nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 29.august 2022

50 000 på konsert i Arrecife!
Det var folksomt i Arrecife torsdag! Foto: elchaplon.com

Avslutningen på årets Fiestas de San Ginés i hovedstaden ble en suksess!
I følge bystyret samlet det seg 50 000 publikummere i messeområdet for å se og høre artisten Luis Fonsi og hans band, samt det avluttende fyrverkeriet. Konserten varte i en time og 40 minutter.
I følge politiet gikk alt rolig for seg, og både publikum, ordfører og politisjef var godt fornøyd med arrangementet.

Streiken i flyselskapet Iberia Express rammer IKKE Lanzarote
Foto: iberia.com

Som Lanzaroteposten meldte om i forrige uke gikk deler av kabinpersonalet i det spanske flyselskapet Iberia Express ut i streik i går søndag.
Lørdag kunne ledelsen i selskapet fortelle at streiken IKKE berører de 12 flygningene mellom Madrid og Lanzarote, «fordi alle forbindelser med øya er inkludert i de «beskyttede flygningene», det vil si innenfor de obligatoriske minimumstjenestene.
Noen av flygningene mellom Madrid og Tenerife og Gran Canaria vil bli berørt. Streiken skal vare til 6.september.

Fem personer bosatt på Lanzarote siktet for utleiesvindel

Fem personer bosatt på Lanzarote ble siste uke tatt av Guardia Civil for å ha svindlet flere turister med falske utleieboliger.
Svindelen foregikk både på Lanzarote og Fuerteventura.
Mønstret var kjent: Utleierne krevde forskudd på leien for «å sikre boligen». Turistene skulle få nøkkel til boligen ved ankomst til øyene.
Da forskuddet ble betalt, ble all kontakt med turistene brutt. Alle telefon-nummer og epostadresser ble blokkert, og turistene hadde ingen mulighet til å komme i kontakt med «utleierne». I stedet gikk turistene til politiet, som raskt fant ut hvem dette var.

18 søppelkasser og tre palmer ødelagt av brann i Puerto del Carmen
Foto: La Voz de Lanzarote

Natt til søndag ble 18 søppelkasser og tre palmer påtent i Puerto del Carmen. Brannene ble startet blant annet i gatene C/ Pedro Barba, og gatene Ancla, Frankfurt, Yugoslavia og Suecia.
Politiet mener at det er samme personen(e) som har startet alle brannene, og noen av gatenes videokameraer skal nå studeres.

Oppdaterte smittetall på Kanariøyene (korona)

Mellom tirsdag og fredag siste uke ble det registrert 327 nye smittetilfeller på Kanariøyene. Bare personer over 60 år registreres nå.
14 personer i alderen 46 til 97 år døde med korona, alle med underliggende sykdommer; sju på Gran Canaria, fire på Tenerife, to på La Palma og en person på Fuerteventura.
123 personer ligger på sykehus med smitte, hvorav ni er på intensiven.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast