, både av barn og voksne. Og har kofferten blitt full etter oppholdet, kan det være lurt å lette litt på vekta og gi litt tilbake i stedet for å betale for overvekt! Bare et forslag…

Oppdaterte smittetall fra Kanariøyene (korona)

I de siste fire dagene ble det registrert 190 nye smittetilfeller på Kanariøyene. Fire personer i alderen 66-89 år døde med smitte mens de var innlagt på sykehuset, alle med underliggende sykdommer. De kom fra Gran Canaria, Tenerife og La Palma.

Nå ligger 99 personer på sykehus med korona, hvorav fem er på intensiven.

21 flyktninger inn til Lanzarote i båt
Sjøredningstjenesten i arbeid. Foto: Salvamento Maritimo

Tirsdag ettermiddag ble en båt med 21 flyktninger reddet av Sjøredningstjenesten utenfor kysten av Lanzarote.
Alle var ved god helse, sier det lokale Røde Kors. Alle flyktningene kommer fra land sør for Sahara.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Gratis kurs i drone-kjøring

Departementet for ungdom i Arrecife kommune innbyr alle over 18 år til et gratis kurs i å bli drone-pilot. Etter endt kurs vil deltakerne få et sertifikat, «A1-A3», som tildeles av The Spanish Aviation Safety Agency (AESA), Det spanske luftfartssikkerhetsbyrået.
Det er to kurs med max 30 deltakere på hvert kurs, som holdes hver lørdag fra den 10.september til 8.oktober.

Kursene vil gi deltakerne flere profesjonelle muligheter innen f.eks jobbsøking, sier ordføreren i byen, Astrid Perez.

Kursene holdes i Ungdommens Hus, Casa de la Juventud i Arrecife. Man kan søke om plass ved å sende opplysninger om seg selv via eposten lanzadrones@gmail.com . Det er firmaet Lanzadrones som stiller som lærere.

Hurtigmalingskonkurranse…Pintura Rápida arrangeres igjen

Siste uka i mai i år arrangerte bystyret i hovedstaden Arrecife en hurtigmalingskonkurranse, og Lanzaroteposten skrev om den.

Ja, du leste riktig; her var det om å gjøre å male et motiv fra byen så hurtig som mulig, og samtidig skape et maleri med god kvalitet som en jury kunne like. I følge ordføreren i byen, Astrid Pérez hadde en slik konkurranse et mål om å skape god kultur og øke skaperevnen i byen, hverken mer eller mindre!

Det meldte seg hele 25 kunstnere som ville være med på konkurransen, og dermed var man i gang. Alle fikk utlevert samme utstyr, som like stort lerret, samme antall farger, pensler og så videre. Ingen fikk lov til å ha med seg et foto å male etter.

Vinneren ble Daniel Rodríguez Báez, som malte festningen Castillo de San Gabriel i Arrecife, og utsikten derfra. Festningen ligger midt i byen, rett ved gågata, og huser nå det historiske museet på Lanzarote.

Vinneren fra i mai. Foto: arrecife.es

Vinneren fikk 800 euro i pengepremier, mens 2. og 3.plassen fikk en premie på henholdsvis 500 og 300 euro. Bildene ble etter hvert utstilt for publikum i kulturhuset Casa Amarilla i byen.

Nå etterlyser man deltakere til høstens konkurranse. Man må melde sin interesse før 20.september, og konkurransedagen er lørdag 24.september.

Påmeldingen foregår elektronisk HER .

Pannekaker i dag!
Foto: Lanzaroteposten

Som vanlig på onsdag serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen pannekaker, gjerne med blåbærsyltetøy og flesk, dersom man ønsker det.
Det er ingen spiseplikt, og vil man heller ha noe annet fra menyen er det bare å bestille.
Seansen starter kl.14.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra legesenteret og postkontoret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast